2010/04/20

Let's Festival!

Tästä festarikesästä on tulossa jokseenkin mieletön, ja väliin joutuu pakostakin jättämään muutamia huippuja. Nyyh.


Helsinki Live. Teini-iän suosikit, elektronisen biitin mestari The Prodigy sekä yksi niistä harvoista naisvokalistibändeistä joita ihailen eli Skunk Anansie räjäyttävät tajunnan takuuvarmasti. Myös White Lies on odotettu, kun se tuli missattua viime vuoden Flow'ssa. Mukana toki myös esim. Guns n' Roses, jota voi vilkaista jos aikataulut niin sallivat. ---- PRKL juuri luin, että Prodigy ei tulekaan :( Eih!

Provinssirock
. Jää valitettavasti osaltani väliin tänä vuonna, sillä ainoastaan perjantain ulkomaiset kiinnitykset Mew ja 30stm olisivat lippuun ja junaan tuhlatun rahan arvoisia. Ja ne rahat käytän mieluummin muille festareille, onhan nämä molemmat bändit sentäs jo nähty.


Ruisrock. Täynnä kaikenlaisia kivoja pikkubändejä! Prince of Assyria on ykkösenä odotuslistalla, koska en ollut bändin keikalla parisen kuukautta sitten. Tai sitten ykköspaikan valloittaa ihana Regina Spektor. Belle & Sebastiankin kuuluu ennen näkemättömien listalle, mutta myös niitä jo koettuja on syytä hehkuttaa: Florence and the Machine, Porcupine Tree, The Ark (jonka uusi levy ilmestyy ensi viikolla!) ja hassunhauska Flogging Molly. Ainiin ja mainitsinko Don Huonot, joiden Hyvää Yötä ja Huomenta -albumi soi taukoamatta eräänkin 14-vuotiaan soittimessa.

Ilosaarirock. Tämäkin pitää finanssipoliittisten syiden vuoksi skipata, vaikka Faith No More olisi enemmän kuin kiva nähdä edes kerran elämässä. UNKLE, DJ Shadow, Katatonia, Imogen Heap ja Bad Religion... Yhyy!


Pori Jazz. Länsirannikko on jäänyt minulle tuntemattomaksi, koska olen aina asunut täysin eri puolella Suomea, mutta kerrankos sitä Poriinkin voisi eksyä (onhan sieltä eräs tietty bändikin kotoisin, khrm). Pääasiallisena syynä kuitenkin Tori Amos. Osaako joku muuten selittää, miksi niin moni ihana naislaulaja on punatukkainen? Liittyykö musiikillinen lahjakkuus punahiuksisten geeneihin? Onko kukaan koskaan tutkinut tätä?
Flow Festival. Ensimmäiset kiinnitykset julkaistiin tänään, uijuijui! Air, The xx, Jónsi (Sigur Rós) ja Ulver. Mahtavaa! Lisäksi plussaa on lyhyt matka festarialueelle ;)


Oletko sinä suuntaamassa kotimaisille festareille tänä kesänä?


Kuvituksena festarikuvia vuosien varsilta. Provinssirock 2005, Ruisrock 2007, Qstock 2006.

10 comments:

 1. Qstockiin mennään varmasti ainaki yheksi päiväksi ellei jopa kaheksi, kuten ollaan parina viime vuonna tehty. Täytyy ny vähän katella miltä se ohjelma tänä vuonna näyttää, että viittiikö kumpanakin päivänä mennä.:)

  ReplyDelete
 2. Flow, flow ja vielä kerran flow. Jos mun kesälomatoive menee läpi, niin loma alkaisi tuona vloppuna, tosin mun täytyy kyllä erikseen kysyä, onnistuuko ettei enää la:na tarvitsisi mennä töihin, vaan voisi perjantaina suoraan töistä karauttaa kalasataman metropysäkille :DD! Ja voi juma, just katselin, että mun hajautettu kesälomavko osuisi juuri Ilo-viikolle, Dj Shadow, Bad Religion sekä FNM olisi kyllä loistavat nähdä livenä! Mutkun joo, täytyy varmaan lotota. ( plus miettiä vielä, mitä mun kotiseutufestari tarjoaa tänä vuonna :D)

  Mutta siis, Flow'ssa varmaan nähdään :) ( ja toivon mukaan ennen sitäkin, vähintään sen kirppisjutun puitteissa :)

  ReplyDelete
 3. En ajatellut festaroida tänä vuonna (ellen ex tempore), mutta Flow´n suhteen voisi tehdä poikkeuksen, absolutely! Pori Jazzin Massive Attack olisi kyllä myös yliveto.

  ReplyDelete
 4. Voi, löysin muutama viikko sitten Jonsin ja se on kyllä aivan i-ha-na. Ja nyt alkaa se joka kesäinen pohdinta, et menisinkö tänä kesänä viimeinkin flow:n kerta se täyttää nykyään mun festareille asettaman vaatimuksenkin eli yöksi kotiin. Jos asuisin Turussa, niin sitten menisin ehdottomasti kyllä myös Ruisrockiin.

  ReplyDelete
 5. Jos ois rahaa niin juu. Menisin kyllä katsomaan marssiorkesteria Provinssiin jos siellä olisi jotain muuta katsomisen arvoista mutta kun ei ole. Torin olen nähnyt Provinssissa muutama vuosi sitten eli Pori jää väliin. Helsinki Liveen pääsen ihan ilmatteeksi duunin puolesta.
  Flow kiinnostaa koska haluaisin nähdä Airin.
  Eli itseasiassa menen ainoastaan katsomaan Musea, varmuudella, liput on hankittu ;O)

  ReplyDelete
 6. Flow ehdottomasti! Siel ollaan oltu joka kerta vuodesta 2006 ;-).

  ReplyDelete
 7. Bemary, Qstock on kyllä kiva, mutta tänä vuonna ei tule lähdettyä ihan sen välimatkan & esiintyjäpulan vuoksi :P

  Salka, kuulostaa hvyältä :) Kaikki vaan lottoamaan tänä vloppuna! Ja ehdottomasti törmätään Flow'ssa, mutta toivottavasti aiemminkin :)

  J, Massive Attack olis kyllä kans upea, harmi vaan että on eri päivänä kuin Tori :/

  Hannie, onhan se, lisää luvassa tässäkin blogissa huomenna ;) Mä en nyt muista, ootko kuitenkin Sigur Rósiin tutustunu jo aiemmin?

  Mikaela, Muse on toki ohjelmassa täälläkin ;) Enkä oikein tiedä millä noi muut meinaan rahottaa, mutta ehkä se lottovoitto.. :D Harmi kun kaikki hyvät hajautuvat nyt niin ympäri ämpäri Suomea ja festareita, kaikkeen ei vaan pääse.

  Nooruska, oho, oot sitten jo konkari :)

  ReplyDelete
 8. Ajattelin just tehä tällasen postauksen :DDD En mä taida siis ihan samanlaista tehäkään :D

  ReplyDelete
 9. Joo, Sigur Ros on tuttu. Siis tuttu Hannien asteikolla eli en tiedä niistä mitään ulkomusiikillista, mutta musiikki on hyvää.

  ReplyDelete
 10. Reiska, mullaki on ollu tää mielessä jo useamman viikon, mut vähän kesti tehdä..

  Hannie, joo mietinkin mutta en ollu ihan varma.

  ReplyDelete