2010/07/02

Twilight - Eclipse

Twilight-saagan kolmas osa ei varsinaisesti kiinnostanut, mutta olisiko sitä voinut jättää väliinkään? Ei. Sekä Paivi että Mikaela ovat kirjoittaneet leffasta omat arvionsa, joihin minulla ei oikeastaan ole juuri mitään lisättävää. Vampyyri Victoria palaa kostamaan kokonaisen armeijan kanssa, mutta pahiksien tappamisella on elokuvassa vain sivurooli. Edwardin, Bellan ja Jacobin kolmiodraama kaikkine eestaas huopaamisineen saa kaiken huomion.

Kuten edellisellä kerralla, tyydyn pieneen pros/cons-listaan. Koen listan helpommaksi silloin, kun jo valmiiksi tietää, että elokuva ei ole mestariteos, mutta sitä haluaa silti mennä katsomaan. Haluaa löytää niitä hyviä puolia ja yksinkertaistaa valmiiksi yksinkertaisia asioita, ei keskittyä syväluotaavaan analyysiin.


+ Tarina oli heittelehtivä, mutta ainakaan se ei pysähtynyt paikalleen. Kirjan lukemisesta on aikaa joten kaikkia aspekteja en muista, mutta toki joitain oli sivuutettu pakostakin.
+ Sudet oli toteutettu paremmin kuin New Moonissa. Lähikuvat kasvoista olivat aidon tuntuisia ja mieli teki silittää otusten pörröistä turkkia. Ainoastaan yhdessä kohtauksessa Jacob-suden hidas kävely oli animoitu huonosti, näytti siltä kuin raukan lonkat olisivat menneet sijoiltaan.
+ Ylipäätään Taylor Lautner veti pisteet kotiin, jälleen kerran! Toki Jacobin rooli on leffassa kenties kaikkein eläväisin ja antaa liikkumatilaa, mikä taas mahdollistaa todellisen fiiliksen luomisen ilman näyttelemisen tunnetta. Muiden on tyydyttävä omiin lokeroihinsa.
+ Taistelu- ja takaa-ajokohtaukset olivat hienoja, jopa upeita, ja telttakohtaus oli mainio.
+ Jasper!! Awws, Jackson Rathbonesta on kasvanut niin söpö vampyyri että ihan hirvittää. Kasvoilla häivähti ajoittain myös johnnydeppmäisiä piirteitä. Jännää. Lisäksi Jasper sai Eclipsessä vihdoin ansaitsemaansa aikaa valkokankaalla.
+ Myös Riley-vampyyri viehätti, ehkä siitä syystä, että koin Xavier Samuelin muistuttavan jossain määrin Jonathan Rhys-Meyersia (josta muuten tulisi loistava vampyyri, btw).
+ Aina ihana lady Nikki Reed.


- Etenkin alussa näyttelijöiden, myös miespuolisten, kasvoilta paistoi paksu maski ja kaiken kaikkiaan stailaus oli mennyt yli. Joko asiaan tottui leffan edetessä tai sitten loppupuolella meikit oli heitetty nurkkaan, ken tietää.
- Myös muutaman ihmisen peruukit haistoi kilometrin päähän. Anteeksi nyt vaan, mutta jos ei käytetä näyttelijän omia hiuksia, olisi kiva jos piilotus olisi tehty huomaamattomammin. Vai puutunko vaan epäolennaisuuksiin?
- Victorian näyttelijä vaihtui sitten edellisen osan, eikä Bryce Dallas Howard ole mielestäni tarpeeksi voimakas punapäisen vampyyrinaisen hahmoon. Victorian ei kuulu olla säikky, vaan uhmakas!
- Edward, valitettavasti. Syytän tästä kyllä kapea-alaista, 1900-luvun alun vampyyrin hahmoa, sillä tiedän Pattinsonin pystyvän parempaan. On suuri harmi, että lahjat menevät roolissa täysin hukkaan.
- Kristen Stewart Belloineen on maailman rasittavin, mutta pakko myöntää, että tällä kertaa häneltä löytyi toinenkin ilme! Go Bella! note the sarcasm.


En osaa sanoa, sijoittuuko Eclipse mihin kohtaan Twilight-saagan filmatisointien listassa. Täytyy tunnustaa, etten muista New Moonistakaan juuri mitään, ja mikä pahempaa - olen nähnyt sen vain kerran ;) Luulen kuitenkin, että ensimmäinen osa tulee niin kirjana kuin elokuvanakin aina olemaan minulle ykkösenä. Elokuvan juonesta viis, kun visuaalisuus miellyttää. Ei näitä leffoja juonen vuoksi mennä katsomaan. Kauhulla silti odotan seuraavaa, kahdessa osassa julkaistavaa Breaking Dawnia. Kuten monet tietävät, kirjassa on paljon kohtauksia, joiden yli voisi hypätä sekunnin sadasosassa. Sittenpähän näemme, miten ne on toteutettu...Kuvat

6 comments:

 1. Minua puolestaan tuo tuo Jasper ei kyllä ihmeemmin säväytä (siis hottiksena), mutta oli tosi kiva, että hänen hahmonsa sai vähän enemmän lihaa nahkojensa alle kuin aikaisemmin äijä ei ole saanut tehdä muuta kuin tuijotella ;-)

  Minusta tämä leffa, samoin kuin kirja, on ollut tähän mennessä paras. Ja koska minusta neloskirja on todellakin ällöttävä ja häiriinnyttävä, en jotenkin voi uskoa, että elokuva olisi yhtään vähempää sellainen. Kauhulla siis odotan, mutta nähtävähän ne on.

