2010/04/18

Snorphan

Rentoiluiltaan kuuluu perinteisesti hyvää ruokaa, hyvää viihdykettä ja hyvää seuraa. Ravenwavesin kanssa reippailimme ensin juoksemalla Töölönlahden ympäri ja herkuttelemalla sen jälkeen terveellisesti sekä vähän vähemmän terveellisesti. Koska itse en yleensä katso kauhuelokuvia välttääkseni paniikinomaisen tunteen ja painajaiset, johti leffaseuran saaminen kauhujen iltaan.

Villirucola, kurkku, kirsikkatomaatit, auringonkukansiemenet, mausteissa paisteltu tofu, halloumi ja tumma balsamiviinietikka = omnomnom.

Popcornit ja Cherry Cola feat. Reiskan koura.


Leffoista ensimmäiseksi haaviin tarttui Trick 'r Treat. Halloweenista - yllätys, yllätys - innoituksensa saaneessa kauhurainassa mässäillään hieman vinksahtaneella perheellä, urbaanilegendoilla, supernaturaaleilla olioilla ja kurpitsoilla. Verta lentää ja muutamia sydämen pysäyttäviä hetkiä on, mutta osa jutuista menee täysin yli hilseen ja lähinnä naurattaa. Pelottavuudeltaan ei siis pääse listani kärkipäähän. Eikä muutenkaan mielestäni ollut mitenkään kummoinen filmin pätkä. Vaikka visuaalisesti kohtauksissa kyllä olikin upeita värejä ja maisemia. Näyttelijöistä tiesin entuudestaan lähinnä Anna Paquinin, joka nähdään tässä tummaverikkönä. Ja niin, onhan minulla se lievä Punahilkka-fetissikin, muah. Leffasta lisää Geek is the new blackissa!


Seuraavana vuorossa oli Orphan. Nuorimman lapsensa menettänyt pariskunta haluaa jonkun, jolle jakaa rakkauttaan, ja päättää adoptoida lapsen. Esther on lahjakas, kuuliainen ja sanalla sanottuna enkelimäinen. Jostain syystä pahoja asioita silti tapahtuu aina, kun hän sattuu olemaan paikalla. Pian perheen äiti alkaakin tajuta jonkin olevan vialla. Asioiden selvittäminen ei vain ole helppoa, ja johtaa yllättäviin ja epämukaviin löydöksiin... (Tsekkaa tämänkin kohdalla Mikaelan tuntemukset, ja ehdottomasti myös traileri!)

Heti ensimmäiseksi Orphanista tulivat voimakkaat mielikuvat viitaten niin legendaariseen The Hand That Rocks The Cradleen kuin The Good Soniin. Etenkin jälkimmäisen (jonka luin yläasteella kirjana ja sen jälkeen tutustuin leffaan, mainittakoon että kirja on huomattavasti parempi vaikka rainassa onkin supersöpö superpieni Elijah Wood!) kanssa Orphan tuntui aluksi olevan aivan liian samanlainen,  mikä oli tietenkin pientä tylsyyttä aiheuttava tekijä. Mutta onneksi loppuratkaisu oli täysin erilainen. Karmiva Esther, aivan ihana kuuro pikkusisko Max ja jostain syystä mieleen syöpynyt Peter Sarsgaard (perheen isä) loivat upeat puitteet elokuvalle, joka pelotti huomattavasti enemmän kuin Trick 'r Treat. Psykologinen trilleri siis vetoaa herkkään mieleeni runsain mitoin. Sen tenho onkin todellisuuspohjainen, kun monet tapahtumat voisivat tapahtua ihan oikeasti. Sen sijaan yliluonnollisia asioita harvoin tulee pelättyä, koska niihin ei törmää IRL päivittäin. Pois lukien alien-jutut, joita pelkään aivan tajuttomasti. Katselin pienenä ehkä vähän liikaa X-Filesia.

