2010/07/24

Tori Amos @ Pori Jazz 2010

Poreilu perjantaina alkoi junamatkalla Parkanoon ja sieltä autoilemalla kohti rannikkoa. Seuraneidit Ravenwaves, Laura ja Marianeiti istuivat kiltisti kyydissä kun allekirjoittanut ajoi (ja joojoo - silmät olivat tiessä vaikka kieli osoittikin kameraan). Hirvet, ojanpohjat ja toiset autot väisteltiin kunnialla. Vaikka jatsien parkkipaikalta pois pääsy meinasikin aiheuttaa harmaita hiuksia.Fogerty-faneja tuntui Kirjurinluodolla piisaavan, mutta niin Tori Amos -fanejakin - jopa riesaksi asti (ei siitä sen enempää, näitä idiootteja nyt vain tuntuu joka keikalla riittävän). Kolmen tunnin odottelu, suomalaisen big bandin ja afrikkalaisen afrojazz-kokoonpanon jamittelu sekä hyytävä tuuli meinasivat syödä naista, mutta onneksi aika vähän. Huvia saatiin mm. Lauran Snören-viiksistä. Kaiken kaikkiaan lopputuloksena hyvä paikka ja hyvä pössis, ja pilkahtelihan se aurinkokin pilven takaa taas.

Punatukkainen musiikin jumalatar, musta, kiiltävä flyygeli ja lisäkoskettimet eivät mitenkään voi enteillä huonoa yhdistelmää. Torin aloittaessa introllaan yleisö hiljeni, pianon koskettimet painoivat vasarat kiinni kieliin vinhaa vauhtia, ja koko kroppa värisi. Koko keikka meni omituisessa hurmoksessa, ei sellaisessa johon olen tottunut. Minun ei tehnyt mieli riehua eikä laulaa. Halusin vain uppoutua kuunteluun ja antaa fiiliksen viedä, ehkä ottaa muutaman valokuvan muistoksi. Kaipasin myös kipeästi kaikkien muiden ihmisten pois pyyhkiytymistä. Tämän show'n halusin kokea täysin yksin - olisi vain minä, piano ja Torin uskomaton lauluääni.

Caught a Lite Sneeze
Crucify
Personal Jesus
Bells For Her
Space Dog
Hey Jupiter
Beauty of Speed
Silent All These Years
Girl
Cloud on my Tongue
Precious Things
Take to the Sky


Setti oli valitettavan lyhyt. Se kesti vain tunnin, eikä encorea kuultu, sillä Torilla oli kiire lentokentälle. Myös monia upeuksia oli jätetty pois - A Sorta Fairytale, Cornflake Girl, Past the Mission, Josephine, Bouncing off Clouds... Toisaalta, mitään niistä en oikestaan jäänyt kaipaamaan. Crucify, Hey Jupiter, Silent All These Years sekä Precious Things kuuluivat kaikki nekin toivelistalleni, ja ne soitettiin. Eikä sillä ole väliä, mitä soitettiin. Kappaleella ei niin väliä, kun musiikki joka tapauksessa on niin kaunista että tekisi mieli nousta sen päälle leijumaan.


Setin lyhyys jäi tosiaan harmittamaan, mutta se on festareiden kirous. Ja sen ajan mitä se kesti, elämys oli todella upea. Kiitos matkaseuralle! Ja jättikiitos Tori, toivottavasti tulet taas pian meitä viihdyttämään. ♥

Ensimmäinen kuva ja videot Reiska, Marianeiti painoi laukaisinta toisessa kuvassa.


11 comments:

 1. No aika päheet noi Torin legginsitkin!

  ReplyDelete
 2. sääli että keikka oli noin lyhyt! Pori Jazz on ihana paikka jos aurinko paistaa mutta kun minä olin siellä niin vettä tuli la kuin saavista kaataen ja su oli hienoista vienoa arskaa, joten näyttää olevan siellä sääntö ;O) Enihuu, Tori on ihana ja yksikin biisi on tältä jumalattarelta jo lahja ;O)

  ReplyDelete
 3. bells for her :o muutenkin jännä soittolista, kun ei ole mitään uusimmilta levyiltä.
  harmi etten ollut kuulemassa.

  ReplyDelete
 4. Sulla on parempia kuvia kuin mulla. Epistä. :-)
  Kaikki porilaiset tietävät, että Jazzeille osuu aina huono keli. Vaikka olisi ollut hellettä ja aurinkoa edeltävät pari viikkoa ja seuraavat pari viikkoa, niin Jazzeilla sataa ja tuulee. Niin se on.

  Mutta Tori oli ihana. Siis ah, mikä nainen!

  ReplyDelete
 5. AnneVee, ne oli! Ja kengätkin samaa sarjaa, kultaiset, ja hillittömät korot ja platot. Eivät vaan valitettavasti näy kuvissa :/

  Mikaela, no niinpä! Mutta kuten sanoit, tuntikin Toria on noin kaksi miljoonaa kertaa parempi kokemus kuin lähes mitä tahansa muuta.

  ravenwaves, niinpä ♥

  Anonyymi, oli kyllä superjännää kun uusimpia jätettiin pois, ja samalla monia ilmiselviä hittejä. Mutta hyvä näinkin!

  Anzi, mulla on superzoom-kamera ihan vaan keikkoja varten ;) Meinasi tosin tehdä tenän just ennen Torin alottamista, pelkäsin pahinta! Mutta toimihan se. Ja hyvä tietää toi sadejuttu tulevian Jazzien varalta :D

  ReplyDelete
 6. too bad her music sucks lately... and her voice is horrible... the magical Tori died years ago...

  ReplyDelete
 7. Hmm, I must say I don't exactly agree with you :) Her voice is absolutely stunning! Although I agree that her earlier work was slightly better than the new songs, but that doesn't make her any less of an artist. She's absolutely wonderful.

  ReplyDelete
 8. Ihana oli näitä kuvia katsella, ei tullut paha mieli vaikka luulisi! Heräsi vaan toivo uudesta keikasta. Olisin varmasti lyöttäytynyt teidän seuraan mut olosuhteet pakotti jäämään nyt pois. Ensi kerralla sitten! ^^

  Precious Thingsin kohdalla olisin saanut varmaan sydänkohtauksen onnesta, ja ymmärrän mitä tarkoitat muiden ihmisten poispyyhkimisellä. Tori on jumalatar.

  ReplyDelete
 9. oijoi..jäi harmittamaan ihan hirveästi, kun en ollut paikan päällä. pientä lohdutusta tuo tieto, että keikka oli noin lyhyt. tulisipas se tori joskus ihan omalle keikalleen suomeen eikä näille festereille. olin provinssissa vuonna 2007 enkä hurmokseltani muista keikasta paljon mitään. sen muistan, että jäi vähän huono maku keikkapaikasta...tori ei mun mielestä sopinut provinssiin. uskoisin, että toimi paremmin jazzeilla.

  ReplyDelete
 10. MothMouth, hyvä ettei tullut paha mieli :) Ja oot ehdottomasti tervetullut mukaan sitten ens kerralla! ^___^ Precious Things oli kyllä SATY'n ohella jotain sanoinkuvailematonta.

  sku, harmi, mutta eiköhän Tori varmasti tule vielä omallekin keikalle. Suomessa taitaa vaan ongelmana olla keikkapaikat - ei oo mitään tarpeeksi isoa venueta, jossa kuitenkin saisi intiimin tunnelman aikaan (ei mitään hallia siis). Provinssin keikalla en ollut, mutta kuulin että se oli tosi erilainen, eli molemmat toimivat omilla tavoillaan.

  ReplyDelete