2009/10/05

Pastakastike ilman jauhelihaa

Huippu-urheilijan, kuntoilijan, sunnuntailenkkeilijän ja sohvaperunankin on hyvä syödä monipuolisesti, että energiavarastot riittävät esimerkiksi viiden tunnin tanssisessioon. Koska jalat huutavat hoosiannaa, raahauduin tänään lenkille... Loogista? Kyllä, sillä muuten lihakseni eivät palaudu. Kevyt hölkkä, kevyt venyttely, huomenna lepo, ja keskiviikkona jaksaa taas :) Mutta niihin eväisiin on hyvä panostaa myös!




Helppo soijarouhekastike

* 1dl tummaa soijarouhetta
* n. 400g tomaattimurskaa
* 1 dl vettä
* 1 punasipuli
* ruokaöljyä
* auringonkukansiemeniä
* mausteita
* täysjyvämakaronia

Laita soijarouhe ja vesi kulhoon, anna rouheen turvota n. 20 min. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää turvonnut soijarouhe ja anna paistua hetken aikaa. Laita tässä välissä pastavesi kiehumaan. Lisää sitten sipulin ja soijarouheen joukkoon tomaattimurska (itse tykkään käyttää maustettuja sellaisia, tällä kertaa Rainbow yrttimaustettua tomaattimurskaa), noin ruokalusikallinen auringonkukansiemeniä ja mausteet (mustapippuri, valkosipulirouhe, oregano, basilika, chilijauhe). Anna muhia samalla kun pasta valmistuu. Tarjoile esim. rucolan kanssa.

Soijarouhetta voi käyttää missä vain jauhelihan tapaan, ja siitä voi kehitellä kaikennäköisiä herkkuja. Monelle se on ehkä kuitenkin tuntematon, ja kynnys sen kokeilemiseen tuntuu kohtuuttomalta. Tällä reseptillä on siis helppo aloittaa testailu!

10 comments:

  1. mä laitan soijarouhetta aina jauhelihan sekaan, niin kastikekin riittää pidemmäksi aikaa, eikä noi kaks oo huomannu mitään ;) aika mautonta se on, et saa kunnolla maustaa, mut esim. tortilloissa se maustepussi riittää hyvin :)

    ReplyDelete
  2. Kivan kuuloinen resepti ja aika helppokin, joten itsekin saattaisin jopa onnistua toteutuksessa. Harmi vaan, etten löydä täältä Puolasta soijarouhetta, vaikka kivien alta etsisin.. (Jos joku jostain kumman syystä sattuu tietämään mistä sitä täältä saa, niin saa informoida:))

    ReplyDelete
  3. Soijarouhe on tosiaan mainio korvike jauhelihalle. Itse olen siitä tehnyt juurikin pastakastiketta, mutta joskus myös jotain muuta :)

    ReplyDelete
  4. hyppysellinen, joo toi on hyvä keino pikkuhiljaa soluttaa soijaa ;) Sehän on kuitenkin edullisempaa ja ekologisempaa ku jauheliha.

    Sonja, voi ei, toivottavasti jostain löytyisi!

    Marika, totta :) Sitähän voi käyttää myslinkin seassa sellaisenaan, ja oonpa mä syönyt sitä ihan kuivana, lisännyt vain joukkoon vähän suolaa :D

    ReplyDelete
  5. Omituista. Eilen tein juuri soijajauhelikastiketta ja perunoita ;O) Tuli jotenkin syksyinen olo ja teki mieli vanhanajan kotiruokaa ;O) Meillä on samat aatokset..

    ReplyDelete
  6. Meilläkin tehdään tosi usein melko samanlaista soosia :) Lisäksi samasta kastikkeesta voi tehdä lasagnea tai mausteita ja paksuutta säätämällä oivallista tortillatäytettä. Makaronilaatikossa soijarouhe on minusta parhaiten erehdytettävissä jauhelihaan. Nykyään, jos jossain tulee syötyä jauhelihaversioita kyseisistä ruuista, mieskin sanoo, että maistuu ällörasvaiselta :D

    ReplyDelete
  7. Mie taas tein just eilen tofumakaroonilaatikko, mut vois taas pitkästä aikaa kikkailla noiden soijarouheidenkin kanssa. Eli kiitos reseptistä. :)

    ReplyDelete
  8. Kuulostaapa hyvältä. Itse laitan soijarouhetta usein nuudeleiden kanssa, mutta vähään aikaan ei ole tullut sitä ostettua. Pitäisikin ostaa sitä tuonne kaappiin. Liha kun ei maistu (eikä itse asiassa tofukaan), niin kaikki vinkit korvikkeista on aina tervetulleita:)

    ReplyDelete
  9. Mikaela, oho! Toi kyllä kuulostaa kovin syksyiseltä ruualta :) Mä en oo kovin perunaihmisiä, suurkulutan pastaa..

    Katarimaria, totta, rouheestaa saa vaikka ja mitä! Ja aika hyvin, että oot saanut miehenkin (lähes) käännytettyä :D

    ilonasi, ole hyvä :) Mä en ookaan tofua käyttänyt ku salaateissa, pitäis joskus kokata enemmän..

    ReplyDelete
  10. Lovely, mun mielestä soijarouhe on maukkaampaa kuin tofu, en tiedä miksi :)

    ReplyDelete