  ReplyDelete
 2. Minusta tämä oli paras leffa by far...Johtunee hyvästä ohjaajasta ja siitä että kolmannen kirjan tarina on paras nelikosta. Rathbone sai hienosti tilaa leffassa ja kohotti mielenkiintoa herraa kohtaan todella paljon! Ei oo TayTayn voittanutta kuitenkaan ;O)

  ReplyDelete
 3. Wut, miten mä en huomannu että Victorian näyttelijä on vaihtunut?! Mulla on normaalisti aivan iskemätön kasvomuisti! :D no, kai mää keskityin ihaileen niitä hiuksia niin meni sitten muu vähän ohi heh..

  Olen täysin samaa mieltä mm. maskeerauksesta, mutta muuten positiivisesti yllättynyt tästä osasta. New moon kun oli mitä oli.. Tein muuten omaan blogiini kans tämmösen tykkäsin/en tykännyt-listan ja vieläpä tolla samalla kuvalla alussa ;)

  Niin ja olenko oikeasti ainoa, joka _rakastaa_ Aamunkoita? O_____________O

  ReplyDelete
 4. Paivi, jotain kovin vetoavaa Jasperissa on, mutten oikein tiedä että mitä.. Ehkä vaan se, että hän jotenkin erottuu porukasta semmosella jännällä hiljaisuudellaan. Hmm. Mun varmaan pitäisi lukea kirjat tässä joskus uusiksi.

  Mikaela, tarina on kyllä jees mutta jotenkin huomaa selkeästi, että kyseessä on ns. välikappale. Jatkoa edelliselle mutta ei suinkaan mikään päätös. Sellaset on välillä vähän rasittavia.

  Jasmin, hiukset voi tosiaan viedä huomion :D Kävinkin tsekkaamassa blogisi, hauska yhteensattuma! Ja siis joo, munkin mielestä ne piilarit on inhottavat. Tykkäsin ekassa osassa vamppien silmistä paljo enempi. Mun mielestä Breaking Dawn toimii itsenäisenä kirjana parhaiten, siinä on sellanen juoni että sitä ei ajattele olevan vaan pieni osa kokonaisuutta. Mutta siinä on niin paljon häiritseviä tekijöitä, että huh..

  ReplyDelete
 5. Odotan innolla omaa versiotasi tästä, ja myös muista kirjasarjan osista, elokuvasta. Helppohan sitä on toisen näyttelijä-, yms., valintoja arvostella.

  Itse rakastan kyseistä kirjasarjaa, olen kaikki tähänastiset elokuvat moneen kertaan katsonut. Omasta mielestäni sekä kirjat että elokuvat täydentävät toisiaan.

  Ja pakko lisätä Jasperista, olkoonkin "tuijottelija", sitähän Jasper on: sivusta seuraaja, toisten tunnetilojen aistija, valppaana toimimaan jos on tarve. Olisi todella kummallista, jos Jasper kaiken aikaa pulisisi jotain elokuvissa kun kirjoissa annetaan tämänlainen olemus hänelle.

  ReplyDelete
 6. Anonyymi, mikä muu elokuva-arvio on, jos ei tiivistelmä omista mielipiteistä, joita leffa herättää? :) Silloin käsittääkseni jokaisella on oikeus kehua tai arvostella, eihän kaikkien tosiaan tarvitse olla samaa mieltä. Jos olisin ammattimainen elokuvakriitikko, olisin todennäköisesti ilmaissut samat asiat kiertäen niin, että teksti kuulostaisi fiinimmältä. Blogissa ei aina jaksa. Lisäksi kaikkea ei ole kirjoitettu vakava ilme naamalla muutenkaan ;)

  Kyllä minäkin kirjojen parissa viihdyin, mutta toiseen kertaan niitä ei ainakaan vielä ole tullut luettua. Samoin leffat toimivat viihteenä, mutta en saa niistä irti niin paljon kuin monista muista. Stewartista en vaan _pidä_, Pattinson on syötävä mutta Edwardin hahmo on liian kapea (leffoissa). Herra on muissa elokuvissa päässyt onneksi osoittamaan näyttelijäntaitojaan enemmän. Jasperin hiljainen tuijottelu on kyllä ehdottomasti osa hänen viehätystään :)

  ReplyDelete