2010/06/01

Müesli

Olen myslin suurkuluttaja. Aamupalani sisältö koostuu arkisessa yksinkertaisuudessaan myslistä, maustamattomasta ja rasvattomasta jogurtista sekä hedelmästä (yleensä omena). Muromyslit ovat maukkaita, mutta myös rasvaisia ja sokerisia. Sysmän luomumysli on taivaallista. Suurimmassa osassa mysleistä on kuitenkin yksi pieni vika: ne sisältävät vehnää. Siispä päätin tehdä itse oman myslini!


Ohjeen löytää Kemikaalicocktailista. Itse varioin sisältöä niin, että sörsseli sisälsi loppujen lopuksi speltti- ja kaurahiutaleita, maapähkinöitä, auringonkukansiemeniä, rusinoita ja superfoodiksi kehuttuja goji-marjoja. Paahtamiseen käytin ohjeen mukaisesti oliiviöljyä ja hunajaa. Pellavansiemenet unohdin, mutta ehkä sitten ensi kerralla.

Tästä tuli tajuttoman hyvää, ja teen varmasti myslini itse jatkossakin. Varokaa vaan ystävät ja tuttavat - ensi jouluna pukki tuo todennäköisesti monta purkillista mysliä á la Bubble!

12 comments:

 1. Sama aamupala täälläkin suosiossa; Sysmän luomumysli on ihanaa enkä ostakaan enää muuta. Kiva juttu sekin, ettei se sisällä ollenkaan pähkinää joten perheen pähkinäallergikko voi syödä myös huoletta. Oma sekoituksesi kuulosti hyvältä, pitäsköhän kokeille itekin! :)

  ReplyDelete
 2. Ooh, täällä toinen myslifani! Vedän sitä kyllä tasaisen epäsäännöllisesti väli-, ilta- ja ihan päiväruoka-palaksikin :) En ihan hirveesti tosin varsinaisena ruokana/välipalana/ihanmitenvaan välitä noista muromysleistä, ne on mun makuun enemmänkin jälkkäriä. Mutta tuota ohjetta pitää kyllä kokeilla! Näyttää hyvältä.

  ReplyDelete
 3. mä oon kans tehny ite :) laitan siihen kuivattuja mansikoita, ne on niiiin namia u_U

  ReplyDelete
 4. hei mulle ainakin lahjaks jurdemyslii! :D

  ReplyDelete
 5. Sysmä, meiän kesämökkikunta. <3 Joo ei mulla muuta tällä kertaa.:D

  ReplyDelete
 6. Tuun syömään tota lauantaina :D

  ReplyDelete
 7. ^ maria osaa kommentoida OMG :DDDD

  ReplyDelete
 8. Mä en kyllä tykkää myslistä, mutta toisaalta, jos itse tehty maistuisi aivan eriltä, kuin kaupan valmiit myslit, olisin valmis kokeilemaan itse tehtyä :) Uskon sen todellakin päihittävän kaupan valmiit tuotteet 100-0!

  ReplyDelete
 9. Mulle sit kans müslii! :D

  ReplyDelete
 10. Müsli on kyllä hyvää! Oma lemppari on hedelmäinen Sun Müsli ja tottakai ne ihanan epäterveelliset muromyslit =)

  ReplyDelete
 11. Riehu, se Sysmän (ja itseasiassa Pirkalla on sitä täsmälleen samaa, mutta se vaan on hivenen halvempaa) luomumysli on kyllä niin nannaa.. Sitä vaan häviää suuhun sellaista vauhtia, etten oikein aina raaski ostaa :D Tolla hunajalla saa kyllä aika saman makuista itsekin! Onhan siinä paketin kyljessä tietysti lista mitä mysli sisältää, voisi sen perusteella tehdä ihan oman version :)

  sarakissa, tossa on jopa jotain muromysliaineksia sen hunajan vuoksi :P Oon tottunut vetämään normimysliä, joten toi on pienessä makeudessaan varsin namia.. Mutta ei kuitenkaan ihan niin ällöä, kuin muromyslit. Suosittelen!

  hyppysellinen, oooh, joo kuivatut manssit on aivan ihania.. Mutta en nyt raaskinu ostaa niitä! Samoin kuivatut mustikat houkuttelee. Ehkä laitan niitä ens kerralla :> Nyt noita goji-marjoja riittää vielä ainakin pariin myslisatsiin.

  marde, jörde ja hende: saamanne pitää, mysliä viimeistään jouluksi :D

  Bemary, haha :D No ainaki sieltä tulee hyvää mysliä!

  Reiska joo, katoin sähköpostista että onko tämä Morrin Maria, mutta koska nimi oli kirjoitettu pienellä niin ihmettelin.. Meidän Marde! Osaa kommentoida!! :D:D:D

  Salka, ootko kokeillut tota Sysmän luomumysliä? :) Se on jotenkin tosi epämyslimäistä, uskoisin sen sopivan hyvin esim. jälkiruokiin.. Vaikka omenansiivujen ja vaniljajätskin kanssa :P

  Daphnion, mäkin oon suosinut hedelmämyslejä, mutta nyt tosiaan halusin tehdä täysin vehnättömän version, niin järkevintä oli tehdä itse :)

  Jutta, herkkua se onkin! ^___^

  ReplyDelete