2010/06/15

I curl to break consent

Talviset kampaajatraumat kummittelivat mielessä, kun marssin hetken mielijohteesta Studio Ysiin kyselemään hintoja. Kas, kävellessäni ulos huomasin varanneeni ajan Kalliossa sijaitsevaan uudehkoon kampaamoon jollekin Elina-nimiselle, joka ei varaushetkellä ollut paikalla. Kuulin pienten hälytyskellojen kilkattavan jossain takaraivon paikkeilla... Mutta eihän yrittämättä saa mitään, joten eikun kokeilemaan. Joka tapauksessa kyseessä olisi vain pieni raitojen laitto - ei siis leikkausta, joka yleensä on se kompastuskivi, kun suomalaiseen ohueen hiukseen tottuneet kampaajat eivät tajua miten paksua kiharaa leikataan.




Lopputulos: onnistunut! Lisää vaaleaa raitaa on nyt päällä ja alla, valmiina ottamaan auringonsäteitä vastaan vaalentuakseen entisestään. Edellisestä kerrasta olikin jo se puoli vuotta. Nyt tyvikasvu on semisti piilossa (olisi tosin saanut jäädä vielä enemmän näkyviin, mutta nopeastihan se kasvaa). Tuntuipa Elina ymmärtävän luonnonkiharan tuskankin, joten ehkä uskallan syksymmällä mennä saksien alle. Aikaa tämän pään laittamiseen menee aina paljon, ja tällä(kin) kertaa se loppui kesken. Siispä suoristuksen sijaan kiharoiden annettiin syntyä itsestään. Näyttää kuvissa huomattavasti kesymmältä, todellisuus on lievää kasaripörröä. Ehkä lorautan pullollisen Rockaholicin kiiltoseerumia päähäni haituvien hillitsemiseksi. Otsista suoristettiin hieman, mutta se kihartui kuitenkin kosteista latvoista hauskasti.


Vaalennetut kutrini muuttuvat helposti kellertäviksi. Ilmiötä vastaan olen taistellut Goldwellin vaahtosävytteellä, joka kirkastaa blondatut osat. Se on kuitenkin loppumassa, joten ostin Ysistä mukaani Davinesin vastaavan. Tökötin väri on hurja! Siniseksi se ei kuitenkaan hiuksia jätä, ja kirkastamisen lisäksi tuote hoitaa ja toimii hiusnaamion tavoin. Davinesin Alchemic-sarjan apteekin lasipurkkeja ja -pulloja muistuttavat pakkaukset ovat muuten tajuttoman söpöjä, voisin täyttää koko pikkiriikkisen kylpyhuoneeni niillä!

15 comments:

  1. Avokki käy Ysissä ja on saanut hyvää palvelua ja hyvän tuloksen ;O) Hyvältä näyttää sunkin kuontalo joten voit olla tyytyväinen, useammin kuin ei kampaajakäynnin jälkeen olen ollut pettynyt, paitsi viimeksi ;O)

    ReplyDelete
  2. Ihanat hiukset, ihanat kiharat!

    Mun pitäis saada näille tuoreille tuhkaisille kutreilleni joku vastaava hiusnaamio, joten osaatko sanoa sopisiko tuo davines myös suorille hiuksille? Ja mitä puteli kustantaa? Tiedätkö vaihtoehtoja?

    ReplyDelete
  3. Mikaela, hyvä juttu ;) Katotaan sitten syksyllä, millä mielellä kävelen kampaajalta ulos.. Miten omia toivomuksia onkin niin vaikea selittää? Ja vaikka olisi kuva OMASTA ITSESTÄ mukana, niin siltikin lopputulos voi olla mitä tahansa.

    Hannie, tacks! Kyllä toi sopii myös suorille hiuksille, vaikutusaika on putelin mukaan 3-8min mutta kampaaja sanoi, että voi pitää jopa 20min saadakseen oikein hoitavan efektin.. Joten kolme minsaa riittäis varmaan sulle oikein hyvin. Toi maksoi 28e ja mömmöä on purkissa melko paljon. Sekä Wellalla että Goldwellilla on myös vaahtosävytteet jotka poistavat keltaisuutta - mulla on siis jälkimmäistä, se ei oikeastaan ole hoitava ollenkaan ja tarvin sen jälkeen aina hoitoaineen. Sitä on pullossa jäljellä ehkä 1-2 kertaan, voisin antaa sen sulle testattavaksi jos haluat?

