2010/09/21

Syysarvonta Burtonin henkeen

Hiphei, on tullut aika arvonnan! Syksyisen sellaisen, kerätty suurempien settien niistä osasista, jotka eivät minua kutkuta niin paljoa kuin ne osat, joiden vuoksi setit olen ostanut - lahjoitetaan siis parempaan kotiin muutama kauneuteen ja elokuviin liittyvä asia :)


1. palkinto: Off with their heads!
Disney's Alice in Wonderland -elokuvan kuningattarille sopivat korvakorut sekä O.P.I'n Alice-teemaisista minikynsilakoista tummanpunaisena hohtava sävy Thanks So Muchness! (huom. kuva vääristää sävyä).


2. palkinto: You're all late for tea!
Samasta Disneyn setistä Mad Hatter -nappikorvakorut sekä pieni lajitelma Nordqvistin teetä koleisiin syysiltoihin.

Säännöt:

♣ Kerro kommentissasi, mistä sadusta/tarinasta/hahmosta haluaisit Tim Burtonin ohjaavan ja visualisoivan kokopitkän elokuvan. Perusteluja kehiin myös!

♦ Keksi itsellesi nimimerkki, anonyymien kesken ei arvota.

♠ Kerrothan haluatko osallistua molempien palkintojen arvontaan vai vain jompaan kumpaan.

♥ Aikaa kuun loppuun eli 30.9.2010 klo 23:59:59 asti.

Onnea matkaan! :)

27 comments:

 1. Haluaisin nähdä Burtonin tulkinnan Punahilkasta. Kyseinen satu on aina ollu suosikkejani ja olenkin salaa vähän odotellut, milloin herra Burton sen keksisi ulos putkauttaa. Burton on myös kuulunut suosikkeihini jo kauan ja haluaisin kovasti tietää, miten hän tulkitsisi esimerkiksi Punahilkan henkilöhahmon (eli olisiko kyseessä pikkulapsi vai kenties aikuinen nainen, niinkuin tässä Liisa Ihmemaassa -leffassa jne.) Haluaisin myös nähdä, päätyisikö hän ohjauksessaan ns. onnelliseen vai epäonnelliseen loppuun, eli pelastuisiko Punahilkka mummoineen suden suusta, vai päättyisikö elokuva siihen, että susi pistää heidät poskeensa vai tapahtuisiko kenties jotain aivan muuta.

  Haluaisin osallistua molempiin arvontoihin.

  ReplyDelete
 2. Mä osallistun molempiin ja mun mielestä ois huippua nähdä Burtonin versio Peter Panista. Peter Pan on koskettava satu pojasta joka ei halunnut kasvaa aikuiseksi ja olisi mielenkiinotsta nähdä millaisen kreisin version Tim Burton sadusta loisi!! :)

  ReplyDelete
 3. Mie en oo ikinä osallistunu mihinkää arvontaa blogeissa :o No, kerta se on ensimmäinenkin.

  Mutta mie sanoisin tuhkimo tai pieni merenneito. Päädyn silti tuhkimoon, koska haluisin ehdottomasti nähdä seuraavat:
  -siskopuolet
  -kohtaus, jossa se kuningas(?) pimahtaa täysin ja alkaa hyppimää sängyllä
  -yleisesti ottaen se tuhkimon talo
  -ja luonnollisesti se äitipuoli ja se kenkku kissa.

  En oo ite nähny Burtonin liisaa ihmemaassa, koska katoin sen piirrettynä just ennen Burtonin version ensi-iltaa ja se oli minusta ERITTÄIN sekopäinen tuotos :D Sit ajattelin että jos jo piirretty on sellanen, niin se Burtonin versio saattaa olla jotain aivan hirveää, kun tietää herran ohjaustyylin. (enkä pidä niistä 3d-laseista). Aion silti kattoa sen vielä joskus.

  Mie osallistun molempien arvontaan :)

  ReplyDelete
 4. Lumikki voisi olla aikas retee. Kiinnostais nähdä miltä kääpiöt näyttäisivät Burtonin silmin, olisivatko ne edes enää kilttejä.... Lisäksi toivoisin niin erilaista loppua tuhkimolle, eikä niin kliseistä suudelmaa ja valkoisella hevosella ratsastusta. Ratsastaisivat sitten vaikka tiikerillä tai kotkalla =D

  Osallistun molempiin arvontoihin.

