2009/10/08

HP, ensimmäinen ja viimeinen osa

Tavarataloketju Stockmannin kummituspäivät ovat taas täällä. Vaikka keltaisuuden rynnäkkö on toki aiemmilta vuosilta tuttu, oli tämä ensimmäinen kerta, kun koin moisen ryysiksen Suomen suurimmalla Stockmannilla. Voin sanoa, että melkeinhän siinä henki meni. Ajoitin käyntini kätevästi heti keskiviikkoaamuun haaveenani eräs musta tunika. Monillahan Hullujen Päivien kohteena ovat mallikappalerekit, joissa roikkuu edellisten mallistojen ja tuotantoon päätymättömien vaatteiden mallikappaleita huokeaan hintaan. Eilen noin viisi minuuttia tavaratalon aukeamisen jälkeen Tiger of Swedenin mallikappalerekki oli jo tyhjä. Hulluja nuo ihmiset. Kirjoitin Galna Dagarista jo niiden ollessa viimeksi päällä, mutta enhän minä tälläkään kertaa osannut pysyä sieltä poissa. Kaikesta huolimatta.






Mutta jos rajoitin ostokseni kahteen mekkoasiaan ja kahteen suklaalevyyn (okei, ne oli á 300g, mutta hei Fazerin piparisuklaata, ei sitä voi vastustaa!), pääsin aika vähällä. Tietenkin päiviä on vasta kaksi takana ja toinen mokoma edessä, mutta onnekseni lähden landelle* viikonlopuksi. Mitä kauempana  tuosta pahuuden tyyssijasta, sitä parempi.

Erään lempimerkkini eli nümphin harmaa rentoilumekko on täydellinen niihin päiviin, kun ei keksi muuta päällepantavaa. Ja on kyllä mielestäni ihan tarpeeksi fiini töihinkin, ainakin jos sen yhdistää korkkareihin tai saappaisiin. Plussaa tietenkin taskuista ja söpöstä kissapinssistä. Ja ei, en ole raskaana, masu pömpöttää muuten vaan.






Alunperin lähdin siis hakemaan mainoslehtisestä bongaamaani Filippa K'n perustunikaa. Materiaali tuntui ylelliseltä ja laskeutui kauniisti, mutta malli oli väärä eriparivartalolleni. Pettyneenä nappasin sitten samaisen merkin neulemekon ja jonotin uudestaan sovituskoppiin (jep, ei niin järkevää toimintaa). 100% lampaanvillaa oleva vaate on mukava, lämmin, ei liian paksu eikä ahdistava, ajaton, oletettavasti hyvälaatuinen, helppo, tarpeellinen, kaunis, ja kaikkea muuta. Poolokaulus on melko pieni, eikä saa hikikarpaloita virtaamaan kuten jotkut vastaavat. Me luvs!

Yhdistelyä päätin vähän testailla - eilen illalla kera pinkkien legginsien, tänään mustien. Täytyy sanoa, että vaikka kuinka haluaisin yhdistää jotain väriä mustan kanssa, eivät nuo pinkit nyt oikein vain toimi. Mekko näyttää lyhyeltä, reidet leveiltä, enkä menisi tässä asussa miesvaltaiseen toimistoomme. Mustien paksujen legginsien kanssa kokonaisuudesta tulee hillitympi ja paremmin joka paikkaan sopiva, olkoonkin hautajaistunnelmaa lähentelevä. Käytetään sitä väriä sitten vaikka villasukissa.



Maria, tää kenkäkuva on sulle ;)

Missyjen korkolappu on näemmä jo hieman kärsinyt mukulakivikohtelusta. Mutta ei hätää - Vagabond oli niin kiva, että toimitti kenkien mukana uudet, vaihdettavat korkolaput! Aika huippua minusta. Vaikka mitäpä minä mistään mitään tietäisin. Olen korkokenkänoviisi, eikä ainoisiinkaan kenkiini ole koskaan vaihdettu korkolappuja.

Mukavaa viikonlopun alkua, älkää sortuko keltaisiin kasseihin ;)



* Tämä on läppä. En ole menossa landelle, vaan Suomen kymmenenneksi suurimpaan kaupunkiin. Pahoittelen huonoa huumoriani, kuusaalaiset ymmärtää.

16 comments:

  1. Ihania! Mä ehkä vielä lauantaina uskaltaudun kummitusten armoille..

    ReplyDelete
  2. Nümph on yks munkin lempimerkeistä, mekkonen on aivan ihana. Ja tuo musta on kyllä klassisen tyylikäs, on varmasti hyvä sijoitus. Noi villasukat on ihan huiput ;-).

    Oon jo muuten landella niin ei tule eksyttyä Hulluille päiville ;-). Siellä kun oli pari kertaa töissä niin sai ihmetellä sitä hulluutta ja hullaantumista.