    ReplyDelete
  4. Sulla on vähän kiharaisemman näköinen kasaripörrö ku mulla, tosin mulle jäi vähän epäselväksi ootko siis laittanu hiuksiis mitään ainetta ennen kuvan ottoa? Siks vaan aattelin, koska itelle tulee tommosia pieniä "märän" näköisiä kiharoita vain, jos laitan hiuksiini lakkaa, mutten muuta. Suurin osa päätä on ilman mitään aineita aika tavalla tommonen ku sulla noin muuten.:p

    Mä haluaisin hiuksiini jonkun rikotumman mallin, mutten tiiä mimmosen, sillä sen ois toimittava niin kiharan kuin suoristetunkin hiuksen kanssa eikä taida löytyä semmosta kampaajaa, joka löytäis noille sen kompromissimallin saati osais mun hiuksille mitään muutakaan tehä. Ne aina kauhistuu tajutessaan kuinka paljon mulla on hiuksia, koska eihän sitä huomaa samalla tavalla, jos oon varannu ajan kampaajalla hiukset suoristettuna ja karu totuus paljastuu vasta, ku saavun operaatioon "pörrönä".:>

    ReplyDelete
  5. vaikuttaa hauskalta mömmöltä. mä olen käyttänyt l'oreal profesionalin hopeashampoota tuohon keltaisuusongelmaan, mutta joku tuollainen täsmätuote saattaisi kyllä olla parempi. täytyypä googlettaa, jos sitä saisi jostain tilattua edullisesti.

    nainen kyllä tarvitsee luottokampaajan, ei voi muuta sanoa. kampaajakäynninhän pitäisi olla hemmottelua. mäkin olen joskus pelännyt enemmän kampaajakäyntiä kuin hammaslääkäriä :)

    ReplyDelete
  6. Onpa kiva kesätucca! Nyt vaan aurinkoo odotellen. Ja ps. sun pisamat on ehkä herttasimmat ikinä. :)

    ReplyDelete
  7. Voi kihartuispa minullakin ylhäältä asti hiukset, mutta ei! Korvan kohdalta vasta ja se, jos mikä, takaa luppakorva-vibat... Mutta siis: tykkään kovasti väristä, varmasti mainio kesälle. :) Ja sydänpaita - söpööö!

    ReplyDelete
  8. Noi Davinesin purkit ovat kyllä tosi söpöt! :) Mun osalta noiden hyöty jäikin sit kivojen purkkien tasolle, mun piikkisuorassa tukassa toi teki semmoisen lehmännuolema-efektin. Harmi. :(

    ReplyDelete
  9. oi kuinka oot kaunis! ja hiukset on upeet <3

    ReplyDelete
  10. Tosi kiva väri!

    Hmm, kiinnostus heräsi kyllä tuota Davinesia kohtaan. Olen myös itse käyttänyt Goldwellin sävytettä, mutta se on usein vakkarikaupastani loppu. Hopeashampoo on kyllä päivittäisessä käytössä myös, mutta tuntuu, että luonnollisen vaaleaa tukkaa saisi "viilentää" vähän tujummilla aineilla. :)

    ReplyDelete
  11. KAUNIS! Aivan ihanat ^__^ Ja ihastelen entistä enemmän tota paitaa :D

    ReplyDelete
  12. Sulla on kyllä todella kauniit hiukset :) Ostin juuri tänään sopivasti hiusmömmöjä, päädyin itse siihen kc colour mask'n, sekä saman merkin hopeashampooseen :) Shampoo ainakin vaikutti nopealla vilkaisulla hyvin, hyvin violetilta, jos jaksan niin päädyn sitä vielä tänään testailemaan :) Tuolla Davinesilla on kyllä ehkä maailman kaikkeuden hienoimmat putelit, kelpais mullekin!

    ReplyDelete
  13. Tasapuolinen kiitos kaikille kommenteista! ^___^

    Hopeasampoita ja muita vastaavia tuotteita tosiaan löytyy joka lähtöön, itsellä on kokemusta ainoastaan Goldwellin vaahdosta. Huomisen jälkeen tuosta Davinesistakin sitten :) Toivottavasti on rahansa väärti! Ainakin kosteutta tässä pehkossa kaivataan kovasti :P

    Pisamia on tässä vaiheessa kesää vielä melko niukasti, katsotaan uudelleen elokuussa ;)

    Bemary, on noissa kasa kaikennäköisiä mönjiä mitä kampaaja laittoi, mutta ei ne tunnu missään :P Toisin sanoen, tukka imee niin tajuttomasti aineita että lähmäisyysefektiä ei oikein millään saa aikaseksi. Ilman mitään mönjiä olisivat kuitenkin todennäköisesti vielä pörröisemmät. Mä oon muuten huomannut, että mulla ei varsinainen kerrostettu malli toimi ollenkaan.. Sen sijaan tällain voimakkaasti 'hapsutettu' tukka on jees :) Voisit ehkä kokeilla saman tyylistä? Takaa katsottuna hiukset ovat V-muotoiset, eivätkä ollenkaan tasaiset, vaan on vähän kaiken pituisia hiuksia joukossa.

    ReplyDelete
  14. Sinä se olet aina niin söötti noissa kuvissa :) ihana on tuo tukkasi!

    Tuo sininen tökötti näyttää ihan sellaiselta, että voisi olla hyväksi minunkin kellertävälle pehkolleni...

    ReplyDelete
  15. Paivi, kiitos! ^___^ Kokeilin tököttiä, ja se oli kyllä varsin ihanaa kamaa :)

    ReplyDelete