2010/02/25

And through the downcast lashes

Kuten olen aiemminkin kertonut, olen jo kymmenen vuoden ajan luottanut vain ja ainoastaan yhteen ripsiväriin - entisen Kanebon, nykyisen Sensain, Silk Performance 38*C -aineeseen. Olen kokeillut niin vesiliukoisia kuin vedenkestäviäkin ripsareita, mutta mainittu on ylivertainen poistamisen helppoudessa - se lähtee pois tarpeeksi lämpimällä vedellä, mutta kestää kuitenkin pienet sateet ja itkut. Lisäksi se on yleensä toimiva tuote silloinkin, kun muut ripsivärit nostattavat kirvelyn tunteen silmissä. Nyt on kuitenkin niin, että markkinoilla olevat muut vastaavanlaiset tuotteet ovat kiinnittäneet huomioni.

Cliniquen Lash Poweriin törmäsin alun perin Everyday Madness -blogissa. Hintaluokka on samaa kuin Kanebossa, ja halusin testata, miltä ns. normaali ripsariharja tuntuu. Kanebon SP38'ssa harja on nimittäin todella pieni, ja sillä saa luonnolliset tai tähtimäiset ripset riippuen siitä, kuinka paljon aikaa meikkaamisen kuluttaa. Sarjaanhan kuuluu toki tuuheuttavakin versio, mutta sen jättimäisestä harjasta en pidä. Lash Powerin harja on oikeastaan näiden kahden SP38'n puolivälistä. Nopeasti totuin uuteen harjaan, ja hetkellinen paluu Kaneboon tuntuikin omituiselta.

Ripsivärit siis perustuvat koteloitumistekniikkaan: ripsen ympärille muodostuu väristä kotelo, joka samalla pidentää ja tuuheuttaa. Tarpeeksi lämpimän veden vaikutuksesta värikotelo turpoaa, irtoaa ripsestä ja lähtee pieninä paloina irti. Palojen suuruudessa on hieman vaihtelua. Kanebo lähtee suurempina chunkeina irti, Clinique pienempänä hitusena ja ehkä hivenen pienemmällä ponnistelulla. Molemmista löytyy netistä arvosteluja puolesta ja vastaan, mutta ihmettelen osaa negatiivisista arvioista - käyttäjät ovat yrittäneet poistaa ripsaria meikinpoistoaineella, vaikka sillä tavoin se ei nimenomaan lähde! Ne käyttöohjeet voisi toki lukea...


MOLEMMISSA KUVISSA CLINIQUE LASH POWER VASEMMALLA,
KANEBO SENSAI SILK PERFORMANCE 38*C OIKEALLA

Mitä muuta eroa on Silk Performance 38'lla ja Lash Powerilla? Katsokaa itse. Ei juuri mitään, ainakaan lähikuvasta katsottuna. Kauempaa huomasin ainakin omassa peilikuvassani eron: Lash Powerilla tuntui saavan pidemmät ja tuuheammat ripset, harja erottelee yksittäiset ripset siis paremmin. SP38' taas järjestää ripset pieniin nippuihin ja sillä saakin kohtuullisen vaivattomasti luotua Twiggy-efektin. Kuvissa täytyy tosin ottaa huomioon pari tosiseikkaa: a) silmieni ripset eivät suinkaan ole identtiset keskenään ja b) myös ripsarit olivat tässä vaiheessa eri kuivuusluokkaa. Se kun aina vaikuttaa lopputulokseen. Kanebon on ollut avattuna reilun kuukauden päivät, Clinique huomattavasti pidempään. Ja sen huomaa, koska ripsien päihin syntyi helposti paakkuja.

Kanebon ja Cliniquen kaltaiset merkit ovat monesti työssä käymättömän ulottumattomissa niiden korkeahkon hinnan vuoksi. Ilmeisesti samalla lämpimän veden taktiikalla saa poistettua myös L'Orealin Double Extend -ripsivärin (kokemuksia, toimiiko näin?), joka on noin 15 euron hinnallaan hieman huokeampi. Itse kyllä ostan yleensä kalliimmat meikit laivalta, lentokentältä tai tarjouksista. Esimerkkinä Lash Power maksaa maissa n. 23e, laivalla 15e.

Itse sen halua kärsiä mustista silmänympärystöistä, jos itken elokuvissa. En myöskään jaksa läträtä meikinpoistoaineilla ja toivoa, että kaikki ripsiväri lähtisi pois. Vannon siis ehdottomasti näiden koteloitumisripsarien nimeen. Se, mikä niistä on kivoin omille silmille, on makuasia. Tällä hetkellä olen taipumassa Cliniquen kannalle.


Huoh, tulipa ripsariasiaa! Mikä on sinun luottoripsivärisi?

13 comments:

 1. Kanebon 38C ripsari on kyllä aivan ykkönen, takavarikoin joskus äidiltä sellaisen... Huomasin kyllä sitä käyttäessäni pientä varisemista, mutta sen sai vain pyyhkäisemällä pois, ei levinnyt ja tuhrinut. Kaikkien aikojen suosikkiripsari on ehkä kuitenkin maybellinen klassikko "pinkkivihreä"-ripsari, siitä kun on
  vedenkestävä versiokin. Nyt on tosin käytössä joku Oriflamen ripsari, toimii oikein hyvin sekin.

