2011/05/21

Saturday Superhouse

Piti kyllä tarinoida ihan muita juttuja, mutta hyvä ruoka vei kielen mennessään, jälleen kerran. Tukkoisuudesta huolimatta makuaistini on tallessa (ainakin leikin niin), joten tyydytinkin sitä superherkuilla - vihreällä parsalla kera voisulan ja kotimaisella ahvenella. Jälkiruuaksi mansikoita ja leipäjuustoa (ja ehkä vähän pistaasijäätelöä). Nammmm!

Tänään on kansallinen ravintolapäivä, jolloin kuka tahansa saa laittaa pystyyn ravintolan. Normaalia lupahärdelliä ja muuta byrokratiaa ei tarvita tämän yhden vuorokauden aikana. Mahtava idea! Ainakin Helsingissä on luvassa kulinaristisia nautintoja monessakin eri paikassa (lista rafloista täällä). Itse olen menossa ystävän kanssa gTien ravintolaan, joten herkkuja piisaa illallekin!


Today I made a yummy lunch for myself - perch and asparagus. The dessert consisted of strawberries and Finnish squeaky cheese (kinda like homemade cheese). Omnomm! It's also National Restaurant Day here, so there's gonna be more great food for me in the evening. The idea is that anyone can organise a pop-up restaurant for one day without any bureaucracy or permissions. So cool! There are lots of these kind of restaurants popping up in Helsinki as we speak. I'm going to one that is held by gTie, a Finnish design collection that makes all sorts of neckwear.

3 comments:

  1. Voi nam! Ahvenet on ihan ykkösherkkua, noista muista puhumattakaan :) Mun pitäisi opetella laittamaan parsaa. Onko pistaasijäätelö kaupan vai jokin oma sekoitus?

    ReplyDelete
  2. Little M, kaupan on, Pappagalloa :) Se on niin nams! Eipä noi munkaan parsat (tein ekaa kertaa) ihan täydellisesti onnistuneet, mutta pitää opetella.

    ReplyDelete