2010/06/17

Kesäkattila!

Hackman täyttää tänä kesänä 220 vuotta. Sen kunniaksi Dog Design on suunnitellut kesäkattilasarjan, johon kuuluu kuvassa näkyvän nelilitraisen lisäksi pikkuinen kasari. Vihanneskuviointi on saanut inspiraationsa vanhoista 1960- ja 70-lukujen emalikattiloista. Uusissakin kesäkattiloissa on emalipinta, mutta sisältä ne ovat rautaa, ja sopivat siten myös induktioliedelle.

Sanomattakin selvää, että koska en usko koskaan söpöä vanhaa kattilaa* löytäväni (ainakaan hyväkuntoisena ja kohtuuhintaisena), tämä raikkaan värikäs yksilö löysi tiensä keittiööni, kun sen tarjouksesta bongasin. Kyllä kelpaa keitellä kesän herkkuja!

Muuten, jos 30-40 vuoden takainen muotokieli puhuttaa, suosittelen mainiota 70-luvulta, päivää! -blogia :)* Apua, en millään muista sen yhden hyvin samannäköisen, 70-luvun emalikattilan nimeä. Oliko se ihan vain vihanneksia? Löytyykö kattilaa joltain, edes kuvia? Googlella ja minulla meni sukset ristiin tämän asian kanssa.

13 comments:

 1. Tuo kattila on kyllä aika päheä. Sillä silmällä olen sitä katsellut aiemminkin ;)

  ReplyDelete
 2. http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/lifestyle/uniikki/ohjelma__vanhan_tavaran_loytoretki?758398

  Tätä Vegetaako tarkoitat? Meillä on noita aitoja 70- luvun ihanuuksia kaapit pullollaan, mukeja, kulhoja ja kattiloita. Ihastellut olen tätäkin, kun mainos tupsahti sähköpostiin. Kiitos muuten ihanasta blogivinkistä, aivan mahtava! :)

  ReplyDelete
 3. J, on kyllä :) Ja jos ei raaski isoa ostaa, niin pikkukasari ei maksa paljoa ja sitä voi käyttää vaikka tarjoiluastiana :)

  Jalouse, tarkotin just tota, kiitos!! Khih, mua ei saa ikinä sitten päästää teidän kaappejanne tonkimaan - rakastan itsekin 60- ja 70-lukujen keittiötavaraa, mutta omistan sitä harmillisen vähän :/

  ReplyDelete
 4. Mun on pitänyt ostaa tuo jo ikuisuuden :D

  ReplyDelete
 5. Hih, itse bongasin saman kattilan kun MyIittala lähestyi kirjeellä. ^^ Tosin ajattelin että hieno, mutta not in my kitchen. Kannattaa pestä aina huolella heti käytön jälkeen, nimim. (ei enää niin) valkoisen kattilan omistaja. :P
  /Hannele

  ReplyDelete
 6. Mulla nuita emaliastioita hyllynpäällä riittävästi. Mutta käytössä ei yhtään, ja oon sitä piiku-kasaria kaupassa jo ihaillut.

  ReplyDelete
 7. Meillä on yksi tuollainen vanha kattila, joka on yhä käytössä. Kaunis kattila ja erittäin hyvä.

  ReplyDelete
 8. Äää, mä bongasin tuon kattilan vasta eilen, ja tuo on ihan PAKKO ostaa, kattiloista ei vaan voi olla pulaa, varsinkaan tuollaisista :D Haaveilen jo, kuinka keitän kesän ensimmäisen kesäkeiton tuossa kattilassa..:)

  ReplyDelete
 9. Niin ja missä noita oli tarjouksessa?:)

  ReplyDelete
 10. Mäkin haluaisin tommosen, mutta se Cittarin tarjous tais mennä jo?

  ReplyDelete
 11. Reiska, hankkius maximus!

  Hannele, tiskiharja olkoon suurin ystäväni :P Vielä ei oo kattila päässyt käyttöön, loppujen lopuksi taidan tehdä aika vähän kattilaruokaa.. Mutta pitää harjaannuttaa taitoja sillä saralla!

  Suvi, emali taitaakin olla melkein paras ihan koristeena vaan ;) Itselläni ei tosin ole juuri yhtään.

  Anzi, kiva kuulla, että joiltakin niitä löytyy ja jopa hyväkuntoisena :)

  Salka, hihi, munkin mielestä toi on ehdoton kesäkeittokattila!! Tosin en tykkää kesäkeitosta, joten täytyy kehitellä jotain muuta :P Sokokselta ostin, mutta se tarjous oli jo viime kuussa :/ Jäänyt vaan postaamatta koko juttu.

  mari, en tiedä onko Cittarissakin tarjous ja miten se on voimassa..? Sokoksella oli viime kuussa.

  ReplyDelete
 12. Söpis kattila! Mulla on tommonen Vegeta-kasari :) Ei ihan pieni, mut sellanen, öö, keskikokoinen :D

  ReplyDelete
 13. Darsi, ooh, Vegeta on kyllä vielä söpskämpi!!

  ReplyDelete