  ReplyDelete
 5. Meikälläkin tuli ekana mieleen lumikki ! Ei hitsi et ois hienoo <3___<3

  Määki osallistun molempien palkintojen arvontaan :3

  ReplyDelete
 6. Hmm, mitäköhän Tim Burton sais aikaiseksi Veljeni Leijonamielestä. Vois olla mielenkiintoista.

  Mää voisin osallistua vaan ekan palkinnon arvontaan kun en tykkää teestä.

  ReplyDelete
 7. Hei minäkin osallistun joskus arvontaan :) mikä vaan noista palkintovaihtoehdoista käy.

  Minusta Neil Gaimanilla ja Tim Burtonilla on niin samanlainen maailmankatsomus noissa tarinoissaan, että vaikkapa Gaimanin Neverwheren Burton voisi tehdä elokuvaksi. Tähän mennessähän kyseinen kirja on tehty vain mini-tv-sarjaksi, joten laadukas elokuva siitä voisi olla poikaa :)

  PS. olethan muuten huomannut, että blogissani on taas käynnissä Disney-arvonta? :)

  ReplyDelete
 8. Niin hienot korvakorut, että pakko asallistua.

  Lumikki ja seitsemä kääpiötä tuli mullakin ensimmäisenä mieleen. Kaunotar ja Hirviö vois olla melko kiva. Mutta jos jotain vähän erilaista, niin Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssistä sais varmasti hienon elokuvan.

  ReplyDelete
 9. Hööh, joku vei jo ideani Peter Panista :D mutta sanon sen silti! Peter Pan on ehdottomia lempparisatujani ja Burtonin näkemys Mikä-mikä-maasta vois olla hui-kee. Hook-leffa on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, jonka jaksan kattoa uudestaan ja uudestaan ja vaikka juuri sellainen versio ois kiva nähdä Burton-versiona :)

  ReplyDelete
 10. Joku sanoikin jo Punahilkan. Se on suosikkisatujani ja tullut katsottua niitä useita versioita mitä sadusta on puuhattu.
  Eka palkinto lämmittäis, jos arpaonni osuis kohdalle!

  ReplyDelete
 11. Onpa ihana arvontateema! Burton-fanina (ja Depp-fanina myös...) osallistun tietenkin molempiin :)

  Kaikki edellä mainitut tietysti olisi kiva nähdä Burton-filkkoina, mutta myös Anni Swanin saduista joku voisi olla todella upea elokuvana! Vaikka joku Marjaana ja helmikruunu... ;)

  ReplyDelete
 12. Piti oikein ottaa miettimisaikaa, sen verran vaativa kysymys Burtonistille :)

  Olen samaa mieltä siitä, että oikeastaan mikä tahansa Grimmin veljesten klassikkosaduista toimisi Burtonille materiaaliksi ja lopputulos olisi jotain mahtavaa. Niissä on tarpeeksi ykinkertainen ja synkkä tarina, joka jättää visuaalisuudelle tilaa. Mutta toisaalta Punahilkasta on jo useampikin ihmissisusi-versio ja Lumikista omat vampyyrinäkökulmansa. Siksi halusin ehdottaa jotain muuta. Ja joku muu ehti ehdotta sekä Veljeni leijonamieltä että Neil Gaimanin Neverwhereä. Joten...

