2010/05/31

Street Dance

Krhm, mitähän se kertoo elokuvasta, jos kotiin tultua on pakko alkaa luukuttaa Justin Timberlakea??!


Street Dancen juonessa ei ole mitään uutta. Menestystä janoava street dance crew pääsee kansallisiin kilpailuihin, joiden voittaja taas pääsee edustamaan maataan lajin suurimpaan taistoon rapakon taa. Matkan varrella on kuitenkin monta mutkaa: joukon johtaja jättää ryhmän ja samalla tyttöystävänsä, eikä kunnon treenipaikkaa meinaa löytyä mistään. Kun se lopulta löytyy, on ehtona muutaman klassisen balettitanssijan mukaan ottaminen mukaan 'perheeseen' ja lopulta kisoihin. Ei mikään helppo homma. Mukaan mahtuu hiusten repimistä, mutta myös romanssia.


Mutta eihän tätä mennäkään katsomaan tarinan takia, vaan sen tanssin. Jota meinaan on PALJON. Locking, popping, krumping, breaking... and a bit of ballet. Leffa on pullollaan lahjakkaita tanssijoita, eikä Famea vaivannutta selkeästi nopeutettujen kohtausten ongelmaakaan ollut. Silti sai odottaa viimeisiin minuutteihin asti, ennen kuin tajunnan räjäyttävä kohtaus saatiin valkokankaalle. Kansallisissa finaaleissa Breaking Point -ryhmä veti rutiininsa läpi upeasti. Olin kananlihalla, tippa linssissä, ja esityksen loputtua nostin käteni aplodeeratakseni raivoisasti. Onneksi tajusin viime sekunnilla jättää taputtamatta, olisivat voineet kanssakatsojat vähän ihmetellä...

Elokuva on paitsi ensimmäinen 3D-tekniikalla toteutettu tanssielokuva (ja kerrankin sellainen, jossa 3D ei häirinnyt!), myös ensimmäinen brittiläinen tanssielokuva. Olikin ihana nähdä tuttuja Lontoon maisemia niiden ainaisten Nykiläisten sijaan, vaikka muuten leffassa olikin vähän liikaa jenkkifiilistä. Mutta koska painotus oli tanssissa, olisi perusenglantilainen harmaus luultavasti vain pilannut tunnelman.


Vaikka viehätyn tyllihameista, trikoista, nutturoista ja kaikesta ballerinamaisesta, asuu sisälläni silti edelleen vahvasti se 13-vuotiaana löydetty pieni hiphop-tyttö. Se, joka haluaisi pukea jalkaansa yksinkertaisen rennot housut ja päheät, kimaltelevat tennarit. Joka haluaisi yhdistää niiden kanssa värikkään ja tiukahkon paidan, jonka alta pilkistäisi niin ikään tiukka vatsa. Joka haluaisi tanssia, tanssia aina vaan. Onneksi on olemassa aasinsilta cheerdanceen, jota aion harrastaa niin kauan kuin paikat vain kestävät. Vaikka en ole enkä tule koskaan olemaankaan siinä järin hyvä, ja vaikka treenit eivät luonnollisesti aina maistu sokerilta, rakastan sitä.


Muille kuin tanssiin yhtään perehtyneille leffa on värikästä viihdettä, mutta ei oikeastaan muuta. Minä taas, no, nytkähtelin koko teatterissa istumisen ajan, kotimatkan, sekä kotona Justinia kuunnellessa. Enkä malta odottaa huomisia treenejä.Kuvat

8 comments:

 1. Brittiläinen + tanssi.. Hmm, pitää varmaan mennä katsomaan. ;) Olen ollut aina heikkona tanssileffoihin, vaikkei niissä usein mitään ennalta-arvattavaa olekaan. Jo pienenä olin innoissani Barbie ballerina -elokuvasta (mikä lie oikea nimi) ja pyörähtelin sen jälkeen olohuoneen matolla. :D

  ReplyDelete
 2. Eikö Punaiset kengät vuodelta 1948 ole brittiläinen elokuva? Tosin lasketaanko se tanssielokuvaksi vai tanssin maailmaan sijoittuvaksi elokuvaksi?

  Minulla on kova kiinnostus tätä leffaa kohtaan. Tosin tiedän meneväni katsomaan sen yksin, mutta mitä väliä? Rakastan tämäntyyppisiä elokuvia.

  ReplyDelete
 3. Joa, kyllä tämä ihan rahansa edestä viihdytti mielestäni :) Ja 3D tosiaan kerrankin toimi! Mut veikkaan, että tää on vähän kivempi kuitenkin kuin se Barbie ballerina :D

  Anzi, hmm en tiedä, oikeastaan toi tieto ensimmäisestä brittiläisestä tanssileffasta perustuu vaan muualta (useammalta taholta) kuulemaani, en oo asiaa sen kummemmin tutkinut :) Yksin kävin minäkin tän katsomassa, eipä haitannut menoa ;)

  ReplyDelete
 4. Hei ihanaa kun kirjoitit tästä leffasta! Olen odottanut tätä paljon ja ihana kuulla, että ainakaan toista tanssifriikkiä ei pettänyt.

  Selailin tässä muuten blogiasi kuukauden taaksepäin (olen tosiaan ollut aikamoisessa blogipimennossa). Ihania juttuja ja olet vaan päivä päivältä kauniimpi. ^^ En ymmärrä, miten se on mahdollista : D

  ReplyDelete
 5. Anzi, mä voin tulla sun kaa! Minuakin tämä leffa kiinnostaa älyttömästi, olenhan katsonut Step Up 2 The Streetsinkin varmaan 5 kertaa. 3D:tä odotan innolla, tosin trailerissa säikähdin jotain hemmetin hattua joka lensi siinä..pah..

  ReplyDelete
 6. Tätä leffaa mä oon odottanut innolla, joten kiva kuulla että se tosiaan kannattaa mennä katsomaan! Ja oikeastaan ihan sama kuinka skeida tanssileffa (juonen puolesta), minä innostun näistä aina ihan kympillä. Ja hei, kyllä JT rokkaa aina sillon tällön...:)

  ReplyDelete
 7. Mikaela: Mennään vaan! Koska?

  ReplyDelete
 8. eliiina, eihän se upea tanssi voi pettää ketään ;) Ah. Toivottavasti pidät itsekin! Ja huh, oot ehkä vähän höpsö mutta ISO KIITOS<3 Ihan tässä punastuu :3

  Mikaela, mäkin säikähdin sitä hattua :D Ja oikeasti, ensimmäinen elokuva jossa se 3D toimii.. Tuo lisäefektiä, mutta sitä ei ole liikaa häiritsemässä itse tarinaa. No eh, ehkä sen takia koska tässä se tarina on kuitenkin sivuosassa ;)

  Riehu, tässä oli kyllä niin paljon tanssia että jos siitä yhtään tykkää, viihtyy ehdottomasti penkissänsä :)

  Anzi, voi äh, mun olis pitänyt odottaa oman katselun kanssa ja lähteä teidän mukaan! ;D Vaikka hyvinhän siellä yksinkin viihtyi.

  ReplyDelete