2010/04/25

Piglets & Politics

Parin viikon sisäisiä päivä- ja iltanasuja höystettynä politiikalla. Vai toisinpäin?

 Normipäivä. Tunika AA, neule Only (hoksasin että olen ehkä aiemmin väittänyt tämän olevan VM, hehe, no mitä väliä), legginsit GT, kengät VB. Ja juu, me luvs lyhenteet. Avainkoru itse tehty, luotikoru pöllitty siskolta (hyss, ei kerrota sille!).

Työmarkkinoilla jaksaminen puhuttaa edelleen, ja syystä. Eläköitymisen myötä samoja työtehtäviä tehostetaan, ja yksi ihminen voi joutua tekemään saman duunin, minkä viisi eläkkeelle jäänyttä teki ennen. Helsingin kaupunginvaltuutettu Osku Pajamäki otti kantaa myös niin sanottuun työvoimapulaan. Itsekin kirjoitin työelämässä jaksamisesta reilu vuosi sitten.

 Leffassa. Pussimekko Only, vyö Pieces, neule ja saappaat second hand. Söpöt pitsikorvikset by Minttu.

Ydinvoima. Voi huokaus. Tästä aiheesta kirjoitin postauksen jokin aika sitten, mutta loppujen lopuksi se jäi kokonaan julkaisematta. Ydinvoima on kuitenkin asia, joka jakaa kansan mielipiteitä tasaisesti kahtia. Puolestapuhujien mielestä se on päästöiltään ekologisempaa kuin fossiilisten polttoaineiden käyttö energiana, mutta millä riskeillä? Voimmeko todella jättää ydinjätteen taakan tuleville sukupolville? Ja sen ekologisuudenkin kanssa on vähän niin ja näin. Lainattua Greenpeacen sivuilta: ”Ydinvoiman lisäämisen merkitys ilmastonmuutoksen torjumisessa voi olla korkeintaan marginaalinen. Ydinvoimateollisuuden visioissa noin viisi prosenttia ilmastonmuutoksen torjumiseen tarvittavista päästövähennyksistä saataisiin aikaan ydinvoimalla. Se edellyttäisi seuraavien 20 vuoden aikana noin 350 uutta ydinvoimalaa ympäri maailmaa – ja siltikin 95 prosenttia päästövähennyksistä pitäisi saada aikaan muulla keinoin.”

Suomen hallitus esittää eduskunnalle kahta uutta ydinvoimalupaa. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen mukaan uusien ydinvoimaloiden myötä Suomen ei tarvitse hankkia sähköä enää ulkomailta. Toisaalla taas kerrotaan, että Olkiluoto 3'n jälkeen kaikki tuotettu sähkö menisi vientiin. Ota tästä nyt sitten selvää. Joka tapauksessa vielä ehtii allekirjoittaa sitoumuksen, jossa lupaa seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestää sellaista ehdokasta, joka äänesti ydinvoimaa vastaan. Myös Ydinvoima historiaan -päivänä voi vaikuttaa.

Meikkileikki Melissaan. Kahta eri punertavan sävyä, häivytys metallisella persikalla. Hiukset hamppua.

Viime viikkoina on lakkoiltukin harvinaisen ahkerasti. Sen enempää mihinkään alaan tai lakkojen syihin syventymättä en kantaa niihin ota, mutta kyllähän esimerkiksi ahtaajien lakko pisti miettimään mahdollisia seurauksia. Ymmärrän, että irtisanomiset ja työehtojen heikentämiset johtavat jonkinlaisiin toimenpiteisiin, joista lakko tuntuu olevan työntekijöille se tehokkain. Mutta joskus kannattaisi miettiä, onko se oma työ nyt niin kamalaa, että tarvitsee koko Suomi sekoittaa (ja toisaalta - miksi ihmeessä pitäisi seota siitä, että kaupat ovat kiinni yhden päivän... Medialla on tässä suuri osuus niinkuin kaikessa). Harmi, ettei arkkitehtien lakkoa huomaisi kukaan. Pilkka osuisi vaan omaan nilkkaan.

 Rippijuhlissa. Takki Asos, sukkikset whoknowswhere, kengät VB, huivi GT, laukku second hand.

Asuihin ja politiikkaan liittymätön bonus: keuhkoton sammakko!

12 comments:

 1. Minä en nyt uskalla kommentoida politiikkaa yhtään, kun aivon ovat lukemisen ja lenkkeilyn jälkeen yhtä muussia (seliseli, ihan kuin muutenkaan osaisin ottaa pysyvää kantaa mihinkään!). ;) Mutta munkin hiukset on hamppua, mutta sun miekkileikki on sentään tosi upea! Ja Asoksen takki, nomnom.

  ReplyDelete
 2. Minun teki mieli kommentoida lakkoasiaan mutta taidan jättää kirjoittamatta kun aivot eivät ole näin bilelauantain jälkeen siinä terävimmässä kunnossa... Mutta kommentoipas tuohon silmämeikkiin, suloinen! Punaiset sävyt ovat kivoja esim juuri sinertävissä silmissä, mutta siitä hankala sävy että sillä saa helposti "hakatut silmät"-lookin mutta sinun meikkisi on onnistunut nätisti :).

  ReplyDelete
 3. Musta lakkoilu on hyvin virkistävää, useimmiten tuntuu siltä että työelämä vaan pahenee ja paljon vikistän mutta mitään ei tehdä.

  Ihania asuja, sä oot niin söpö pinkkeine yksityiskohtineen, sopii täydellisesti!

  ReplyDelete
 4. Joa, muussia ollaan täälläkin ;) Hamppuhiukset on kyllä ärsyt, mutta kun en halua vielä kampaajalle..

