2010/09/09

Facebookin jäljillä

Facebook, tuo naamojen kirja, joka on kerännyt maailmanlaajuisesti jo yli 590 miljoonaa jäsentä ja jota pyörittää päivittäin 1400 ihmisen henkilöstö, on kiinnostanut myös elokuvamoguleita. Jo pitkään on ollut tiedossa Facebookin perustamisesta tehty elokuva, mutta vasta nyt jaksoin perehtyä tarkemmin spekseihin. Leffassa siis keskitytään yhteisöpalvelun perustamiseen ja perustajaan Mark Zuckerbergiin. FB'n suosiosta huolimatta myös vastustusta on osunut tielle, syytettiinhän Zuckerbergiä koko idean varastamisesta kollegoiltaan. Oikeus määräsikin Facebookin maksamaan 65 miljoonan dollarin korvaukset ConnectU'lle, mikä toisaalta tuntuu pikkurahalta - arvioidaanhan koko palvelun arvon olevan useita kymmeniä miljardeja dollereita. FB tarkoitettiin alunperin vain yliopiston sisäiseen käyttöön. Sen levitessä ympäri maailmaa Zuckerberg jätti Harvardin kesken ja ryhtyi täyspäiväiseksi toimitusjohtajaksi.

Ja ne kiinnostavimmat seikat, apart from the story? Musiikki. Paitsi että trailerin upea kuorosovitus Radioheadin klassikosta kolahtaa, varsinaisen leffan musiikinteosta vastaa Atticus Rossin lisäksi Nine Inch Nailsista tuttu Trent Reznor. Hyvää siis todennäköisesti luvassa! Jesse Eisenbergin ja Andrew Garfieldin lsiäksi myös castissa vilahtaa musiikkimiehiä, nimittäin Justin Timberlake. The Social Networkia pääsee valkokankaalta tiirailemaan lokakuun lopussa.


7 comments:

 1. Haha, ei mitään uutta (kirjoitin tästä muutama päivä sitten blogiini) :D

  Enpä kyllä tiedä menenkö elokuviin asti tätä katsomaan. Ehkäpä odotan vain dvd-julkaisua.

  ReplyDelete
 2. Mää luulen että ei jaksa tuo leffa kiinnostaa, ku oon niin hienosti pysyny poissa itse facebookistakin :'D Eihän sitä tiiä vaikka tuon leffan jälkeen jostain kumman syystä sortusin liittymään sitte sinne -.-'

  ReplyDelete
 3. Oo, en tiennytkään, että Atticus ja Trent vastaavat musiikista! Ei sieltä siis voi tulla mitään huonoa :D

  ReplyDelete
 4. Ihan tälleen offtopic: ootko katsonut Micmacsin? Se Amelien ohjaajan uus?

  ReplyDelete
 5. J, joo huomasinkin, mä aloin vihdoin penkomaan leffaa vähän enemmän ja huomasin ton musajutun :) Ehkä en itsekään teatteriin mene, mutta jossain vaiheessa pitää kyllä tämä katsella.

  sarkku, oot yksi harvinaisuus kyllä :D Emmä FBstä muuten niin välitä, mutta ystävien ja tuttujen kanssa kuulumisten vaihtamisessa se on kyllä kätevä.

  Reiska, ei voikaan!!

  norsis, en oo kattonu! Pitää lisätä listalle :) ..Vai onko sulla jotain huonoa sanottavaa siitä? :D

  ReplyDelete
 6. Bubble: Ei ole huonoa sanottavaa, tuli vaan mieleen :D Tuntuu ettei kukaan muu ole käynyt katsomassa sitä kuin minä xD Minä tykkäsin kyllä kovin :)

  ReplyDelete
 7. norsis, ok :D Mennyt kyllä multa täysin ohi, täytyy myöntää. Oon muutenkin vähän huono katselemaan ranskalaisia leffoja. Mutta kuten sanoin, laitetaanpas korvan taakse :)

  ReplyDelete