2011/07/19

NYC - Shopping

The last piece (jota ainakin jotkut ovat odottaneet)! New York on shoppailijan taivas - mitä et kaupungista saa, et todennäköisesti tarvitse. Manhattania halkovan 5th Avenuen varrella sijaitsevat kaikki suuret merkkiliikkeet ja vähän muutakin. Keskustasta löytyvät myös jättimäinen Macy's-tavaratalo sekä Bloomingdale's, molemmilla on kyllä useampia myymälöitä ympäri kaupunkia. 5th on verrattavissa Lontoon Oxford Streetiin - paljon tavaraa shoppailijalle, mutta melko persoonattomasti. Itse pidin SoHoa ylimpänä tavarataivaana lukuisien suurten ja pienten merkki- ja ketjuliikkeiden vuoksi, ja vanhoihin tehdasrakennuksiin saa tietysti upeita sisustuksia. Esimerkiksi All Saints on tunnettu rosoisesta tyylistään. Jos Edinburgin liike ihastutti, arvatkaa mitä SoHon versio teki? Useampi seinä täynnä vanhoja ompelukoneita!!Länteen päin mentäessä designer-putiikkien sisältöä himoitsevien kannattaa suunnata Bleecker Streetille. Kohtuuhintaisia peruskauppoja sieltä toki löytyy myös. Me kävimme myös bussimatkalla Woodburyn outleteissä, jotka sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päässä Manhattanilta. Bussi maksaa $42, mutta sen säästää jo hinnoissa - plus samalla näkee maaseutua, eli jotain muutakin kuin pilvenpiirtäjiä. Esimerkiksi DKNY'n farkuista sai Woodburyssa pulittaa 30 euroa. Ei ollenkaan paha ;)

Käytettyä tavaraa himoaville jo mainittu Williamsburg on ehdoton mekka. Kirppareita on kuitenkin lisää ympäri kaupunkia. Toriversioista me kävimme Hell's Kitchen Flea Marketilla, joka on auki lauantaisin. Olisin voinut viedä kaikki ihanat vanhat puulaatikot kotiin, jos vain kapsäkkeihin olisi mahtunut! Voi surku. SoHossa oli myös viimeisenä kokonaisena matkapäivänämme Young Designers Market, jossa oli paljon kaikkea kiehtovaa, nuorten suunnitteljoiden tuotoksia.Mukaan tarttui tietysti kaikenlaista ;) Listasin myös merkit tahi ostopaikat kaupunkiin meneville/muuten kiinnostuneille! Netin kauttahan samoja roinia löytää melko helposti.

Farkut DKNY, paita Forever 21, hajuvesi Ed Hardy/Sephora, kosteusvoide Korres, luomivärit MAC, aurinkorasva Burt's Bees, teräsrannekoru nuorelta naiselta Young Designers Marketilta (valitettavasti mukana ei tullut tietoa tekijästä), aurinkolasit Marc by Marc Jacobs, Hello Kitty Jelly Bellyt FAO Schwartz, Sakuran kynät random kirjakaupasta ja karkkirasia läheisestä ruokakaupasta.

Shortsit DKNY, ruutupaita ja tennarit Converse, kynttilät ja huulirasva Yankee Candle, postikortit MET-museokaupasta, kosmetiikka Korres.

Laukku vintage (Williamsburg), topit Victoria's Secret, kirja Urban Outfitters, pinssit Al Hirschfeld Theatre, muki MoMa-museokauppa, kasetti johon saa kuulokejohdon Beacon's Closet, korvikset Claire's, suklaa lähikaupasta.

Neule Uniqlo, tennarit Converse, superpitkät sukat American Apparel, Burton-kirja ja maatuska-mitta-astiat (cups) MoMa-museokauppa, peltipurkki ja avaimet Hell's Kitchen Flea Market.