  Panda, kiitos! Mä oon aina tykännyt käyttää punaisia sävyjä silmissä, koska siniset/vihreät ei käy mulle yhtään ja ruskea alkaa käydä tylsäksi :) Pitää vaan laittaa ronskisti niin ei näytä itkuiselta tai hakatulta.

  Nooruska, totta sekin, musta vaan tuntuu ettei niistä lakoistakaan oo mitään apua :/ Ja kiitos!

  ReplyDelete
 5. Miks sun hiukset on niin ihanan muhevat ja mun tällaiset lättänät? Ei oo reiluu.

  ReplyDelete
 6. Mulla on tavallaan kans vähän ristiriitainen suhtautuminen lakkoihin. Kannatan jokaisen alan lakko-oikeutta, harmillista on vain se, ettei joka ala kykene saamaan lakoilla samanlaista vaikutusta :T En tiedä, lisäksi mulle on jotenkin lakoista iskostunut ajatus, että siellä ne miehet vaan lakkoillee vaatien lisää palkkaa ja naiset joutuu kärvistelemään ja puremaan hammasta. Olinkin siis iloinen, että hyvin naisvaltainen ala oli kerrankin vahvana ja päätti ryhtyä lakkoon! Mutta sitten siitä taas päästään siihen, kaupan alalla oli kyseessä palkankorostukset, joista tapeltiin. Itse kyllä hämmennyin, kun kuulin, mihin lopputulokseen osapuolet olivat päässeet, jotenkin se taisteltu korotus tuntui hyvin pieneltä :O Ainakin verrattuna siihen, mitä PAMin johtaja jossain uutisinsertissä uhosi :T

  Mutta mun lakkosympatiat menee ehdottomasti elintarviketyöntekijöille, jotka taistelevat työaikamalliuudistusta vastaan, olen kuullut, millaista mallia työnantaja ehdottaa ja se ei todellakaan kuulostanut reilulta! Toivon todellakin, että lakkoilijat jaksavat olla vahvoina, eivätkä taivu painostuksen edessä. Syön vaikka pieniä kiviä.

  Ja oi, kun sä olet niin kaunis! Melissameikki on ihana, voi kunpa itsekin joskus saisi itseään niskasta kiinni ja sudittua jonkun kauniin silmämeikin ihanan värisillä luomiväreillä..:)

  ReplyDelete
 7. Joo, mie käyn vähän hitaalla maanantaiaamun kunniaksi, kun en tajua, että mistä merkistä tuo AA on lyhenne? Tunika on nimittäin ihana.

  ReplyDelete
 8. Toi sun pinkkisukkahousutyttöilytakkiasu vie multa jalat suusta. I-H-A-N-A ilmestys! Mun on pakko löytää jostain tommonen takki...ja sukkahousut...ja vyötärö...xD

  ReplyDelete
 9. Niin, se ydinvoima. Mua korpeaa ja hävettää yhtä aikaa niin älyttömästi ettei mitään rajaa. Muissa maissa sitä karsitaan, meillä LISÄTÄÄN, mitä järkeä?
  Pajamäki on aina ollut hyvien asioiden puolella, muutama vuosi sitten hän tormusi keski-ikäisiä mikä oli oikein, nyt hän puhuu taas asiaa; työssä jaksaminen näillä palkoilla, edellytyksillä ja työajoilla on utopiaa! Ja olen muuten samaa mieltä, mitään työvoimapulaa ei ole eikä tule, työttömiä on kortistot täynnä ja nuoria pätkätöissä koko ajan, koska ei voida antaa vaki-virkoja kun töitä ei ole. Mistä ne työt muka yht'äkkiä lisääntyisivät dramaattisesti, koneethan ne hoitaa joka tapauksessa koska tietotekniikka kehittyy. Huomiota pitäisi kiinnittää siihen miten arvokasta omaisuutta hyvä työntekijä on tulevaisuudessa ja tarjota palkkioita, etenemismahdollisuuksia, lomia ja kannustimia, eikä tarjota ruoskaa ja raippaa..

  ReplyDelete
 10. Ence, ei voi tietää, sori :D

  Salka, ihan totta, joskus lakoilla on ihan selkeä peruste ja hyvä, jos sillä saadaan muutoksia aikaan. Mutta oikeastaan syyt&seuraukset pitäis käsitellä jokaisen lakon kohdalla erikseen.. Ettei niihin oikeastaan voi yleisenä ajatuksena ottaa kantaa kuten mä tein :P Ja kiitos! Eikun väreillä sotkemaan sielläkin vaan ;)

  Hannie, American Apparel :) Vähän hinnakkaita vaatteita ollakseen peruskamaa, mutta toisaalta ne on eettisesti tuotettuja & hyvälaatuisiakin oletettavasti. Oma tunika on ostettu Lontoon liikkeestä, mutta noilla on nettikauppakin.

  Bemary, eihän niiden jalkojen kuulu suussa olla alun perinkään! Joten hyvä vaan :P Jättikiitos anyway! Ja toi takki on kyllä maan mainio siinä vyötärön luomisessa, aika monessa muussa vaatteessa se vaan häviää :D

  Mikaela, niinpä, emmäkään tajua että mihin näillä päätöksillä oikeasti vedotaan.. Tai niiden perusteluilla siis. Toivottavasti hanke kuitenki kaatuu eduskunnassa. Ja just samoja asioita ajattelen nykyisestä työpolitiikasta!

  ReplyDelete
 11. lovely outfits! i especially love the one with the blue cardigan and brown belt :)

  ReplyDelete
 12. itswhatwewant, thank you! The colours are a bit twisted in the pics, the cardigan is actually mint coloured and the belt is a sort of orange/coral :)

  ReplyDelete