2010/07/20

Muse @ Kaisaniemi Park

Jalat tukevasti Suomessa, pää pilvissä Kaisaniemen puistossa! Kesälomaa on ollut vasta viikko, mutta kuvia on reissuista läpikäytävänä yli tuhat. Siinä ruljanssissa vierähtää aikansa. Sitä ennen siis pieni katsaus eiliseen Musen ulkoilmakeikkaan.


Helle vaati veronsa, mutta itse selvisin koettelemuksesta ilman nestehukkaa. Hikeä sen sijaan lensi enemmän kuin ikinä! Jo ensimmäisen biisin aikana tunsin paitani selkämyksen olevan läpimärkä. Shortsit tippuivat hyppiessä päältä, tukka on iso takkumöykky ja meikeistä ei kymmeneltä illalla ollut enää tietoakaan. Mahtavaa! Paikkani ensimmäisen karsinan keskellä olisi mahdollistanut kohtuullisia kuvia keikkakamerallani, mutta olin jättänyt sen kotiin ja hyvä niin - riehuessa se olisi todennäköisesti joko hajonnut tai hävinnyt, eikä siitä siis tarvinnut nyt huolehtia. Sai pogota niin paljon kuin pohkeista lähti.

Muse tuli ja teki työnsä mallikkaasti. Välispiikkejä oli vähän (kuten oli oletettavaakin), hyperscreenit ja suuret silmäpallot ovat jo tuttua kauraa mutta ah, niin pakollisia. Setti sinänsä oli yllätyksetön. Hitaita kappaleita kuten Unintended ei kuultu ollenkaan, mutta toisaalta samalla oli jätetty pois muutamia bändin tuotannon heikoimpia vetoja (Guiding Light, Invincible). Lemppariani Stockholm Syndromea osasin odottaa, mutta yllätyksenä tullut Hysteria oli jotain parhautta. Keikka tuntui kaikesta huolimatta olevan todella lyhyt, vaikka 19 kappaletta ilmoilla kuultiinkin. Harmi, että muualla soitettua Citizen Erasedia ei Helsingissä soitettu. Interlude jameja oli paljon, joista parhaimpina House of the Rising Sun sekä Domin ja Chrisin veto sähkörumpuja hyödyntäen, nam.

Settilistasta käydään netissä vielä vääntöä, joten sitä en tähän laita. Yleisesti keskustelua on siitä, että tämä oli festivaalisetti, ei stadionsetti, kuten keikkapaikan luonne olisi vaatinut. En ole asiaan niin perehtynyt, että voisin siihen ottaa kantaa. Huippumeininkiä kesäiltana, mutta mikään ei voita sitä ensimmäistä Muse-kokemusta!p.s. Lämppärinä ollut White Lies lunasti odotukset, tämä on nähtävä uudestaan!!

6 comments:

 1. Keikka oli ihan mahtava, tunnelma hieno ja hemmetti Muse osaa soittaa ;O) Hyvää biisiä toisen perään, mutta ei bändillä hirveästi turhia biisejä olekaan! Hieno ilta ja älyttömän hieno kokemus ;O)

  ReplyDelete
 2. Niinpä, mikään ei voita ensimmäistä Musea :) Olin kahden Muse-neitsyen kanssa eilen keikalla ja he olivat aivan fiilareissa eilisestä :) Hyvä keikka oli munkin mielestä, mutta olin kans vähän pettynyt siihen kestoon... Ja valojutut ei mun mielestä oikein päässeet oikeuksiinsa valoisassa illassa :) Mutta musiikkihan se pääasia on ♥

  ReplyDelete
 3. 'bändin tuotannon heikoimpia vetoja'.. meinaat nyt varmaan 'ei omia suosikkejani bändiltä'? taisiisnii, ku tosta lauseesta vaan saa kuvan et noi biisit ois jotenki sävellystasolla tms. musiikillisesti kehnoja - koska näinhän ei ole.

  ReplyDelete
 4. Mikaela, kyllä kyllä :)

  maajo, mä ehkä odotin enemmän myös siltä lavarakennelmalta, kun on nähnyt niin huimia viritelmiä muualla maailmalla.. Mutta näin tällä kertaa. Musiikki on tosiaan pääasia :)

  Anonyymi, toki tarkoitin omia henkilökohtaisia epäsuosikkejani, koko keikkakokemus on tietysti aina henkilökohtainen.. Sävellyksellisesti kehnoa jälkeähän Muse yksinkertaisesti EI TEE, vaikkakin esim. Guidin Light oli oikeasti aika kamala viime syksyisellä Hartwallin keikalla, se ei toiminut ollenkaan livenä. Joten hyvä että oli jätetty pois setistä.

  ReplyDelete
 5. * Typo: Guiding Light tietysti :)

  ReplyDelete
 6. Kommenttiboksiin uskaltaa laittaa settilistan tynkää/luulemansa settilistan, jooko? 8)

  ReplyDelete