2010/06/14

Sex and the City 2

Tulipahan sitten käytyä tsekkaamassa tuo paljon parjattu, Sinkkuelämää-sarjan jatkoa esittelevä elokuva numero kaksi.


Tarina jatkuu kaksi vuotta edellisen elokuvan jälkeen. Carrie, Miranda ja Charlotte ovat tahoillaan naimisissa, Samantha taistelee kuumeisesti vaihdevuosia vastaan. Täydellistä ei kenenkään elämä ole, vaan rutiineihin kangistuminen alkaa helposti ahdistaa. Pientä irtiottoa arjesta haetaan luksusmatkalta Abu Dhabiin. Mitä siellä tapahtuu ja miten siitä selvitään, sen saatte katsoa itse. Näyttelijäkaarti on sarjan ajoilta tuttu.


Kun matkaan lähtee hyvän ystävän kanssa, napsauttaa aivot off-asentoon, kahmaisee popcornia kourallisen ja varustautuu täydelliseen hömppään, selviää kaksi-ja-puoli-tuntisesta kohtalaisen helposti. Jo alkuoletus oli, että elokuva ei ole missään määrin merkittävä tai ajattelua vaativa. Viihdearvoa sillä kuitenkin on. Pakko myöntää, että vaikka osa vuorosanoista tuntui väkisin tehdyiltä, osa nauratti oikeasti. Etenkin Samantha (Kim Cattrall) pisti parastaan.

Leffa oli kokonaisuudessaan hieman liian pitkä, mutta toisaalta sisällöllisesti parempi kuin edeltäjänsä. Dialogi ylsi paikoittain jopa sarjan tasolle sutkautuksillaan. Muodilla mässäilyä oli vähemmän kuin ensimmäisessä elokuvassa, eivätkä (toisin kuin monia) minua häirinneet tuotenimien vilauttelutkaan. Toisaalta, henkilöiden tuntemuksiin ei kiinnitetty yhtä paljon huomiota kuin ykkösosassa. Sitä jäin kaipaamaan etenkin Mirandan kohdalla. Carrien elämää tietenkin seurattiin suurennuslasin avulla, as usual, vaikka jättimäisiä kriisejä ei koetakaan.


Näin jälkeenpäin ajateltuna elokuva tuntuu selkeästi pieneltä välipaussilta kahden syvempiä salaisuuksia paljastavan välissä. Kenties siis kolmas osa nähdään vielä tulevaisuudessa. En tiedä, kestääkö SATC2 kuinka monta katselukertaa, mutta toistamiseen sen voisi jossain vaiheessa vilkuilla.p.s. Anne Kyyrö Quinnin sinisen ottomaanin lisäksi muutakin suomalaista oli leffassa havaittavissa, nimittäin Maija Louekarin Marimekolle suunnittelemaa Aarre-kuosia :)

6 comments:

 1. Minäkin lähdin katsomaan kyseistä pätkää ilman mitään odotuksia, jotta en pääsisi pettymään. Ja hyvä niin, sillä minusta elokuva oli edellistä huomattavasti juonettomampi ja jotenkin väkisin tehty. Carrie ja Miranda tuntuivat olevan leffassa ihan eri henkilöitä kuin sarjassa! Vaatteet olivat toki kateutta herättäviä ja hienoja - ehkä jopa liiankin. Jäin kaipaamaan jotain hassua ja noloa. :> Tämä toka osa oli tällainen "rikkaana on helppoa, hienoja vaatteita, luksusta jeejee" juonetonta hömppää. Tykkäsin siis enemmän ekasta, jossa oli muutakin kuin pintakiiltoa (rakastin ekan leffan alapäähuumoria). ;)

  ReplyDelete
 2. Aattelin katsoa tuon joskus kotona. En jotenkin jaksa innostua, ei elokuva nyt niin kummonen olo kuitenkaan... Ja kun siis teatteriin on matkaa yli 30 km eipä sitä nyt niin vaan jaksa lähtee. Eli varmasti katson, mutten odota mitään. Paitsi aivot narikkaan -meininkiä.

