2011/05/15

Von Hertzen Brothers @ Tavastia


Hetkellinen takauma viikon päähän. Von Hertzen Brothersin lauantainen Tavastian keikka myi loppuun nopeasti, joten toinen pläjäys seuraavalle päivälle, äitienpäivälle, saatiin buukattua. Oh the joy! Vaikka olen bändin nähnyt livenä ennenkin ja muutenkin vakuuttunut veljesten musiikillisesta loisteliaisuudesta, oli keikkahurmos jokseenkin kokonaisvaltaista. Etenkin, kun alun alkujaan olin äärimmäisen kiukkuinen (menin klubille väsyneenä ja hikisenä suoraan treeneistä), pääasiassa korstojen vuoksi. Miten yhdelle keikalle voivatkin osua koko kaupungin kaksimetriset? Koska tulin paikalle vain vähän ennen alkua ja eteeni päätti parkkeerata joku minua päätä pidempi ämmä (anteeksi sanavalintani), oli näkymä lavalle jokseenkin tukossa. Onneksi kameran voi nostaa ihmismassan yläpuolelle, ja treeneistä huolimatta pohkeet antoivat vielä myöden muutamille hyppyaskelille.

Vaikka Mikko, Kie ja Jonne kera rumpalin (Mikko Kaakkurinniemi) ja kiipparistin (Juha Kuoppala) hallitsevat äänien maailman hyvin, en olisi uskonut, että soundeista saadaan niin yhteneväiset levyversioiden kanssa. Stemmat, kitarat, kaikki - täydellistä! Valaistuskin oli saatu sovitettua biiseihin hienosti. Niin usein näkee summittaisia tai varsin tavallisia spotteja ja muita kikkoja klubikeikoilla, joille bändi ei juuri raahaa omaa lavarekvisiittaa mukaansa, mutta nyt valaistusta oli selkeästi mietitty huolella. Lähes kaksituntinen keikka meni ohi yhdessä hujauksessa! Lähdin ennen toista encorea, mutta yhtyeen paras veto ikinä, I Believe, toimi viimeisenä kappaleena juuri niin hyvin kuin olettaa saattoi. Ja on soinut viikon ajan luureista viimeisenä kappaleena ennen unimaahan vaipumista.Bring out the Snakes
Miracle
Gloria
Somewhere In The Middle
Angel's Eyes
Dreamworld
The Willing Victim
Down By The Sea
Kiss A Wish
River
Voices In Our Heads
Freedom Fighter
Let Thy Will Be Done
----
I Believe
----
Experience


Äitienpäivän kunniaksi jokainen naispuolinen ihminen sai ovella punaisen ruusun. Herttaista :) Kiitos pojat ruususta, kiitos keikasta, nähdään viimeistään Ruisrockissa!

No comments:

Post a Comment