2011/05/06

Adam Lambert - Aftermath

Anteeksi. Lopetan ihan kohta tämän biisin luukuttamisen, sillä kyllästymisraja on lähellä (mitäs olen soittanut sitä repeatilla viimeiset kaksi viikkoa). Adam Lambert on herra, joka on noussut American Idolin kakkossijalta melkoiseen suosioon ympäri maailman. Itse arvostan toki myös sitä, että 29-vuotiaalla mustatukalla on suomalainen poikaystävä. Anyway, varsinainen levy on täynnä listapoppihuttua, mutta paria biisiä sieltä tykkään käyttää tanssitreeneissä. Aftermath ei levyllä yllä lähellekään sitä, mitä tämä akustinen versio on. Olen sitä mieltä, että jokaisesta maailman kappaleesta tulisi tehdä riisuttu versiointi, jos se kuulostaisi vähänkään näin upealta. Glambertin lauluääni on jotain käsittämätöntä. Amen.


7 comments:

 1. Vaikka oon kattonu suurimman osan American Idolin kausista, Lambertin kaudesta näin vain alkujaksot enkä näin ollen osaa mieltää tota herraa oikein ees "perinteiseksi idoliksi" esim. Kelly Clarksonin tapaan. Toisaalta USA:ssa noita kisoja voittavat ja finaaliin pääsevät vain ne, jotka oikeasti osaavat laulaa ja esiintyä, joten sinällään ton uran alun ei pitäis vaikuttaa siihen miten heidän taitoihinsa tulis suhtautua, olkoonkin sitten viihteellinen TV-formaatti. Tää siis tuli vaan mun mieleeni eli ei varsinaisesti liittyny sun kirjoitukseen.:)

  Vaan hitsi vie, ei Adamista voi olla mitenkään pitämättä. Se on jotenkin niin mahottoman symppis ja muutenkin sen oloinen, ettei voi toivoa kuin hyvää.:p Ja Saulihan on "BB-historiastaan" huolimatta aivan samanlainen, joten eipä ihme, että päätyivät yhteen. Harmi, ettei tosiaan noi Adamin levyt oikein kokonaisuutena iske. Vähän liian hämmentäviä biisejä mulle. Tää biisi, akustisena, on kummiskin todellinen helmi. YouTubesta taitaa löytyä myös akustisen keikan videokin. Siinä biisin tunnelma pääsee tietty parhaiten oikeuksiinsa, jos ei oikeasti livenä pääse näkemään.:)

  ReplyDelete
 2. Tykkään tästä myös ihan hulluna. :) Mä en tajunnut aikoinaan kattoa ollenkaan sitä kautta jossa Lambert oli Idolissa, vaikka muuten ohjelmaa seuraankin innokkaasti. Youtubesta vedot Whole lotta lovesta ja Born to be wild on aikamoisia! Se vois tehdä enemmän jotain rokkijuttuja.

  ReplyDelete
 3. Ai niin vielä, tiesitkö muuten että Matt Bellamy on lahjoittanut Adamille Soaked-biisin tolle levylle? Aika hauskaa jotenkin. Ja joo, omistan tuon levyn, koska veljeni sattui yhteen aikaan voittamaan levyjä jostain radion aamukilpailusta, jossa piti tietää biisien sanoja ja lahjoitti mulle sitten osan niistä. :)

  ReplyDelete
 4. Bemary, mä en oo koskaan kunnolla seurannut Am. Idolia, mutta muistan noita loppujaksoja ja etenkin finaalin katsoneeni. Musta on järkkyä että se toinen voitti, mutta toisaalta yleensähän se on parempi näin - voittajalla on suuret paineet ja kova kiire pukata levyä ulos, kakkonen (tai muut sijat) saa vähän vapaammat kädet :) Tubesta oon akustisia versioita kyllä kytännyt kovasti, ne on aina niin ihania. Mutta tän suhteen olin laiska enkä jaksanut ettiä josko just samasta versiosta olis livekuvaversio, oli pakko vaan pykätä tää menee :D

  Riehu, rokkijutut ois kyllä todella jees! Adamillahan on uusi levy tekeillä (ainaki kirjottaa biisejä), joten ehkä siinä sitten kuullaan jotain erilaista.. Enkä kyllä tiennyt tota Soakedista, nythän sitä kuuntelee ihan eri korvalla! :D

  ReplyDelete
 5. Pakko oli palata kommentoimaan. Järkyttävää, että joutuu toteamaan tuon kappaleen olevan yksinkertaisesti erittäin hieno. Aika vähän on tullut tähän artistiin tutustuttua, ja tuskin jatkossakaan innostusta riittää, mutta kuten totesit, niin tämä akustinen versio vaan toimii. (Linkissä top100 lista, joka kertoo kommentoijan musiikkimausta jotain...)

  Allekirjoitan täysin tuon riisutun version tekemisen. Silloin saadaan ne kappaleen rakentavat elementit esiin, jotka muuten häviäisi tuotetun kerroksen alle. Ja tietysti erinomaisinta, jos asia tuodaan esiin kitaran, basson ja rumpujen avulla - esim. tyyliin Manics.

  ReplyDelete
 6. adamilla on hyvinkääläinen poikaystävä, huom! :D ja wicked-intoilijana täytyy todeta että adam on toinen mun lemppari fiyeroista ehdottomasti :)

  ReplyDelete
 7. Juho, kiitos hienosta kommentista! Täytyypä tutustua tohon sun 100-listaan piakkoin :) Ja ihan totta, kun biisi riisutaan täysin alkeelliselle tasolle ja voimakkaasti tuotetut elementit jätetään pois, nähdään, onko kappaleesta oikeasti johonkin. Vai onko kaikki pelkkää kuorrutusta..

  jenkku, hahaa, point taken :D Awwwh kun pääsiskin näkemään Adamia musikaalissa.

  ReplyDelete