  ReplyDelete
 3. Olen niin samoilla linjoilla... Vaikka oletkin selkeästi vienyt analysoinnin asteen minua syvemmälle tasolle. Tosin, en koskaan odota näiltä tämän kategorian leffoilta muuta kun hauskaa iltaa tyttöjen kesken, aivojen totaalilepoa ja silmäniloa.

  Hassuinta on se, että ( jo ennakkoon aloitettavasta ) parjauksesta huolimatta suurin osa naisista nämä aina kuitenkin käy katsomassa. Olen monelta tutulta jopa kuullut, että häventää myöntää hinku nähdä tämä. Mutta kun minäkin kerran mainitsen, niin miksei hekin... :D

  Ja myönnän tämän varmasti myös ostavani, samoin leffan tyylijutuista jälleen kerran tehtävän kirjan ( vai olisiko nyt niin, että se on jo olemassa... ).

  ReplyDelete
 4. Joa, juonettomampi tää kakkonen tosiaan oli, mutta mielestäni sisälsi vähemmän sellasta täysin turhaa blingiä ja vaatteiden esittelyä.. Enemmän hölmöä huumoria. Eli vähän ristiriidassa on meidän mielipiteet :D Itse en osaa sanoa kumpi on parempi, molemmat eri tavalla. Ja sitten taas kumpikaan ei missään mielessä yllä sarjan tasolle.

  norppa, eipä tässä kyllä oo mitään sellasta, miksi pitäisi ehdottomasti nähdä isolta valkokankaalta :)

  Jalouse, parempi vaan kun ei odota mitään. Mutta ihan tosi, pakko se on silti käydä katsomassa! Tietääpähän ainakin mistä ihmiset puhuu :D Leffoihin liittyviä tyylikirjoja oon hypistellyt moneen otteeseen, mutta vielä en oo moisia hankkinut.

  ReplyDelete
 5. Mun mielestä _tässä_ osassa oli juurikin ihan liikaa vaatteilla mässäilyä (suorat ja !nolot! viittaukset vaatteiden vaihtoon), bling blingiä ja muutenkin lopputulos oli hirveän överi ja aivan liian kaukana sarjasta :( Kun taas ensimmäisessä osassa dialogi oli lähempänä sarjan tasoa.

  Sääli, sillä itse odotin tältä aika paljon (sen toisen) trailerin perusteella ja siksikin, että tykkään ihan mielettömän paljon ykkösosasta, sarjasta tietenkin puhumattakaan. Jäi harmittamaan, että se missä ykkösosa oli kuin yksi pitkä jakso ja suoraan jatkoa sarjalle, tämä oli jo ihan toisesta maailmasta ja erityisesti se, miten sarjan tapahtumia kumottiin/vähäteltiin (Carrie puhuu jotain että "nuorena juoksentelin vain päämäärättömänä NY:n kaduilla") jäi kaivamaan.
  Toisaalta ymmärrän, että kaikki tämä on varmasti hyvin tarkoituksellista ja tarinaa on haluttu kehittää, itse en vaan pidä tästä muutoksesta, mun mielestä voitais seurata aina vaan naisten normaalia arkea ja kahvilakeskusteluja ;) Mielipidekysymyksiä tottakai.

  ReplyDelete
 6. Jasmin, hassua, oon ihan eri linjoilla sun kanssa! :D Toisaalta uusintakatsaus saattaisi avata silmiä eri tavalla.

  Ykkösestä pidän enemmän sen tietynlaisen kontrastin vuoksi - on keveyttä, mutta samalla suurta draamaa ja melankoliaa, jota ei ehkä ole totuttu näkemään niin suuressa mittakaavassa edes sarjassa. Mielestäni siinä ei ollut muutenkaan oikein mitään sarjan kaltaista.

  Kakkonen taas oli paljon hauskempi ja samanlainen, kuin monet sarjan hulluttelevat jaksot. Sen sijaan se oli kyllä liiankin kevyt, kun surulliset tunteet olivat niin vähällä. Ja tosiaan tollaset vähätellyt kommentit eivät olleet kivoja.

  Mutta näin se menee, jokaisella oma mielipide ;)

  ReplyDelete