2010/02/16

Bubble♥Reino

Viikonlopun sairastelun lomassa jaksoi kotoa poistua tasan kerran ruokatarvikkeiden toivossa. Retki paikalliseen Citymarketiin osoittautuikin harvinaisen hedelmälliseksi, kun kuukausien haikailun jälkeen mukaani lähtivät eräät maailman söpöimmistä töppösistä - pinkit Reinot! Pääsevät sisäkäytön sijasta varmasti haistelemaan ulkoilmaa, kunhan pahimmat lumi- ja loskakerrokset häviävät. Täydelliset kauppareissukengät.



Ihmetyksen aiheeksi tosin nousi suomalainen kokojärjestelmä: Reinoni ovat kokoa kolmekymmentäkuusi. Missä maailmankaikkeudessa jalkaani muka mahtuu kolmekutosen kenkä??! Viimeksi näin on tainnut sattua ala-asteella. Aavistuksen kummallista, etten sanoisi. Saman huomion tosin tein Hai-saappaiden suhteen vuosia sitten, kun koon 38 saappaisiin täytyy tunkea kahdet pohjalliset ja ainakin yhdet villasukat jotteivat tippuisi jalasta. Normaalisti jalkani ovat kokoa 37-38 (tarkalleen ottaen vasen on 37 ja oikea 37.5, mutta leveän räpylän vuoksi 38 on monesti passeli). Järkyttävää.

(Tosin, kokoasiaan vielä palatakseni, jalkani on kutistunut vuosien saatossa. MouMou ihmetteli joskus samaa, kun joutui viemään suuren osan kenkäkokoelmastaan kirpparille. Minun kohdallani ilmiö johtuu vain ja ainoastaan yhdestä asiasta: tanssista. Kun jalkaterän lihakset ovat vahvistuneet, jalkapöytä on kasvanut korkeutta, mutta itse jalka samaan aikaan pienentynyt pituussuunnassa. Harmi ettei se kutistu myös leveyssuunnassa, sillä hobittijalat tekevät kenkien löytämisestä joskus aivan liian hankalaa.)

19 comments:

  1. Nuo on kyllä niin söpöiset, itsellä ollut koulutuspäivilläkin farkkujen kanssa jalassa =D
    ajokengiksi vain muka otin mutta sitten ne olikin paljon kivemmat kuin nilkkurit =)

    ReplyDelete
  2. Reinot on parhaat kengät mitä löytyy! :) Mulla on pinkit ja ruskeet. Ja tosiaan noista pitää ottaa yks koko pienempi kun yleensä. Mun pinkit onkin mulle inan isot kun ei löytynyt niistä silloin pientä kokoa mistään :(

    ReplyDelete
  3. oi <3 mä haluisin kans, mut perinteiset ruskeat. missä lumilinnassa sä oikein oot kuvaillu? :D

    ReplyDelete
  4. Vaaleanpunaiset reinot ovat kyllä söpöt! :)
    Mä ajattelin kaupassa että noi ovat varmaan jotain jättikokoa sillä 34 & 35 menivät molemmat jalkaani, normaalisti 37 :D

    ReplyDelete
  5. isä osti äitille samanlaiset kokoa 38 ja minä irvistelin että njoo kai ne saa vaihdettua kun äitin jalankoko alkaa kuitenkin nelosella. kummasti ne vain mahtui tosiaan, en tiedä mikä ihme mitoitus niissä on!

    ja mulla on muuten ihan sama ilmiö jaloissa, semmonen kolmeneljäsosakokoa on menty pienempään ja uskoisin samaten että se johtuu erilaisesta treenaamisesta ja jalan ryhdin paranemisesta (isältä perityt lättäjalat on sitte ihanat).

    ReplyDelete
  6. Kohtalotoveri tunnustautuu, mullakin on jalka kutistunut ja luulen sen johtuvan korkokengillä kävelystä, sillä kyllähän sekin vahvistaa jalkapohjan lihaksia. Hupsua!:)

    ReplyDelete
  7. Hee, Reiskat! :D Mä en oo ainakaan vielä lämmenny Reinoille, kun isällä on ollu ne perusruskeet Reinot varmaan koko ikänsä ja ne on ollu mun mielestä aina niin pappakengät :DD Mut nää pinkit on vähän paremman näköset kyllä! :P

    ReplyDelete
  8. Noihan on aivan legendaariset, kelpaisivat kyllä minullekin! :D Juuri tässä mietinkin että pitäisi ostaa tohvelit tai jonkinlaiset kotikengät ;D Ehkä Suomen reissulta sitten.

