2010/02/20

19th century girl

On aika paljastaa perimmäinen syy parin viikon takaiselle valokuvataiteen museossa vierailemiselle: Atelieri O. Haapalan kuvaussessio.

Atelieri O. Haapala on kahden valokuvaajan, Saara Salmen ja Marco Melanderin, taideprojekti. He ovat syksystä 2008 kiertäneet erilaisissa tapahtumissa ottamassa kabinettikuvia 1800-luvun tyyliin. Näistä kuvista on nyt koottu näyttely Suomen valokuvataiteen museoon. Vaikka projekti on niin sanotusti over, on näyttelyn yhteydessä järjestetty vielä kuvauksia. Huomenna sunnuntaina on viimeinen mahdollisuus!!

Paitsi että kuvat itsessään ovat vanhan ajan henkisiä, niin on myös itse kuvaustapahtumakin - Saaran ja Marcon hahmot, Onyxei Haapala ja Helmut Schweinstein ovat syntyneet 1800-luvulla ja kuvaavat fotoapparaatti Signellä, joka on 1800-luvun ateljeekamera tuunattuna nykyiseen digiaikaan. Paikalla on myös pieni vaatevarasto, jonka avulla voi pukeutua ajan henkeen niin halutessaan. Noin postikortin kokoinen kabinettivedos maksaa 10 euroa, suurempi vedos 20 euroa. Itse kuvaus ei sinänsä maksa mitään, mutta kuvia ei saa itselleen muuta kuin vedoksen tilaamalla.


Itse otatutin yhden yksittäiskuvan sekä yhden kaverikuvan, tässä ensimmäiseksi mainittu. Tämä on skannerin puutteessa valokuva valokuvasta, joten laatu on heikohko ja väritkään eivät toistu aivan oikein, mutta idean selviäminen lienee olennaisinta :) Halusin pukeutua jossain määrin menneiden vuosikymmenien tyyliin. 
(HAME H&M, PAITA BIKBOK, SUKKIKSET EI-VOI-MUISTAA-OVAT-VANHAT, KENGÄT CLARKS, NAHKAHANSKAT SEPPÄLÄ)

Huomenna on siis viimeinen mahdollisuus kabinettikuviin ja yleisölle avoinna olevaan kuvaussessioon - jos ei pääse paikalle, voi itsensä käydä myöhemminkin kuvauttamassa studiossa. Mikä oiva idea esimerkiksi erikoisia hääkuvia haluaville!

12 comments:

 1. Oi, IHANA! Mielettömän ihana! Ja oot niin nätti :)

  ReplyDelete
 2. Voi se on niiiiiin kaunis! Tatuointikin näkyy ^__^

  ReplyDelete
 3. Haa, olinkin viime vuoden alussa tuohon menossa, mutta Helsingissä olleet juhlat venyivät sen verran pitkään etten kerennyt...nyt kyllä harmittaa, kun on noin hieno tuo sunkin kuva!

  ReplyDelete
 4. Tää, ja sinä, on niin upea!

  ReplyDelete
 5. Huh, suurkiitokset kaikille!!

  ravenwaves, tatuoinnin näkyminen olikin vähän niinku se pointti ;)

  W, harmi että kuvaus jäi väliin! Mut ehkä sitten joskus studiossa..? :)

  ReplyDelete
 6. Kauniit vaatteet olet valinnut kauniiseen kuvaan :)!

  ReplyDelete
 7. Voi että apuaaa miten ihana kuva! <3__<3

  ReplyDelete
 8. Kiitos niinikään teille, J ja Willow! ^___^

  ReplyDelete