2010/09/04

Musica


Syksy tulee olemaan täynnä (toivottavasti) toinen toistaan upeampia levyjä. Yksi niistä on tiistaina päivänvalon näkevä Interpol, joka on kuultavissa ennakkoon bändin Myspacessa. Yleensä vastustan ennakkokuuntelua viimeiseen saakka - minusta on mukavampaa, kun levy on fyysisesti käsissä ja sen saa tökätä uunituoreena soittimeen, antaa sävelten vallata kropan ja mielen. Joskus houkutus vie mennessään, mutta lupaan, että kuuntelen levyn läpi vain kerran ennen virallista ilmestymispäivää ;) Tai ehkä kaksi kertaa. (Kiitän Jenniä, jolta tiedon ennakkokuuntelusta bongasin!)

Kesällä ilmestyneistä ehkä eniten kuuntelussa on ollut Arcade Firen The Suburbs, joka on melkoinen paketti. Odottelen vielä sen täydellistä aukeamista ja nousua Neon Biblen ja Funeralin korkealle tasolle. Bändille ei pelkkä musiikki riitä, vaan projektin alla on ollut myös lyhytfilmi. The Wilderness Downtown ei toiminut selaimessani ilmeisesti ihan niinkuin olisi pitänyt, mutta selvän siitä silti sai. Suosittelen sulkemaan kaikki muut sovellukset ennen leffan avaamista.

Keikkaakin pukkaa - syksyn mittaan on tiedossa mm. Blonde Redhead, Ed Harcourt ja Anathema lämppärinään Anneke van Giersbergen (lippu vielä hankkimatta). Myös Godspeed You! Black Emperor heittää Pohjoismaiden ainoan keikkansa Helsingin kulttuuritalolla tammikuussa. Liput ovat varmasti kiven alla, mutta pakkohan niitä on yrittää... (Kiitokset Annalle tästä tiedosta!)

Taivun varmasti jossain vaiheessa samaan kaavaan kuin viime vuonna, ja pidän musiikkiviikon postauksinaan lähinnä levyarvioita. Mutta sitä ennen pitää vielä odotella pitkäsoittojen ilmestymistä :)4 comments:

 1. Mä en taas ole menossa yhdellekään keikalle koko syksynä! Ihmettelin vähän itsekin että mitä, mutta tajusin että R&A-festarit syö 2 viikkoa tehokkaasti ja sitten on vielä Maximum Halloween festarit, eli mun syksy meneekin leffoissa istuessa ;O)

  ReplyDelete
 2. Oho, jännää! Mäkin tosin luulin että tulis hiljasempaa tänä syksynä, mutta kyllähän noita keikkoja tuntuu pukkaavan. Lisäksi tanssihommat vie nyt aika paljon energiaa, joten toisaalta keikkojen puuttuminen ei sinänsä haittaa. Multa taitaa jäädä R&A TAAS väliin (onneksi muita kiinnostavia leffoja on tulossa ensi-iltaan), mutta hmm, mikä ihme on Maximun Halloween..?

  ReplyDelete
 3. Se on vuosittainen kauhuleffa-festivaali joka pidetään aina Halloweenina leffateatteri Maximissa ;O)

  ReplyDelete
 4. Aah, thought so :) Uskaltaiskohan sinne lähteä..

  ReplyDelete