2010/02/18

Callen juustokakku

Juustoista kakkua ilman liivatetta, eli oikeammin piirakkaa, jota kuuluu syödä makean ja hillittömän paksun hillokerroksen kera (mieluiten kirsikkaa). Kuka tulee kuivaamaan kuolalammikon edestäni?



Callen juustokakku

4.5dl vehnäjauhoja
3/4dl sokeria
200g margariinia
1 kananmuna

täyte:
200g Philadelphia-juustoa (ei lightia!)
2prk créme fraichea
1/2dl sokeria
4 kananmunaa


Nypi jauhot, sokeri ja margariini. Lisää kananmuna ja sekoita taikinaksi. Aseta taikinapallo voidellun vuoan keskelle ja painele vuokaan (pohja + reunat, vuoan halkaisija n.28cm).

Vatkaa juusto notkeaksi. Lisää créme fraiche ja vatkaa hetki. Lisää munat ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja paista: ensin 200 asteessa 30 min ja sitten 150 asteessa 30-60 min. Kakku on valmis, kun reunat alkavat irtoilla vuoasta, pinta on saanut väriä ja täyte on hyytynyt!

Tarjoile jäähtyneenä marjahyytelöllä tai hillolla koristeltuna.

Huom! Jos kakustasi ei tule yhtä ruskea kuin kuvassa, älä pelästy - se riippuu jostain syystä kananmunista. Joskus täyteosio ruskistuu uunissa hurjasti, joskus ei, joskus se kohoaa valtavasti  ja jskus ei, mutta se laskeutuu aina jäähtyessään. Niin ja kuvan kakun teki äiti, en minä :)

5 comments:

  1. Mielenkiintoinen resepti! Tekis mieli kokeilla vaikka meillä ei olekaan tarpeeksi syöjiä kakkuihin. Vaikka tulis kuin hyvää, aina jää pala tai kaksi lojumaan jääkaappiin...

    ReplyDelete
  2. oooh, tahtoo juustokakkuaa! :) Mä oon aina tehnyt piparimurskapohjalla juustokakun, joten oiskin jännä kokeilla tollasta pohjaa.

    ReplyDelete
  3. Minttu-Maaria, suosittelen! Toi ei kuitenkaan oo mikään semmonen supermakea kakku, kuten liivatteella tehdyt juustokakut tai vaikka perinteiset täytekakut.

    Daphnion, vähän enemmän vaivaahan toi pohja vaatii, mutta hyvää on! :)

    ReplyDelete
  4. Mmmmmmmmm, alkaa kuola valua täälläkin..

    ReplyDelete