2010/06/23

25 faktaa / sisustus

25 faktaa aiheesta minä & sisustus.


01 Pidän erilaisista tyyleistä, minkä vuoksi asuntoni on melkoinen sekasikiö.

02 Haluaisin tulevaisuudessa kotini jokaisen huoneen olevan erityylinen tai erivärinen. Parhaiten minusta saa leikiteltyä wc- ja eteistiloilla. Olen sisustusnatsi, mutta leikkimielisyys on vahvasti sallittua.

03 Erään aiemman postauksen perusteella saamani kommentti 'geek meets princess' lämmitti mieltä ja otin sen suurena kohteliaisuutena.

04 Viimeiset 10 vuotta olen haaveillut keittiöstä, jossa on mustavalkoruudullinen lattia ja Smegin punainen jääkaappi. American Diner -tyyppiset kalusteet ja vanhat peltipurkit sekä mainosjulisteet kuuluvat pakettiin.

05 Olen myös vuosia pitänyt valkoisesta, johon yhdistyy väripilkkuja. Ennen tämä tyyli oli mieleeni eniten Miami-henkisenä iloitteluna. Tällä hetkellä vanha ja kulunut tuntuu paremmalta.

06 Olen aina halunnut asua loftissa. Ronskit betoni- ja tiilipinnat, korkeat valoisat huoneet ja virtaava tila - me likes!

07 Myös ateljeetyyppinen kattokämppä kelpaisi.

08 Toisaalta vanha puinen kartano keskellä metsää ei olisi paha sekään. Talon henki määrää joka tapauksessa osittain myös sisustusta. Arkkitehtuuri ja tilpehööri kulkevat käsi kädessä, mutta kontrastit ovat silti parhautta.

09 Englannissa asuessamme minun ja siskoni huonetta kiersi Tiheikön Väki -boordi. Lisäksi minulla oli tietenkin pitsinen prinsessakatos.

10 Olin aika prinsessa muutenkin - Suomeen muutettuamme huoneestani tuli vaaleanpunainen.

11 Lukiossa hopparikautenani olin täysin antiprincess ja huoneeni sai uuden, sinisen lookin. Näin jälkeenpäin vähän harmittaa.

12 Lattia, joka koostuu leveistä lankuista, on jotain parasta. Tosin pitkän muovimattokauden jälkeen nykyinen koivuparkettikin on luksusta.

13 Talo, jossa nyt asun, on rakennettu vuonna 1926. Leveät ikkunalaudat ja korkeat huoneet antavat mahdollisuuksia.

14 Minulla on ehkä liikaa Ikean kalusteita, mutta toisaalta olen todennut nimenomaiset yksilöt toimiviksi. Lisäksi opiskelijana ei ole ollut varaa kaikkein kalleimpaan.

15 Rakastan klassikoita, vaikka niistä saakin maksaa liikaa. Siksi tsiljoonan vuoden takainen haave, Eamesin RAR-tuoli, ei ole vieläkään päätynyt omistukseeni.

16 Rakastan myös Nekun ja Jouhanneksen industrial-seinää ja haluaisin samanlaisen.

17 Monet ystäväni ovat tehneet paljon kalusteita itse. Minäkin haluaisin, mutta valitettavasti yhdistelmä bubble + mikä tahansa puutyökone ei ole järin toimiva.

18 Kerään paljon inspiraatiokuvia sisustukseen liittyen. Olen silti tajuttoman laiska toteuttamaan edes omia ideoitani, saatika toisten.

19 Esimerkkinä: kesti melkein vuoden ennen kuin sain viimeisen neljästä keittiön tuolistani verhoiltua. Samoin yli vuoden kestänyt projekti seinälle kehyksiin teetettävistä valokuvista on edelleen kesken. Ehdin luultavasti muuttaa ennen kuin saan mitään vietyä loppuun.

20 Musiikki näkyy sisustuksessani mm. levyjen, soittimien, pianon ja julisteiden/taulujen muodossa.

21 Olen superkyllästynyt Arne Jacobsenin tuoleihin, vaikka ne ovatkin tietyllä tapaa upeita. Niitä vain on näkynyt viime vuosina mielikuvituksettomissa sisustuslehdissä hieman liikaa.

