2010/04/27

Bubbles & Spikes

Vaikka jokaisen kodin sisustus on täysin omanlaisensa ja asukkiensa näköinen, kivoissa kotikoloissa yleensä toistuvat muutamat perusasiat.1. Säilytys
Oli säilytystilaa kuinka paljon tahansa, niin sitä on aina liian vähän. Vanha puulaatikko, joka on joskus saanut viininpunaisen maalipinnan, jouti ainakin väliaikaisesti eteiseen kenkien kodiksi. Ei se kyllä ihan noin toimi, joten voi olla, että se siitä vielä lähtee tai ainakin muuttuu valkoiseksi. Kyljessä juuri ja juuri havaittava teksti SEINÄJOKI viittaa laatikon alkuperäiseen kotiin, Seinäjoen Osuusmeijeriin.


1. Siisteys
Siisteys on puoli ruokaa (vai miten se nyt menikään) ja liittyy olennaisesti siihen säilytystila-asiaan. Itsehän siis en kylläkään ole sieltä siisteimmästä päästä nimenomaan tästä syystä, köh. Kaipa sitä vaatteet tulisi korjattua lattioilta paremmin kaappiin, jos ne mahtuisivat sinne... Ja jos vuokra-asunto on mitä on, eikä tiskipöydän takana olevaa ällöttävää beigeä laminaattia saa vaihdettua muuksi, täytyy pienillä asioilla luoda silmää miellyttävä kokonaisuus. Söpö tiskiharja ja -rätti eivät kustanna paljoa, mutta tuovat väriä. Alun vastustelujen jälkeen myös retro-Fairyn oli päästävä pelastamaan minunkin astiani ruoantähteiltä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla - puhtaita astioita ja eyecandya!3. Ne pienet asiat
Yleinen viihtyvyys syntyy harmonisesta kokonaisuudesta ja rakkaista esineistä. Peltikyltit miellyttävät esteetikon silmääni. Kukat ja muut vihreät taas puhdistavat ilmaa ja tuovat väriä sisustukseen. Viherpeukaloni on keskellä kämmentä, joten on suuri ihme, että nämä kasvit ovat usean vuoden jälkeen edelleenkin hengissä. Ei puhuta siitä kuinka monta olen onnistunut elämäni aikana tappamaan. Kasvit saivat nyt uudet mullat ja kukoistavat kahta kauheammin! Kaikki kolme ruukkuineen taitavat olla peräisin Stockmannilta tai saatu lahjaksi, vihreä lintuhäkki on vanhaa somistusjäämistöä ties mistä.p.s. Villa Solbacka hurmaa aina upeilla, ilmavilla kuvillaan, ja nyt on mahdollisuus voittaa näitä kuvia itselleen korttien muodossa! :)
p.p.s. Tuli kotiasioista mieleen, että aikoja sitten pyydetty astiapostaus on edelleen tekemättä... Don't worry, ei se ole mielestäni mihinkään kadonnut! Jotenkin vain se kippojen ja kuppien kuvaus tuntuu ylivoimaiselta :D

8 comments:

 1. Tuo punainen kaktus ainakin on minun tuomani tuparilahja sinne vaaleanpunaisen talon ensimmäiseen asuntoon. Mahtavaa, että se on vielä elossa!

  Ja kenkäteline on hieno, ainakin mustavalkoisena. :)

  ReplyDelete
 2. aivan ihania pieniä yksityiskohtia :) Itse haluaisin myös noita peltikylttejä, muiksköhän mä en ole vielä hankkinut sellaisia.., ne on niin ihania :)

  ReplyDelete
 3. Kivoja yksityiskohtia! Itse olen myöskin tappanut aikanani monen monta vihreää viatonta, mutta viime aikoina en ole saanut yhtäkään hengiltä. Suosittelen palmuvehkaa, aloeta ja anopinkieltä, kestäviä tuntuvat olevan (testattu äärimmäisissä olosuhteissa).

  ReplyDelete
 4. Puulaatikko on tosiaan hieno ton kuvan perusteella, vaikka mustavalkoisuus voi tietysti sitä totuutta hieman vääristääkin. Noh, maali on onneksi keksitty.:p

  Mä oon huono kaktusten kanssa, mut rönsyliljat ja viirivehkat elävät melko kivasti vähän huonommallakin hoidolla. Kannattaa kokeilla noita, jos tahtoo kotipuutarhaa kasvattaa, muttei jaksa nähä hirveästi vaivaa.:)

  ReplyDelete
 5. Mulla on sun tiskiharjan kaksoissisko! Ostin sen kaverini sisustuskaupasta viime syksynä :) Astianpesuainekin loppui juuri eilen, mutta taidan kallistua silti eko-aineeseen, vaikka retropurkki hauska onkin!

  ps. Puulaatikko on hieno, ei sitä saa heivata. Uusi väri tekee yleensä ihmeitä!

  ReplyDelete
 6. Nekku, niin on, se on ollut oikein kiltti viherlapsi eikä ole oikutellut!

  Ilona, kiitos! Äkkiä peltikylttejä hankkimaan ;)

  Riehu, tacks! Mä olen kyllä saanut Aloenkin tapettua, vaikka kuvittelin sen olevan helppo :D Ja toi anopinhammashan on vain pienempi versio siitä kielestä :) Mutta voisi kyllä sellasenkin joskus hankkia.

  Bemary, valitettavasti vääristää joo.. Mutta eiköhän se valkoseksi mene jossain vaiheessa. Mä en kyllä tiedä tahdonko minkäänlaista kotipuutarhaa, mut katellaan :D

  sarakissa, hihi! Ekoainetta mäkin hankin tonne sisälle sitten, kun Fairy loppuu :) Eli ehkä parin vuoden päästä.. En oo lootaa kokonaan pois heivaamassakaan, en vaan tiedä onko toi nyt ihan paras paikka sille.

  ReplyDelete
 7. Ihania nuo sinun veskikyltit - molemmat :)

  ReplyDelete
 8. Paivi, kiitos! :) Ylempi on tosiaan kapalevylle maalattu, olen siitä tainnut joskus täällä mainitakin. Alempi sitten ihan peltiä ja Lontoosta ostettu.

  ReplyDelete