  Oopperan kummitus. Se olisi täydellinen tarina Burton elokuvaksi. (Phantom voisi nyt jo olla jostain Burton leffasta.) Päähenkilö on Burtonille juuri sopiva: maailman ulkopuolelle jätetty/jättäytynyt ja väärinymmärretty "hirviö, joka oikeasti on kaunis. Kunhan vain uskaltaa katsoa kuoren ohi. On myös kaunis, hentoinen naispäähenkilö ja ärsyttävä, mukatäydellinen rich boy jota voi rauhassa inhota.
  Tarinan koko tunnelma on sopivan synkkä ja aavistuksen melodramaattinen. Musta huumori ja Burtonmaiset pikku liiottelut olisivat maailmassa siis kotonaan.
  Ooppera ja aikakausi antaisi mahdollisuudet päästää visuaalisuus aivan uusiin sfääreihin, ilman että tarina kärsisi siitä yhtään. Kun mukaan liittää vielä viattomia tanssineitokaisia, piilotettua seksualisuutta ja kuolemantapauksia, materiaali on kuin Burtonille tehty. Lisänä on helppo kuvitella miten hienon scoren Danny Elfman saisi oopperavirityksistä rakennettua. Huoh. Tämän haluaisin nähdä, kiitos.

  En koskaan voita mitään, mutta yritetään :) Rakastan teetä ja pidän lakautuista kynsistä, joten osallistuisin kumpaankin arvontaan.

  ReplyDelete
 13. Oih mikä ihana arvonta, osallistuisin kernaasti kummankin palkinnon arvontaan! ^^

  Neil Gaimanin ja Burtonin yhteistyö veisi minut seitsemänteen taivaaseen, ainakin Graveyard Book olisi Burtonin visioimana taivaallista nannaa! Perusteluna se että tarina sijoittuu hyvin burtonmaisiin raameihin ja orpo, kummistusten kasvattama poika sopisi Burtonin elokuvan päähahmoksi kuin nakutettu! :) Myös Roald Dahlin Kuka Pelkää Noitia- satu olisi mahtavaa nähdä herran työstämänä, karmean ihana tarina höystettynä noitien murhanhimolla ja nokkelalla pojalla kuten edellinenkin. Lisäksi vielä komppaan muita kommentoineita, eli Lumikin tahtoisin myös nähdä!♥

  ReplyDelete
 14. Vastaan nyt vähän tylsästi että Kaunotar ja hirviö. Kyseinen disney versio oli mun lemppari pienenä, vaikka tosin kammosin niitä itsestään liikkuvia kärryjä. Toinen kohtaus joka sai mut piiloutumaan käsien taakse, on se jossa ne pannut, kupit jne. alkaa tanssimaan ja laulamaan. Sehän on iloinen kohtaus hyvänen aika. :D
  Mutta joo tässä tarinassa on mun mielestä Burtonin makuunkin tarpeeksi synkkyyttä sekä taikaa mukana. Toisaalta joku täysin Burtonin maailmasta poikkeava satukin saattaisi olla hyvä. Sitä sais sitten muokkailla mielin määrin omanlaiseksi.

  Osallistun molempiin arvontoihin :)

  ReplyDelete
 15. Jee, arvonta! Hmmm, mulla tuli ekana mieleen myös tuo Kaunotar ja hirviö. Hannu ja Kerttu vois olla kans aika kova (nään jo sen metsän tässä leffassa...) Miksei myös Dr. Jekyll & Mr. Hyde, oon aina jotenkin viehättynyt tästä tarinasta, se on synkkä ja pelottava ja vois olla ihan omanlaisensa ja erityinen Burtonin kertomana.
  Ja osallistun tietysti molempiin arvontoihin! :)

  ReplyDelete
 16. Voi että mikä kysymys! :) Hm..jotenkin jämähdin perinteiseen satuun ja sanon Hannu ja Kerttu. Tuosta tulisi upea elokuva, pystyn jo lähes kuvittelemaan miltä synkkä metsä näyttäisi tai piparkakkutalo ja noita olisi hurjan pelottava!
  Osallistun mielelläni molempiin arvontoihin.

