2010/04/01

Now strut those shoes


Hihhii, kotiutin jo jokin aikaa sitten ostetut tepsuttimet vihdoin viime viikolla. Siistien ja keväisten työkenkien ykköset! Ostettu Stellalta huuto.netistä, joten hinnaksi jäi about puolet siitä mitä uudet Vagabondit maksavat. Kelpaa minulle. Musta nahka toimii aina ja kiilamainen korko on tarpeeksi tukeva tällaisellekin tasapainottomalle ihmiselle. Makoisina yksityiskohtina mainittakoon ylimpien reikien korvaaminen luistinnyöritysnappuloilla ja oranssi vuori, joka ei kyllä valitettavasti näy minnekään käytön aikana.
Kenkuleiden ainoa ongelma on koko. Kolmekasi on minulle hitusen liian iso, mutta tiedän, että kolmeseiska mahtuisi jalkaan ainoastaan veistämällä pikkuvarpaat pois. Lisäksi popoissa on eräs VB'lle varsin harmittava ominaisuus - kantaosa on takaa todella matala, ja jalka nousee kengästä joka askeleella. Tämä estää pohjallisten käytön, koska jalka olisi silloin vielä korkeammalla ja kanta pääsisi nousemaan kolostaan entistä pahemmin. Onneksi on ystävän nerokas keksintö: talouspaperia kenkien kärkiin! Molemmissa varvasosissa on nyt puolikas talouspaperi mytättynä. Kengästä muodostuu siten täydellisen sopiva, eikä kanta enää nouse :) Yay!

Johan ne asfaltitkin alkavat kohta olla kuivia ainakin täällä päin Suomea, joten kengillä tepastelu ei ehkä koidu kuolemaksi (koputtaa puuta). Ja sitten kohta on jo kesä, jota ennen pitäisi ratkaista toinen kenkäpulma: sandaalit. En vielä koskaan ole löytänyt sandaaleja, jotka olisivat kauniit ja hyvät kävellä  (= ei liian lättäpohjaiset, kuten kaikki gladiaattorit tuppaavat olemaan) samaan aikaan. Toivossa on hyvä elää.

14 comments:

 1. Just näillä opettelin kävelemään koroilla, ja ovat kyllä siihen(kin) tarkoitukseen parhaat ikinä. Pysyvät kiltisti jaloissa, eivät hierrä, hankaa tai purista ja ovat vakaat kävellä. Ja vielä sievät kuin mitkä. Me likes.

  ReplyDelete
 2. Mulla on yhdet Bronxin kiilakorkoiset herrainkengät, joissa on tuo sama ongelma, että jalka nousee kengästä joka askeleella, kun kenkä on takaa niin matala. En usko, että niille voi oikein tehdä mitään, ellei liimaa niitä jalkoihinsa. :D Kirpparille menevät nyt keväällä, ehkä ne sopivat jonkun muun askellukseen paremmin.

  ReplyDelete
 3. Noi on ihanat <3 Pari vuotta sitten himoitsin kyseisiä malleja, mutta en sitten koskaan saanut hankittua. Ja Vagabondeissa muuten jää tosiaan se takaosa tosi usein silleen matalalle, tyhmää... :(

  ReplyDelete
 4. Hihii, mulla on samanlaiset kopsuttimet :)
  Olen kyllä tehokkaasti yrittänyt hajottaa noita nahkakorkoja Oulun mukulakivillä. Suutari on saanut toistaiseksi vammat suunnilleen paikkailtua, mutta täytyy kyllä sanoa, että Leenu+nahkakorot+kevyt kesähiprakka+mukulakivet=nahanriekaleita :S Muuten ne on kyllä ihanat! Kunpa tuosta loskasta päästäisiin pian eroon, huokaus.

  Oho, olenko saanut muka aikaan jonkun tuollaisen googletunnuksen?!

  ReplyDelete
 5. Oe mullakin on noi, sanonpa vain et parhaat tossut ikuna! Kuin sukat olis jalassa. Pitää vaan ite viedä omani suutarille kun korkolaput ja toisen koron nahka on hieman rullalla (kiitti vaan Lore). Ulkona +7astetta... tiet sulana...

  ReplyDelete
 6. Ihanat kengät! Vagabondilla on oudot koot, mulla on järjestään jalka koko 37, mutta vagabondilla 38. Jotenkin jättipottu ei muuten mahtuis.