    ReplyDelete
  3. Oonkohan ainoa ihminen, joka tykkää hullareista (no Leena kyllä sanoi tykkäävänsä, mutta se ei muutenkaan hermostu mistään)? Hypistelin tänään Filipan mustaa mekkoa, joka oli jämäkämmän oloinen kuin se tunika. Jätin kuitenkin ostamatta, kun hintaa oli edelleen liiaksi. Nätin neulemekon sait. :)

    ReplyDelete
  4. Hauskasti kikkailtu tuo kenkäkuva, mie tykkään :)

    ReplyDelete
  5. Suosittelen meneen esim Jumbon Stokkalle. Kerran olin siellä Hullareiden aikoihin heti aamusta ja siellä ei ollut käytännössä katsoen ketään muita :D

    ReplyDelete
  6. voi ei, oltais oltu samaan aikaan landella, mut ei me taidetakaan lähteä :(!

    kivoja vaatteita sulla taas ^_^ <3

    ReplyDelete
  7. Hullut päivät on kyllä nimensä veroinen ilmiö. Itse suuntaan sinne ainoastaan, jos tiedän täsmälleen mitä haluan. Kamerani ostin edulliseen hintaan sieltä joistain vuosia sitten: ajoitin täsmäiskuni heti aamuun, suunnistin suoraan kamerahyllylle, napparin oman yksilöni ja poistuin kassan kautta. Jes!

    ReplyDelete
  8. Uuh, nuo kengät.. <3

    Villamekko kyllä sopii sulle hyvin ^^ Ihanan lämpöiseltä se kyllä tuntu :)

    ReplyDelete
  9. Wau, hyvät ostokset. Itse tyydyin vain nopeasti katselemaan löytyykö naamarasvaa ja en bongannut, joten menin ostamaan makkaraa ja mozzarellaa :D

    ReplyDelete
  10. ihania molemmat mekot!

    ReplyDelete
  11. villasukat=♥!

    ReplyDelete
  12. Enpä sortunut en, flunssa piti huolen siitä että rahat pysyi tilillä. Ei sitten puhuta siitä mitä avokki sieltä toi, sen rahat on erikseen ;O)

    ReplyDelete
  13. ravenwaves, sinne vaan muiden joukkoon ;)

    Nooruska, kiitos :) Kyllä se lande on sitten hyvä keksintö! ;)

    .Nekku., kyllä mäkin tavallaan niistä tykkään, mutta se vähän riippuu.. Joskus ympärillä on vaan niin dillejä ihmisiä, että menee hermo :D

    suklaasydän, kiitos!

    norsis, kiits ideasta, meenpä sinne ens kerralla :D

    hyppysellinen, ehkä joku kerta osutaan samaan aikaan! Ja tänks ^___^

    Mirka, juuri noin - kun tietää valmiiksi mitä haluaa, sujuu hulluttelu paljon paremmin! Ja voi tehdä niitä hyviä löytöjä :)

    Maria, kiitos! Lämmin se onkin :)

    NooranElämää, ruoka on myös aina tosi hyvä ostos! ;)

    jenkku, kiits!

    Minn4, hih :) Kiitos, taitavat olla mummun käsialaa muutamien vuosien takaa.

    Mikaela, varsin kätevää! Pitääpä itsekin hankkia flunssa ensi kerralla. Ja laittaa sitten joku muu ostamaan asioita minulle, koska eihän niitä sitten lasketa mun ostoksiksi, eihän..

    ReplyDelete
  14. Lähimpään Stockaan on parisensataa kilsaa mutta jotensakin olen aina onnistunut välttämään Hölmöt Päivät shoppailureissuja tehdessäni. Kuullut vain olen, että siellä ihmiset tungeksii kuin villieläimet koreilta toisille =)
    Ehkä se pitäisi joskus käydä testaamassa...onko siellä muka oikeasti NIIN hyvät alet, vai onko se vain hyvä mainoskikka?

    ReplyDelete
  15. Oi, ihania mekkoja! Ite käytän lyhyempiä mekkoja housujen kanssa töissä, kivempi kyykistellä lasten parissa kun ei tarvi pelätä että alushousut näkyy. :D

    Maalla kasvaneena en oo koskaan käynyt Hulluilla päivillä, kerran muistan olleeni Helsingissä niiden aikaan ja se meininki näytti jo ohiajaessa aikasta hullulta.

    ReplyDelete
  16. Inna, tungeksijoita kyllä riittää häiriöksi asti :) Hulluilemaan ei siis kannata mennä ilman asianmukaista asennetta ja hyvin alkanutta aamua :) Osassa tuotteista on oikeasti hyvät alennukset, osassa ei. Kaikki tuotteet on semmosia special-eriä, eli niitä ei välttämättä ole normaalissa myynnissä ollenkaan, ja kun neljä päivää on mennyt, myymättömät tuotteet lähetetään takaisin.

    Mingna, kiitos! Mäki käytä sitten välillä housujen kanssa mekkoja ja tunikoita, välillä legginsien tai sukkiksien. Hullultahan se hieman näyttää, kun koko kaupunki täyttyy niistä keltaisista muovi- tai paperikasseista ;)

    ReplyDelete