    ReplyDelete
  9. Tanssijoilla on käsittääkseni myös leveä jalka. Mun yläasteen liikkaope ei aikoinaan meinannut millään uskoa, etten harrasta balettia, koska mulla on niin leveä jalka.

    ReplyDelete
  10. Inna, vähän luulen että mullakin noita saattaa tulla käytettyä enemmän kuin oli aikomus ;)

    Hepa-Neiti, voi ei, no mut niistähän saa talvi-Reinot kun tunkee parit villasukat mukaan..

    jenkku, ihan vaan äitin takapihalla :D

    Hanna, onhan ne! Ja ihan hassu toi kokojuttu :D

    hanska, ehkä se on joku idea miljoonasta sukasta Reiskojen sisällä, who knows :P Jalan koon muuttuminen on vähän pirullista kenkäkokoelman suhteen! Mutta onneksi on niitä sukkia ja pohjallisia, joilla pelata.

    Salka, korkkarit kyllä vahvistavat jalkapohjia ja pohkeitakin mukavasti :)

    Willow, hee :D No kellään mun tutulla ei oo tainnut olla Reinoja, tai ehkä papalla, mutta en oo kiinnittänyt niihin huomiota. Pinkit on pop!

    Kazza, eikun shoppailemaan! ;)

    Hannie, voi olla, oon kyllä ajatellut että ballerinoilla olis sirot jalat kun ne on muutenkin niin kaposia.. :) Ja hassua, mä oon aina ajatellut sun jalat tosi kapeina! :D Oon kai vaan niin tottunut näihin räpylöihin, että kaikkien muitten jalat tuntuu kapeilta.

    ReplyDelete
  11. Hei, mä oon kai tyhmä kun oon ajatellut nuo Reiskat ja Ainot vain kotikenkinä! Luovaa viedä ne ulos, kun sitä ei moni varmaan tee! Näyttää varmasti just hyviltä lähikaupan lattialla! ;)

    ReplyDelete
  12. Mä olen myös ollut samassa uskossa kuin J, Ainot ovat mulla kotitossuina. Ja vaikka nuo vaaleanpunaiset Reinot ovatkin söpöt, olen tässä asiassa sitä konservatiivista mieltä, että Reinot ovat ne miesten kengät ja Ainot naisten. Kummaa rajoittuneisuutta, I know...

    Erilainen kokomitoitus niissä tosiaan on, mullekin mahtuu 38. Mutta luulen, että noin yleensä kengänkoot ovat varmaan suurentuneet eivätkä jalat pienentyneet, niinhän vaatteissakin on tapahtunut.

    ReplyDelete
  13. ravenwaves, nepä ne!

    J, mä taas oon nähnyt niitä paljonkin ulkona käytettävän, ainaki Oulussa, kun kaikki teinit tuli treeneihin aina Reinot jalassa :D Enkä mä osaa käyttää kovapohjaisia kenkiä sisällä, villasukat on ainoat oikeat.

    Nekku, kummaa rajoittuneisuutta tosiaan ;) Kenkien koot on kyllä varmasti suurentuneet, mutta mallikohtaiset erot on joskus huimia. Plus se ei kyllä selitä sitä, miten ennen liian pienet kengät ovat kaapissa ollessaan muuttuneet sopiviksi :D

    ReplyDelete
  14. Mun vaaleanpunaiset Reinot kuiskuttavat irvistelevien pohjiensa välistä sun Reinoille hyvää päivää! (siis jos haluat pitää reiskasi kunnossa, älä kävele kovin märällä kelillä, pohja alkaa irrota)

    ReplyDelete
  15. Reinot on ihanat :) ja ne kannattaakin ostaa cittarista tai vastaavasta, koska sieltä ne saa halvemmalla kuin Reinokaupasta

    ReplyDelete
  16. Ihanat reinot! Mun jalkakin on vuosien saatossa kutistunut, varsinkin painonpudotukset ovat näkyneet jalan koossa... Outoa.

    ReplyDelete
  17. Minttu-Maaria, Reiskat kuiskuttelevat takaisin suuret kiitokset vinkistä!

    Daphnion, enpä edes ajatellut että olisivat halvemmat :D Kerrankin vain törmäsin pinkkeihin ja jaksoin sovittaakin, monesti pinkkejä etsiessäni niitä ei oo löytynyt mistään.

    Nooruska, oho, onpa jännä! Ei luulisi painonpudotuksen niin paljoa jalassa näkyvän :O mutta toisaalta, miksipä ei.

    ReplyDelete