2010/02/26

Sara - Takauma

Tässä blogissa on musiikin saralla nähty aivan liian vähän a) metallia b) jotain muuta suomalaista kuin Manboyta (se nyt vain on paras, sori vaan). Asia korjaantuu nyt! Suomalaisbändien kakkossijan nimittäin itselleen rohmuaa Kaskisen ylpeys Sara. Olen tykkäillyt bändistä Kromi-albumista lähtien, välillä vähemmän, välillä enemmän. Edellinen Veden Äärelle oli jälleen askel eri (mielestäni parempaan) suuntaan, vaikka bändi on koneita aina jossain määrin käyttänytkin. Tässä upea päätösbiisi Takauma. Se alkaa rauhallisesti, hiipii kohti kitarakertsiä ja konerytmeillä valeltua industriaalista loppuhuipennusta. Liveversio on yllättävän siistin kuuloinen, mikä kyllä johtuu valitettavan suuresta taustanauhojen käytöstä. Tosin näyttäisi siltä, että bändin toinen kitaristikin on jossain kadoksissa. Hmm. Mahtibiisi anyway.
p.s. Myspacesta löytyvä uusi kappale on todella hämmentävä, ainakin introllaan! Uutta levyä odotellessa...
p.p.s. Oikeasti tällä paikalla piti olla norjalainen supermelankolinen Ulver, joka nähdään sekä tänään että huomenna Nosturissa. Piti mennä paikan päälle kuuntelemaan, kun lippua lauantaille oli vielä jäljellä, mutta Kelan jättikarhulasku (1150e) tuijotti minua siihen malliin, että päätin jättää tällä kertaa väliin. Eiköhän poppoo nähdä Suomessa uudemmankin kerran.
p.p.p.s. Bemu, odotan ainakin sulta jotain kommenttia tähän! ;)

5 comments:

 1. Ylläri, jos tube ei toimi. Siihen alkaa totaalisesti mennä pian hermo.. Aaah, Takauma <3 Mutta tykästyin ihan hurjasti tohon uuteen biisiin!!!!

  ReplyDelete
 2. reiska (:D), mä en oikein syttynyt sille uudelle, ainakaan vielä.. Mut kattoo nyt kun kuuntelee lisää.

  ReplyDelete
 3. Sori ku kesti.:p Viikonloppu meni aika lätkä- ja pelailupainotteisesti eikä oo hirveesti blogien ääressä tullu lorvittua. Ny korjataan virhe!

  Meitsi on ihan ulkona tosta Ulverista, vaikka kaikki siitä ny viime päivät ovat vauhkonneetki. Pitää vissiin ottaa asiaksi perehtyä juttuun tarkemmin, jos se vaikka iskis.:p

  Sara on mulle tutumpi, mutten oo senkään tuotantoon niitä hittibiisejä enempää tutustunu, muistaakseni. Ainaki "Rauhan aika" on kova biisi, mut senkin nimi piti kaivaa You Tubesta, ku en luonnostani muistanu, mikä kyl kertoo jotain Sara-tietämyksestäni.:D Bändissä on jotain selvästi hyvää, mut sitte joku juttu aina vähän häiritsee kokonaisuutta. Se on toi laulutyyli varmaan, joka on vähän liian semmosta "laalaalaa"-haihattelua, ku kaipaisin enemmän "munnaa", ku kerta toi esimerkkibiisiki pyrkii olemaan metallia. Tietty metalliaki voi laulaa herkästi, mut Saran tapauksessa toi tyyli on "vääränlaista" herkkää. Pitäis nähä livenä. Vois muuttua mielipide, kuten monesti on käyny.

  ReplyDelete
 4. Jee, kiva ku kuitenki kerkesit kommentoimaan ;)

  Oon mäkin vähän turhan pihalla Ulverista, mutta äärimmäisen kaunista musiikkia se on silti.

  Ja veikkaan, että Saran näkeminen livenä ei kyllä välttämättä nostaisi bändin pisteitä sun silmissä.. Tai ainakaan sen laulun. Jorma (joka on vaihtanut nimensä Joaksi, jota en koskaan opi, etenkin kun Joa on bloggaajatyttö) ei nimittäin oo mitenkään maailman paras laulaja, vaikka muuten hyvää musaa tekeekin :P Mutta toisaalta kyllä bändillä on hyvä meininki keikoilla. Ehkä vanha Sara iskis suhun enemmän? Silloin Sara ja Nicole olivat lähes yhtä ja samaa ja tän tytön lemppareita. Nykyään tietysti Nicole on mennyt täysin örinän suuntaan, Sara herkempään konesoundiin. Esim. levyt Narupatsaat ja Kromi vois olla tsekkaamisen arvosia :)

  ReplyDelete
 5. Juu hämäläinen kommentoi aina jossain välissä, vaikka hitaasti kommentoiki.:D

  Täytyy tutkailla noi sun mainitsemat levyt, jos ne tosiaan ois parempia. Ei oikein ton herran lauluääni sovi rankempaan tyyliin minkä takia varmaan toi videokaan ei nii iskeny. Laulu ja musa tulee nii eri maailmoista eikä ne mun maun mukaan sovi yhteen kovin hyvin. Vanhat "kevyemmät" biisit vois kuulostaaki paremmilta, mut en rehellisyyden nimissä usko, että tolla lauluäänellä päästäis silti mun suosikkibändilistalle etenki jos se on livenä vielä heikompi.;p

  Nicole on etäisesti tuttu nimi sekin, mutten oo sitäkään silti kuunnellu tietääkseni ees sattumalta. Maailmassa on ihan liikaa musaa, että tajuais kaikkea kuunnella. Mut laita hei vaan lisää musavideoita blogiin silloin tällöin, jos vaikka säkällä löytyis jotain uusia suosikkeja mulleki. Ite oon nii huono ettimään.:>

  ReplyDelete