2010/04/17

Sisustustavaratalo Kasvihuoneilmiö

Pääsiäisenä auton nokka suunnattiin kohti Turun moottoritietä ja ramppia numero 20. Sisustustavaratalo Kasvihuoneilmiö oli kokemisen arvoinen paikka, täynnä mitä ihmeellisempää tavaraa - osan hintalapuissa luki Day tai Sia, mutta mukaan mahtui myös tekokukkia, talonpoikaishuonekaluja, kiinalaista antiikkia, armeijan ylijäämää, leluja, koruja ja astioita. Paratiisi!Kauppa on rakennettu vanhaan tehdashalliin ja sen kyljessä olevaan entiseen kasvihuoneeseen, jossa on paitsi myytävää ja valokuvanäyttely, myös kahvila. Lounas oli kohtuuhintainen ja maittava ja sitä oli hauska mutustella erilaisilla huonekaluilla sisustetussa tilassa. Etenkin, kun kaikki tuolit ja pöydät olivat myytävänä!
Arvatkaa, meinasinko tulla hulluksi tämän hyllyn kohdalla?! :D Onnekseni asunto on jo täynnä kaikennäköistä roinaa, joten onnistuin hillitsemään itseni, vaikka kapistus jos toinenkin olisi kyllä tahtonut päästä mukaan auton takakonttiin. Erityisesti mainittakoon upea sveitsiläinen upseerin matka-arkku, jolle ei valitettavasti löydy 80 euron arvosta käyttöä... Varsinaisestihan lähdin hakemaan  tummanvihreää puista armeijan arkkua, jota ei löytynyt (tai taisi niitä olla pari, muttei myytävänä). Mutta ei tästä paikasta helposti kyllä tyhjin käsin lähdetä.Ihana vanha puulaatikko, oletettavasti saksalaista alkuperää (Wein aus deutschen Landen) oli kallein ostokseni parinkympin hinnallaan. Mutta ai että olen happy! Juuri tuollaista olen etsinyt ikuisuuden. Loota pääsi kontrastiksi Palaset-laatikoiden päälle ja sai sisuksiinsa kaiuttimen joka ei ole käytössä. Myös lainassa olevat Gilmoren Tytöt kurkkivat sieltä.


Litran vetoinen sormiliitoksin tehty puinen laatikko. En ole testannut vetääkö se sisuksiinsa itseasiassa kokonaista litraa, mutta punasipulit ainakin viihtyvät siellä hyvin. Valkoinen teeboksi ja New York -aiheinen tarjotin ystävältä, vaaleanpunaisissa kehyksissä tulostettu valokuva, kuvaajana Viggo Mortensen.


Vastine posliinisille popcorn-tekstillä varustetuille kulhoille: emalinen snacks-vati! Kokoa löytyy, joten tästä kyllä kelpaa nauttia leffaillan riksut ja raksut. Näiden lisäksi mukaan tarttui vielä toinen puulaatikko, joka odottaa projektin nimeltä olohuoneen pöytä alkamista. Ja minut tuntien se projekti ei tule valmistumaan ikinä.

Kasvihuoneilmiöön on myös bussikuljetus Helsingin keskustasta, mutta silloin toki täytyy jättää suurikokoisimmat ostokset tekemättä. Sisustuksesta kiinnostuneille voin silti suositella tätä paikkaa lämmöllä :)

21 comments:

 1. Minakin olen tuolla pari kertaa poikennut vuosia sitten kun ex-poikaystavan vanhemmat asuivat lahistolla. Aivan ihana paikka, jossa kylla viettaisi vaikka kuinka monta tuntia ja kuluttaisi ihan suunnattoman maaran euroja. Pittaa paasta!

  ReplyDelete
 2. Mä. Haluan. Tuonne. Ihania juttuja ostit ja ihania juttuja näytti pilkistävän hyllyistä! :)

  ReplyDelete
 3. Oi, oliko tuo kanikin siellä kaupassa? Ilmeisesti omistajan oma jänöjussi? :)

  ReplyDelete
 4. Pari kertaa tullut tuolla käytyä ja nyt sain tuosta laatikko- ja lokerikkohyllystä jälleen yhden syyn lähteä visiitille. Määää haluuuun!

  ReplyDelete
 5. Onpa ihana paikka! Mun täytyy päästä tonne myös :)

  ReplyDelete
 6. En kestä! Tahtoooooooooooooooooooo <3 :D

  ReplyDelete
 7. OI, ihanalta näyttää, pakko päästä! :D

  ReplyDelete
 8. Toi on niin ihme paikka ;-). Täytyypi lähteä uudelleen, tuo iso laatikko on niin upea!

  ReplyDelete
 9. Ihanan näköinen paikka. Vähän kaukana... Minkälainen hintataso siellä on?

  ReplyDelete
 10. ihanan näköstä, tonne on kyllä päästävä!

  ReplyDelete
 11. Tuolta ei varmasti voi lähteä ulos tyhjin käsin. Tuo vanha saksalainen laatikko on kyllä hieno.

  ReplyDelete
 12. Hihii, voi teitä raukkoja, anteeksi kun kiusasin kuvilla :D Mutta koittakaa päästä paikalle! Eipä tuo varmasti hetkeen ole mihinkään häviämässä :)

  Mirka, kanikin oli juu kaupassa, hänellä oli oma kanikonttori ;) Olisikohan pupun nimi ollut Juuso tai jotain sinne päin. Tosin kanin sijasta pitäisi kai puhua jostain jäniksestä, oli niin järjettömän iso!

  ReplyDelete
 13. Joo toi on hei todella ovela paikka! Kerran kävelin sieltä ulos kera sylillisen riikinkukon sulkia O_o

  ReplyDelete
 14. W, hahaa :D No aika ovela!

  ReplyDelete
 15. Oooh mikä aarreaitta! Köyhtyisin erittäin todennäköisesti tuolla lintuhäkkien ja vanhojen laatikoiden labyrintissa ^^

  ReplyDelete
 16. MothMouth, aarreaitta todellakin ^___^ Ihme kyllä selvisin tuolta ulos neljällä kympillä :P

  ReplyDelete
 17. aaa mun lempikauppa koko maassa! <3___<3

  ReplyDelete
 18. Great photos, sorry I can't read the text but it looks like a great place!

  ReplyDelete
 19. Onpas muuten ihanan näköinen kauppa! Hui, tuollaiseen pelottaisi mennä ;-) Voisi olla rahanmenoa...

  ReplyDelete
 20. hanna, hihi!

  Caroline, thanks for the comment! I'm so sorry I only write in Finnish.. :( These pictures are from a store which sells about everything related to decorating :) It was a paradise!

  Paivi, oli kyllä huippu paikka! Tahtoo itekin uudestaan ;)

  ReplyDelete