  ReplyDelete
 2. Upeat silmät! ^^

  Mun luottoripsari on Max Factorin False Lash Effect, valehtelematta paras ripsari mitä mulla on ikinä ollu :P Tykkäsin jo Masterpiecestä aikoinaan, mut sit hairahduin kokeileen Lumenen Blueberry Curlia, joka oli kuin Masterpiece, mutta sotki ja levisi herkemmin. Kun toi uus tuli, kokeilin ja rakastuin palavasti saman tien :D Mulle just hyvä, ei levii sit millään, vaikkei oo ees vedenkestävä :) Toisaalta se on helppo putsata vaikka sit pelkällä vedellä :P

  ReplyDelete
 3. Aevan ihana tuo eka kuva!
  Sama ripsari on mun arkiripsari, iltamenoissa käytän jykevämpää
  t. tyyppi jonka silmät vuotaa aina

  ReplyDelete
 4. Ei kannata kokeilla tuota Lorealin versiota, se oli aika huono. Näyttävää jälkeähän sillä sai aikaan, mutta kauhealla vaivalla. Sitä valkoista osaa tuli ihan hillittömästi ja liikaa, musta ei meinannut peittää sitä kunnolla edes kunnolla kuivuttuaan.

  ReplyDelete
 5. Mä en tykkää kanebosta juuri sen poistamisen takia. Kuuma vettä ja hinkkausta, auauau mikä kipu. Silmät näyttää sen jälkeen siltä, että olisi itkenyt koko päivän! Harmi sinänsä, sillä ripsari on kyllä muuten yksi parhaista. >__<

  ReplyDelete
 6. Ooh, vääristääkö kamera silmien väriä, vai ovatko oikeasti noin turkoosit? :o
  Käytän maybellinen Volum´Express maskaraa, vaikken mitään muuta sarjan tuotteita käytäkkään.
  Sillä saa kivan luonnolliset ripset(ainakin oman kokemuksen mukaan) eikä paakkujakaan tule ellei nyt ihan älyttömästi läträä. : )

  ReplyDelete
 7. Olin myöskin vuosikausia vannoutunut Kanebon käyttäjä, kunnes sitten joskus päätin huvikseni kokeilla meikkipussin pohjalla pyörinyttä Estee Lauderin Double Wear -testeriä. Ooh, se oli heipat kanebolle. Periaate on sama - lähtee lämpimällä vedellä, mutta bonuksena on tuuheammat räpsyttimet + huomattavasti helpompi poistaminen! Mulla siitä kanebosta jäi jostain syystä aina niitä ärsyttäviä palasia silmiin.

  ReplyDelete
 8. Itse käytän (yllätys yllätys) Elizabeth Ardenin Double Density-ripsiväriä, joka saa lyhyimmätkin ripset näyttämään tuuheilta mutta ilman paakkuja. Itsellä ei ripsiä ole juuri lainkaan, joten se on ollut todellinen pelastaja. :)

  ReplyDelete
 9. L.emminkäinen, kaikissa noissa ripsareissa tulee vähän varisemista etenkin siinä vaiheessa, kun putkilo on ollut avattuna jo useamman viikon. Mutta tosiaan pyyhkäisemällä saa pois :)

  Maria, kiits! Kuulostaa jokseenkin täydelliseltä toi sun ripsari :D Mutta saa nähdä, päätyykö sitä itsekin vielä jossain vaiheessa kokeilemaan normaaleja vesiliukoisia tököttejä, hmm..

  Inna, jee! :) Jos näet tän vastauksen niin kerro ihmeessä mikä on se tujumpi tökötti, jota iltamenoissa käytät?

  riinam, ok, jätetään se sitten suosiolla hyllylle :)

  Joa, kaikilla ei varmasti tosiaan silmänympärysten iho ja silmät itse kestä sitä hinkkausta :/ Mä taas en kestä meikinpoistoaineita, yh.

  Anonyymi, silmäni vaihtavat väriä ympäristön mukaan, toi kuva on otettu ikkunaa päin ja ulkona oli sininen taivas ;) Lisäksi Photoshopin automaattikorjauksella on näppinsä pelissä. Paakkuja saa muuten varmasti millä tahansa ripsarilla, jos alkaa leikkimään :D

  Leenu, jee, ootinkin että sulla saattais olla jotain vinkkiä! Täytyy siis testata tota Estee Lauderia seuraavaksi :)

  Kazza, mahtia että oot löytänyt pelastajaripsarin :) Joskus pienistä asioista on niiiiin paljon iloa.

  ReplyDelete
 10. Kanebo 38 on käytössä ollut jo pitempään, mitkään tavalliset ei pysy, kun silmäni vuotavat niin helposti.

  ReplyDelete
 11. Juurikin tuo Clinique! Kanebon kolmekasista en tykännyt.

  ReplyDelete
 12. Hilleri, guut! En ookaan ennen törmännyt tuon Cliniquen käyttäjiin :)

  ReplyDelete