  ReplyDelete
 17. Vaikea kysymysteema tämmöselle ei-Burton -fanille (tarkoittaa siis sitä, etten fanita ketään ohjaajaa eli Burtonia vastaan ei oo mitään sanomista). Mut jos pitää joku satu päättää, niin kai Pocahontas lasketaan sellaiseksi? Sen joka tapauksessa voisin mielelläni katella nähtyäni vain sen Disneyn piirretyn version kauan kauan sitten. Ja syyhän on toki siinä, että tykkäsin kovasti siitä piirretystä sekä siinä, että oon suuri intiaanifani ja tykkään ylipäätään katella kaikkia intiaaniohjelmia/leffoja, joita vaan vastaan sattuu.:)

  PS. Osallistuisin ton ekan setin arvontaan. Noi korvikset on ihanat ja noin punainen kynsilakka puuttuu täysin mun valikoimasta. Oon onnistunu hamstraamaan vain tummanpunaisia sävyjä ja sille tarttis tehä jotain.:p

  ReplyDelete
 18. pistitpä sen verran pahan kysymyksen, et tätä piti ihan miettiä pari päivää :) mulle tuli ekana mieleen pikku prinssi, jota ei kai vielä tähän päivään mennessäkään oo väännetty elokuvamuotoon. mutta toisaalta ehkä mieluummin näkisin burtonin version jostain sellasesta sadusta jossa olis ainesta hieman synkempään tulkintaan, eli hannu ja kerttu ois ihan mahtis!

  osallistun vaan ykköspalkinnon arvontaan.

  ReplyDelete
 19. (apuah, edellisen kommentin sanavahvistus oli enemmän kuin sopivasti BAKED!! :D)

  ReplyDelete
 20. Haluaisin nähdä elokuvan kirjasta Pikku Prinssi, koska se on kirjana tosi ihana =) (en tosin tiedä josko siitä on jo elokuva..=/) Osallistuisin ykkössetin arvontaan =)

  ReplyDelete
 21. Mukana molemmissa. Ensin tuli mieleen Histamiini, mutta ei se ehkä ole ihan Burtonin juttu ;-). Mäkin kallistun tohon Punahilkkaan, siitä saisi visuaalisesti varmaan todella upean!

  ReplyDelete
 22. Mitäköhän mun edelliselle kommentille tapahtui... Mutta Punahilkka tai Hannu ja KErttu olisi mahtavia ideoita Burtonille :)

  Jos onni potkaisisi niin sitten ykkönen :)

  ReplyDelete
 23. Ehdottomasti Kaunotar ja Hirviö jos Disneyn kuvista puhutaan. Yksi ihanimpia tarinoita ikinä. Ja Nooran heittämä Veljeni Leijonamieli (joka on suosikki kirjani ikinä) olis myös mahtava. Mikä ettei Peppi Pitkätossukin, siitä voisi tulla veikeä Burton-leffa. :D

  Osallistun molempien arvontaan! :)

  ReplyDelete
 24. Hmm, lumikki mullakin tulisi ensimmäisenä mieleen. Lähinnä niiden kääpiöiden takia (olisivat varmaan vähän erikoisia..) + lumikki voisi olla joku huisin nätti näyttelijä ja sillä voisi olla ihania mekkoja<3

  Osallistun molempien arvontaan!

  ReplyDelete
 25. Ehdottomasti kaunottaresta ja hirviöstä!
  Burton saattaisi tuoda tarinaan hieman kauhua ja tuttua absurdisuutta, ja lopputulos olisi takuulla varsin messevä. Hirviöksi ei sopisi sentään ihan Johnny Depp :D

  Ja molemmat vaihoehdot käy!

  ReplyDelete
 26. Voi jo kuvitella, miltä omiin suosikkisatuihini kuuluva Lumiukko näyttäisi Burtonin taikomana! Elokuva itsessään on minulle ja varmasti monelle muullekin suomalaiselle suorastaan joulun symboli - ilman sitä joulua ei tule! Kyseessä on siis jouluaattoisin näytettävä Raymond Briggsin tuotokseen perustuva animaatioelokuva vuodelta 1982. Burton toisi Lumiukon herkkyyteen yhä enemmän satumaisuutta, hieman synkistelevää kauneutta ja rohkeutta.. Rakastaisin!

  Osallistun molempien arvontaan :)

  ReplyDelete
 27. Musta olis mielenkiintosta nähdä Burtonin versio Hannusta ja Kertusta! Siitä vois saada visuaalisesti todella hienon. Voin jo kuvitella, miltä piparkakkutalo näyttäisi! Ja Johnny Depp voisi olla vaikka lasten isä. ;)

  Osallistun molempien arvontaan.

  ReplyDelete