  ReplyDelete
 7. Haha luin eka, että kiimainen korko xD
  Nätit kenkulit! <3

  ReplyDelete
 8. Vagabondit nilkkurit ovat olleet mulle aina kuolauskenkä numero yksi! Eli tykkään. :) Hihii, mulla oli konfirmaatiossa sellaiset ylisuuret korkkarit, joissa oli mytättynä puoli talouspaperirullaa kärkiin ja pelotti hirmuna, että ne tippuu alttarille. Ah muistoja. ;D

  ReplyDelete
 9. Nuo selkeästi kuuluisi mulle 38:n ollessa oikea koko mulle ja koska juuri tuollaisia olen vähän metsästänyt. Ilmeisesti aika passiivisena, kun tuo huutokin mennyt ohitse. Lucky you. ;)

  ReplyDelete
 10. Ohhh, ihanat kengät! Erityisesti tykkään tuosta todella oleellisesta oranssista vuorista, olen ihan heikkona oransseihin asusteisiin ♥ Talouspaperikikka on mainio, sillä saa aina vähän pienennettyä hintsusti liian suuria kenkiä. Onnistuisipa kenkien pikku suurentaminenkin niin helposti!

  ReplyDelete
 11. Ihania kuvia! ^^ Ja kauniit kengät!

  ReplyDelete
 12. minna, kiva kuulla ^___^ Itse yritän päästä ulkoiluttamaan näitä nyt vloppuna ensi kertaa. Toivottavasti korot osoittautuvat unelmaksi.

  Cessa, o-ou! Ootko kuullut muuten sellaisista 'stoppareista', saa ostaa Instrumentariumista tai vastaavista paikoista? Ne liimataan kannan sisäpuolelle reunaan kiinni, ja estävät jalan nousemisen. Ite oon käyttänyt niitä parissakin eri kengissä, mutta tosi mataliin kantoihin ne ei kyllä käy :/

  eliiina, ehkä sullakin vielä tulee vastaan ne täydelliset yksilöt ja hankit ne ;) Mä oisin halunnut kiilakorkoiset tällaiset, mutta eipä niitä enää oo mallistossa.

  Leenu, hihii, mitä on tapahtunut kun meillä on samoja vaatteita?! Eipä olis uskonut muutama vuosi sitten :D Mukulakivet on kyllä petollisia nahkaisille koroille, been there done that.. Suutarin lisäksi pahoja koloja voi myös ihan vaan värittää tussilla, jos ei haittaa että se kolo kuitenkin jää (tai jos ei sitä pysty paikkaamaan), kunhan se ei näy.

  Oola, äkkiä suutarille, vielä ehtii! ;)

  Nooruska, tacks! Mulla olis oikeasti se 37.5, mutta VBlla ei moista kokoa ole.. Ja toisaalta se riippuu ihan jalan turvotusasteesta. Kesähelteillä 38 on hyvä, talvella 37 olis parempi.

  Willow, luet taas mitä haluat lukea :D

  Joa, niinpä! ;) Haha, mullakin oli konfirmaatiosas järkyttävät 10cm korot (tosin oli platat), en vieläkään tajua miten selvisin hengissä :D

  J, haha, et kuule saa mua ympäripuhuttua lahjoittamaan noita, vaikka kuinka yrittäisit ;) Mutta toivottavasti löydät omat herrainkenkäsi vielä!

  Aquila, kiits, miekin tykkään! ^___^ Mä en oo ikinä ollut oranssi-ihminen (no ehkä satunnaisesti yläasteella), mutta jotenkin tänä kesänä se tuntuu olevan THE väri :P Kenkien suurentaminen on kyllä rasittavaa, sitäkin on useasti suutarilla kokeiltu, vaihtelevin tuloksin.

  Maria, kiitos! Ehkä hain vähän inspiraatiota sun kenkäkuvista ^___~

  ReplyDelete
 13. Nuo kengät on kyllä ihan hurjan kauniit, joitakin samantyylisiä pitäisi etsiä kevääksi! Tennarit on parhautta mutta välillä pitää päästä hienosteleen korkojen kera...

  Ja myös kivat kesäkengät hakusessa minullakin. Vaikeinta ikinä löytää täydelliset, eikä melkein hyviä raaski ostaa.

  ReplyDelete
 14. Annie Mee, veit sanat suustani :) Tennarit on helpot ja mukavat, mutta aina välillä tekee mieli vähän kiduttaa itseään kauneuden tähden.

  ReplyDelete