22 Minä en sisusta viherkasveilla, koska ne eivät pysy hengissä.

23 Olen huono mattojen käyttäjä eteistä ja kylpyhuonetta lukuun ottamatta. Niiden lisäksi minulla on vain yksi valkoinen räsymatto. Minkään valtakunnan verhojakaan ei ole. Sen vuoksi keittiössä ehkä hieman kaikuu.

24 Sohvan tilalla kodissani on kaksi nojatuolia, ja nukun parvella. Löhöilyoleskeluun ei siis ole kauheasti mahdollisuuksia.

25 Ikioma asunto siintelee haaveissa. Kenties parin vuoden sisällä toive saattaisi toteutuakin - jos sopiva koti tulee vastaan.Kuva Designsponge. Kattovalaisin, Tulppaani-pöytä ja eritoten suuret seinällä leijuvat kirjaimet = luv!

6 comments:

 1. Mielenkiintonen juttu tämäkin, kuten myös aiempi musapostaus. Olen myös tosi laiska toteuttamaan sisustusideoitani...ideoita kyllä riittää, muttei inspistä ihan sinne toteutukseen asti...

  ReplyDelete
 2. Meilläkin on täällä vielä vaikka mitä keskeneräistä, mm. parveke vaatisi jotain sisustusta sekä muutamat taulut pitäisi saada ripustettua seinille..ja joo, ehdimme kyllä varmaan muuttaan pois, ennen kuin nuo asiat ovat toteutuneet!

  Mäkin haaveilen fiftarihenkisestä keittiöstä, jos mulla joskus on ihan oma asunto, teetän puusepällä fiftarihenkisen keittiökaapiston, laitan lattiaan mustavalkoruudulliset klinkkerit sekä kannan ison, teakkisen pöydän ruokailua varten :) Ja toki se Smegin jääkaappi täytyisi löytyä, kermanvärisenä kiitos :)

  Ja wow, industrial-seinä on päheä <3!

  ReplyDelete
 3. Kuulostaa hyviltä nuo sun sisustusajatukset. Ideat ja toteutus kestää itselläkin monesti hirmu pitkään. Eriväriset huoneet on parhautta, yritän toteuttaa sitä parhaani mukaan.

  ReplyDelete
 4. Neloskohta mullekin kiitos. Ruutulattia ja punainen jääkaappi ovat myös meikäläisen unelmakeittiössä (plus kaikkia täydellisiä peltipurkkeja ja muuta kitsch-kamaa).

  Leveät lattialankut ja ikkunalaudat <3
  Mutta klassikkotuolit ovat miltei poikkeuksetta yöks.

  ReplyDelete
 5. mulle kans loft-asunto niin oisin onnellinen ja 50's keittiöstä oon mäki aina haaveillu :) mulla ois vintillä mummin vanha tulppaani-pöydän epäidenttinen kaksonen, mut en saa sitä otettua käyttöön kun kämppä on liian pieni. tarttisin tietokonepöydän sit erikseen eikä tänne mahdu :(

  ReplyDelete
 6. Riehu, kiits! Mikä siiän toteuttamisessa onkin niin vaikeaa..

  Salka, toisaalta sisustamisen pointti onkin se, että ikinä ei ole valmista :) Sitten kun kaikki on periaatteessa tehty, haluaakin alkaa taas muuttaa asioita.. Fiftarikeittiöt on parhaita!

  Suvi, minäkin varmaan toteuttaisin erivärisiä huoneita, jos olisi a) monta huonetta b) omistusasunto ;) Nykyinen tilanne vähän rajoittaa menoa.

  Joa, kitsch-kamaa nimenomaan! Osa klassikkotuoleista on kivoja, mutta se riippuu aina kontekstista. Sisustuslehdet nyt vaan on monesti niin mielikuvituksettomia.

  jenkku, toivottavasti joskus saat Tulppaanin epäidenttisen kaksosen mahtumaan! Mulla on ihan Ikea-versio atm, nyyh.

  ReplyDelete