2011/05/27

Yann Tiersen @ Tavastia

Ranskan aarre, mies Amélie Poulainin elämästä kertovan elokuvan musiikin takaa, saapui Helsingin Tavastialle viime maanantaina. Omassa Glasvegas-huumassani en osannut edes odottaa Yann Tierseniä, ja vaikka keikka oli upea, en osaa antaa sille samanlaista painoarvoa kuin mitä se ansaitsisi. Fiilis oli kuitenkin säkenöivä! Settiin kuului niin kaunista tunnelmointia kuin vähän rokimpaakin soitantaa, oikeastaan huomattavasti raskaampaa, jopa progeen vivahtavaa, meininkiä kuin mitä odotin. Toisaalta uusin lätty Dust Lane onkin esitellyt juuri postrockmaisemman Tiersenin bändeineen poikineen. Vaikka olin loppuunmyydyllä klubilla yksin, väsyneenä ja suurimman osan ajasta piilossa kaksimetristen korstojen takana (jälleen), hetkeäkään en herpaantunut livekokemuksen seuraamisesta ja nauttimisesta. Niin hienoa!

Olkoon viikon soundtrackina siis Yann Tiersen ja lähes vartin pituinen livepätkä Tavastialta. Parempilaatuisempiakin videoita Tuubista löytyy, mutta tässä käydään läpi useita eri tunteita ja fiilis välittyy loistavasti.
Lämmittelijän pestiä toimittanut itä-lontoolainen Dry The River vakuutti sekin. Ainuttakaan levyä bändi ei ole vielä julkaissut, mutta huomiota se on saanut sitäkin enemmän, ja keikkaillut nimekkäiden bändien kanssa. Indiefolkin lämminhenkiseen tunnelmaan oli helppo uppoutua, tästä kuulemme toivottavasti vielä lisää!
Last Monday I saw Yann Tiersen live at Tavastia club, Helsinki. The gig was gorgeous! Really a talented guy, he is. The warm-up band Dry The River was also good with their indie folk sound. I recommend both :)

3 comments:

 1. Itse kuuntelen Tiersenin musaa yleensä siivotessa :). Olisi ollu mahtavaa olla katsomassa.
  Musamakusi monessakin kohtaa muistuttaa omaani joten ajattelin vinkata sulle bändin joka itselleni melko uusi tuttavuus, voi olla että sulle ehkä vanhakin mutta en ainakaan muista että olisit koskaan maininnut. Eli brittibändi nimeltä The Veils. Itse tutustuin ja rakastuin ensimmäisenä kappaleeseen Vicious Traditions, sen jälkeen repeat-kuuntelussa on ollut Lavinia ja The Leavers Dance. Suositteluni!

  http://www.youtube.com/watch?v=il5DqxGMYxk

  http://www.youtube.com/watch?v=LM1zXMZpmFg

  http://www.youtube.com/watch?v=udlER1XPrK0

  ReplyDelete
 2. Näinä hetkinä kiroan sitä että asun Jyväskylässä. Voi miten helppoa olisikaan käydä kaikilla kivoilla keikoilla jos vain asuisi siellä Helsingissä :( Rahatilanne ei oikein anna periksi jatkuvalle keikkaravaamiselle JKL-HKI välillä, vaikka keikkojen liput eivät päätähuimaavan kalliita olisikaan niin matkat kustantavat sitten niin paljon ettei oikein kannata.

  ReplyDelete
 3. Tiina, täytyypä testata Tierseniä siivousmusana! Mulla jostain syystä The Ark tai Weezer toimii siivoushetkinä hyvin, antavat piristystä x) Suurkiitos tuosta suosituksesta, täytyy ehdottomasti tutustua!

  Jenni, niinpä :/ Mullakin Oulu-aikoine meni helposti parisataa aina yhteen isompaan keikkareissuun Helsinkiin.. Vaikka toisaalta, ihan yhtä paljon sitä rahaa menee nytkin, kun niitä keikkoja on niin pirun usein :D Mutta näkee sitten useampia bändejä toki.

  ReplyDelete