Ystävän kanssa ostimme myös himoitut Bubble Umbrellat, mutta mahtuivatko ne kummankaan matkalaukkuun? No eivät. Lähtivät sitten postissa Suomeen, kun ensin askartelimme hienon paketin :D Ja tulivat muuten perillekin. Sontsat Century 21'sta (outlet Ground Zerolla niille, jotka jaksavat selata rekkejä läpi).

Kuvista jäi pois muutama asia, jonka unohdin a) vahingossa tai b) tarkoituksella. Hups! Nykissä kannattaa muistaa, että suurimmassa osassa hintoja päälle tulee vielä verot (olisiko 8%), joten hintalapun summa ei välttämättä ole se lopullinen maksettava rahamäärä. En tosin kuolemaksenikaan ymmärtänyt että milloin verot tulevat ja milloin eivät, riippuuko se tuotteesta vai vain siitä, miten putiikki on tuotteensa hinnoitellut, ja vaihteleeko prosentti tuotetyypin mukaan...

Ja tähän loppui New Yorkin matkan kertaaminen. Kiitos mukana olleille ja kysyä saa, jos siltä tuntuu! :)


Shopping is definitely something worth the while in New York City. There are lots of different boutiques, department stores, flea markets, outlets, megastores and design markets. I would recommend Hell's Kitchen Flea Market, Woodbury Common Premium Outlets (you have to go there by bus) and all the lovely shops in SoHo. But you must prepare getting a huge Visa bill when you get home!

This was the last bit of the New York series, thanks for revising the trip with me :)

10 comments:

 1. Ääh mä varmaan kuolisin tuolla sisustuskaupoissa kun ei noita laatikoita niin helposti viedä mukaan...

  Toivottavasti farkut näkyvät myös asukuvissa pian!

  ReplyDelete
 2. All Saintsilla oli Lontoossakin jokaisessa myymälässä (käytiinkö kolmessa vai neljässä) noita ompelukoneita. Ekassa kattelin niitä silleen, että WOW. Olikohan ne aitoja ollenkaan, kun aika perhanan paljon niitä on saanu kerätä, jos on vielä useammissakin liikkeissä :D

  ReplyDelete
 3. Mulla on vaateahdistus päällä ja tuntuu, että kaikki vaatteet ovat ihan kulahtaneita, mutta Suomesta en enää osaa ostaa mitään. Nyt kun näitä sinun kuvia katselin, iski taas kuume päästä jenkkeihin shoppailemaan. On se vaan niin eri asia maksaa niistä DKNYn farkuista se 30 taalaa kuin yli sata euroa...

  ReplyDelete
 4. nooruska, osa sieluani jäikin sinne, sniff ;___; Farkut on muuten nähtykin jossain jumitusasukuvassa alkukesästä! Nyt on vähän liian kuuma niille :P

  Noora, totta, mulla ei vaan ole mitään muistikuvaa niistä jostain syystä :D Ainakin noita Nykin liikkeen koneita katsoessa totesin niiden olevan aitoja, ne on nimittäin ihan sekaisin eri merkkejä ja malleja :)

  Paivi, on se kyllä täysin eri.. Toisaalta Suomestakin saa sitten sellaisia pohjoismaisia luomuksia, mitä ei rapakon takaa kannata lähteä etsimään :) Toivottavasti vaatekriisisi helpottaa!!

  ReplyDelete
 5. All Saintsin kaupat on kyl mageita. Ja voi lääh noita kauppoja.. ja puulaatikoita.. :D

  ReplyDelete
 6. aini, ne on! Ja lääh koko kaupunkia :P

  Chatrin, thanks ^__^

  ReplyDelete
 7. Hienoja kuvia ja söpöjä löytöjä! Mä kävin kanssa Berliinissä All Saintsin kaupassa ja kun meinasin tarttua kameraan sieltä tuli tiukka ei.:D Kiva että sä kerkesit ikuistaan. :)

  ReplyDelete
 8. Saija, kiitos! Mä kysyin joka kaupassa että saako ottaa kuvia, tuolla antoivat :) Outoa, että sitten joissain paikoissa ei saanut.

  ReplyDelete