Tosin, olen myös sitä mieltä, että kauhua ei genrenä tietyllä tapaa ole ollenkaan, sillä kauhu on toiselle täysin toista kuin yhdelle. Itseäni ei splatter-meininki tai zombiet pelota, mutta jännitystä tihkuvat trillerit kyllä. Yksi kaikkein hirveimmistä ikinä on Orpokoti. Loistava elokuva, jota en kuitenkaan halua nähdä enää koskaan uudestaan.p.s. Sarsgaardista innostuneena päätimme sitten katsella vielä kolmannen lehvan yhdelle illalle, tosin ennestään tutun Jarheadin... mmm ;)
p.p.s. Molemmat kauhurainat vuokrattiin Elisa Viihteen kautta, eli kotoa ei tarvinnut poistua. Aivan liian helppoa! Odotan kauhulla laskua, kun oikein pääsen tähän vuokraamisen makuun...

Molemmat leffakuvat allmoviephoto.

8 comments:

 1. Oho, meillä on kerranki aivan eri kuvat! Postaan siis oman näkemykseni huomenna :D

  ReplyDelete
 2. Kerrankin! Trick 'r Treatista meinasin valita kuvaan sen söpön pallopään, mutta punainen hilkka vei voiton. Orphanin kuvan valitseminen oli vaikeutta, mutta toi tuntui olevan vähiten mitään (liikaa) kertova ja paljon kysymyksiä herättävä, ja silti olennainen elokuvan kannalta. Ja omat kuvat valittiinkin sitten ihan vaan sen perusteella mitkä onnistui :D

  ReplyDelete
 3. Uskaltauduin katsomaan tuon Orphanin vähän aikaa sitten ja tykkäsin kyllä! Just sopivan jännittävä mainiolla loppukäänteellä...

  ReplyDelete
 4. Tuon Trick 'r Treatin yritän kyllä katsoa. Vaikuttaa hienon näköiseltä.

  Ja voih, Jarhead. Ehkä paras elokuva. Tai ainakin yksi parhaista. Eikä elokuvaa tosiaan huononna Jake Gyllenhaal (varsinkaan ilman paitaa). Mahtavaa huumoria ja visuaalisesti hieno.

  ReplyDelete
 5. No öhköh, olipa linkkauksia, kiitosta vaan ;O)
  Se pallopää oli kamala!! Minä en haluaisi nähdä sitä tyyppiä sängyn vieressä hengaamassa. Elisa Viihdettä oon mäkin kokeillut vuokratessa, vähän liian helppoa on. Onneksi valikoima ei ole niin laaja etteikö joutuis takamustaa raahaamaan välillä Makuuniin..

  ReplyDelete
 6. Riehu, se oli kyllä paljon mainiompi mitä odotin :)

  Suvi, ihan kaunis se oli kyllä, vaikken muuten niin tykännytkään. Ja Jarhead on loisto! Nimenomaan se huumori ja meininki :D Ja visuaalisuuskin toki.

  Mikaela, juu innostuin linkkailemaan ;) Mun mielestä se pallopää oli lähinnä söpö :D Paitsi kun otti sen hupun pois. Onneksi tosiaan valikoima on rajallinen, mutta aivan liian monta sellaista jota en oo jostain syystä nähnyt, löysin listalta..

  ReplyDelete
 7. Ite katoin tuon Tric'r Treatin ihan vasta ja tykkäsin aika tavalla, pallopää oli lutusin ja friikkiä menoa piisas muutenki tarpeeksi:D Jostain syystä petyin Orpokotiin, munsta se ei ollu riittävän selkäpiitähyytävä;) Orphania en oo kerenny vielä kattomaan, mutta se on ihan pakko nähä!:)

  ReplyDelete
 8. PupuLihavisto, voi olla, että Trick 'r Treatin uusintakatselmuksessa voisi tuijotella sitä enemmän friikkimeiningillä :D Nyt vaan olin vähän pettynyt, kun se ei pelottanut tarpeeksi. Orpokoti sen sijaan, huhhuh, tosin kävin sen katsomassa ihan leffateatterissa, ja se vaikuttaa aina asiaan :)

  ReplyDelete