2011/07/14

Gone but not forgotten

Nyt mennään kaksi postausta per päivä -tahdilla, koska minulla on liikaa asiaa!

Movie Monday haastoi kertomaan niistä näyttelijöistä, jotka vielä kuolemansakin jälkeen jäävät elämään muistoissa, koskettavat elämällään tai töillään. Moni haasteeseen tarttunut valitsi sen yhden ylitse muiden, eli upean Heath Ledgerin, jota koko maailma jäi kaipaamaan muutama vuosi sitten. Itse halusin kuitenkin ottaa mukaan toisenkin, hieman erilaisen filmitähden.


Heath Ledger
4.4.1979 - 22.1.2008

Tämä mies ei esittelyjä kaivanne. Lukuisia upeita rooleja tehtaillut Ledger syöpyi ihmisten mieleen viimeistään Brokeback Mountainin yrmynä Ennis Del Marina. Sisäistä kamppailuaan käyvä cowboy oli jotain ihan muuta kuin kauniin pojan roolit, joita Ledgeriltä oltiin totuttu näkemään. Dark Knightin Jokerista puhumattakaan - hullua naamiopelleä ei olisi voinut kukaan muu luoda henkiin paremmin. Univaikeuksista ja masennuksestä kärsineelle Ledgerille rankka Jokerin rooli oli kuitenkin liikaa, ja hän kuoli tammikuussa 2008 New Yorkin asunnossaan lääkkeiden yliannostukseen. Pieni Matilda menetti isänsä ja maailma käsittämättömän upean näyttelijän. Edelleen kuullessani miehen nimen mainittavan suru valtaa mielen.


Brad Renfro
25.7.1982 - 15.1.2008

John Grishamin The Client -filmatisointi nosti nuoren, kokemattoman pojan lapsitähtien joukkoon vuonna 1994. Pari vuotta jälkeenpäin ilmestynyt Sleepers kuuluu edelleen lempielokuviini. Jotain kuitenkin tapahtui - elokuvaroolit pienenivät ja Renfro eksyi niin usean lapsitähden tavoin päihteiden maailmaan. Useiden pidätysten jälkeen hän kuoli lopulta heroiinin yliannostukseen. Vaikka kiinnostus Bradin uraan hiipui itselläkin vuosien mittaan, tuli kuolema silti järkytyksenä - olihan herra ollut yksi lempinäyttelijöistäni 14-vuotiaana. Olisin toivonut nousua suosta, sillä lahjoja Renfrollakin olisi riittänyt.


Ja mikä näitä kahta sitten yhdistää? Tietysti kuolinaika. Kun saman viikon sisällä kuulee kahden lempinäyttelijänsä siirtyneen niin sanotusti vehreämmille maille, iskee kaiken lopullisuus väkisinkin vasten kasvoja. May they rest in peace.


This week in Movie Monday: actors who have passed away but who you will remember forever. Besides the obvious (goddamn brilliant Heath Ledger) I chose Brad Renfro, my childhood hero. Both of them died almost at the same time in January 2008. R.I.P., you will be missed.

5 comments:

 1. Heath ja Brad <3 Mä päätin nyt vain mennä yhdellä filmitähdellä, vaikka Bradin mainitsinkin..

  ReplyDelete
 2. En ole koskaan nähnyt Sleepersiä! :( Muistan, että silloin joskus kun olin lapsi, niin sitä mainostettiin joka paikassa, mutta en tietenkään saanut sitä katsoa. Nyt kun on ikää, niin sitä ei tietenkään löydy mistään. Epistä!

  Jotta jotain saisin sanottua aiheestakin, niin Heathin kuolema kouraisi minuakin, vaikka en voi missään nimessä itseäni faniksi kutsua. Brokeback Mountainin jälkeen tajusin, kuinka hemmetin lahjakas näyttelijä Ledger on ja silloin mies tietenkin kuoli. RIP.

  ReplyDelete
 3. Näiden molempien herrojen kuolema järkytti mua suuresti silloin kolme vuotta sitten. Heath tosin paljon enemmän kuin Renfro. Voi poikia.

  ReplyDelete
 4. Renfro tosiaan ei päässyt täyttä lahjakkuuttaan toteuttamaan. Ledger onneksi pääsi kahteenkin nappirooliin.

  ReplyDelete
 5. Reiska, RIP <3

  Lauri, vääryys!! Joka toivottavasti saadaan korjattua pian. Toi on kyllä uskomatonta, että joitain leffoja ei vaan löydy _mistään_. Mä en löytänyt muutama vuosi sitten mistään vuokraamosta High Fidelitya. Unbelievable. Ja noinhan se käy, monesti musiikinkin kohdalla - juuri kun itse vihdoin innostuu, henkilöä tai yhtyettä ei enää ole.

  Chatrin, samoin. Jotenkin niin järkyttävää, että vielä hyvin samaan aikaan kuolivat.. Ja sekin vielä, että niin monet teini-iän näyttelijäihastukset kuolee :/ Jonathan Brandiskin, mokoma.

  Anna, totta. Mutta pääsi tai ei näyttämään lahjakkuutensa, niin molempien kuolema on suuri sääli :(

  ReplyDelete