2011/07/16

Ruisrock 2011 - LA

Lauantaina raukkaparkojen jalkojen sullominen rikkinäisiin Converseihin ei sujunut ilman kirosanoja, mutta päivän annin odottaminen oli suurempaa kuin fyysinen tuska. Reiskan Pikku Myy sai itselleen uuden värityksen kaikkien muutenkin todella huonojen juttujen kunniaksi, ja aina niin kaunis Sarakissakin saapui halittavaksi ja kuvattavaksi.

(Pssst. Eiliseltä unohtui mainita CMX, mutta ei niin väliäkään. Vaikka vanhoja biisejä olikin kiva kuunnella kaukaa, en tiedä missä vaiheessa olen tippunut bändin kelkasta?)


Päivän ensimmäiset sävelet saatiin Von Hertzen Brothersilta. Neljäs veljesten keikka minulle, eivätkä he taaskaan pettäneet. Paitsi että progeiluun yltyvä rokki tuo mukavaa vaihtelua festareiden muuten melko suoraviivaiseen räminään tai dreampopiin, saattaa kameran linssi turhan usein suuntautua herra basistin suunnalle, köh. Not my fault! Myös Anna Calvi tuli tsekattua - lahjakas nainen, joskaan keikka ei porautunut mitenkään järjettömän syvälle.


Ruisrockin ehkä parhaimmat bileet jamiteltiin anniskelualueen pikkulavalla kera Felix Zengerin. Mainetta niittänyt nuori beatboxaaja on suorastaan ällistyttävän taidokas, mutta samalla nöyrä ja ujon oloinen. Vierailevina tähtinä lavalla nähtiin Tommy Lindgren ja Petteri Sariola, jotka niinikään toivat omilla taidoillaan lisää kipinää soppaan. Aivan ihana meininki! Millään ei olisi malttanut lähteä pois tanssahtelemasta :) Mutta all good things come to and end, sniff.

Ja toisaalta, telttaan täytyikin jo kipittää juoksujalkaa, sillä odotetuimman eli Elbow'n keikka odotti kuulijoitansa. Setti oli mieletön, ihana ja kaikkea muuta superlatiivista, juuri kuten odotinkin. Olin haltioissani! Guy Garvey on mies, joka todellakin osaa ottaa yleisön haltuunsa. Settilista ei tullut yllätyksenä, koska tapojeni vastaisesti kuikuilin aiempia etukäteen netistä, mutta pääasia että upeita kappaleita soitettiin iso liuta. Nyt vain odotellaan brittibändiä takaisin tänne pohjolaan!


Second day of Ruisrock went by well. Met some friend, listened to Von Hertzen Brothers (they never let you down!), Anna Calvi (what a talented woman), Felix Zenger (with guest stars Tommy Lindgren & Petteri Sariola - the best party of Ruisrock!) and of course Elbow, which I had been waiting for the most. It was just as lovely as I would've imagined and Guy Garvey surely knows how to treat his audience with love, humour and respect.

No comments:

Post a Comment