2011/08/30

Midnight in Paris


Nuori naimisiin aikova pariskunta, Gil ja Inez, lähtee Inezin vanhempien siivellä kaupunkimatkalle Pariisiin. Gil on aina rakastanut Pariisia, etenkin 1920-luvulla, etenkin sateella, mutta Inez haikailee omaa kotia Malibun hiekkarannoilta. Eräänä iltana Gil eksyy yksin kävelemään pitkin metropolin kapeimpia kujia ja huomaa keskiyöllä päätyvänsä varsin kummalliseen paikkaan. Jokailtaiseksi äityvä reissu vie yhä syvemmälle kaupungin sieluun ja tuo reippaasti inspiraatiota ensimmäisen romaaninsa kanssa painiskelevalle Gilille, mutta samalla suhde Ineziin alkaa olla koetuksella. Missä menee raja menneisyyden haikailuun?

En ole mitenkään erityisesti Woody Allenin tai romanttisten komedioiden ystävä, joten kohderyhmästä menin auttamattomasti ohi. Pariisi on kuvattu romanttisena ja käytännössä katsoen täydellisenä kaupunkina, vaikka itse tienoo sen nykymuodossa jääkin yllättävän vähälle. Näyttelijät ovat enimmäkseen aika perushuttua. Owen Wilsonissa on jotain kivaa, mutta samalla jotain niin ärsyttävää, että hölmönä tuijottavaa miestä tekee välillä mieli vähän läpsäistä. Sivuosia sen sijaan katsoo erittäin mielellään: suloista Marion Cotillardia, jännittävää karismaa hehkuvaa Corey Stollia sekä aina niin loistavaa Adrien Brodya. Näiden hahmot (Adriana, Ernest Hemingway, Salvador Dalí) ovat leffan parhaimmistoa, eritoten viimeiseksi mainittu.


Pidin paljon kirjailijoista ja senaikaiseen korkea- ja popkulttuuriin viittaavista aspekteista, vaikka osa asioista menikin minulta sivistymättömältä ohitse. Myös nauruhermot olivat käytössä. Allenin tyyli on helposti tunnistettava ja viehättäväkin, mutta lopputulos on kuitenkin vain "ihan kiva" - elokuva, jota on mukava katsoa, mutta joka unohtuu lähes saman tien.


I saw Midnight in Paris the other day. I'm not really a big fan of Woody Allen or romantic comedies, but this one was pretty ok. I laughed a bit and liked all the references to famous authors. Also side roles from Marion Cotillard, Corey Stoll and Adrien Brody were fine and great to watch to. Owen Wilson not so much (although he wasn't as irritating as usual all the time). But still the movie feels like one I'll forget very fast. It was nice to watch but nothing more.

8 comments:

 1. Oo mä haluan nähdä tän! Tosin en ymmärrä miksi tähän on valittu Owen Wilson, ja sinäpä sen sanoit,tyypissä on aina jotain semmosta että tekis mieli vähän läpsäistä:D Mutta täytyypä katsastaa kumminkin, 20-lukukin on niin <3

  ReplyDelete
 2. aini, voisin todellakin kuvitella että tykkäisit tästä! ^___^ Muhun ei vaan jotenkin iskenyt ihan täysillä, vaikka tosiaan noista sivuosatyypeistä tykkäsin paljonkin.

  ReplyDelete
 3. Voi, mä niin odotan näkeväni tän. Tykkään Woody Allenin uudemmista elokuvista, romkomit on mieleeni ja rakastan pariisia. Pakko siis nähdä. Milloinhan vaan tulee tänne meidän leffateatteriin?!

  ReplyDelete
 4. Woody Allenilla on muutama ihan hyvä (uusi) leffa, esimerkiksi Match Point & Vicky Cristina Barcelona (joita kyllä moni helposti parjaa mitäänsanomattomiksi hutuiksi, ei ainakaan kehtaisi tunnustaisi pitävänsä)

  Sitten on niitä floppeja, kuten Scoop. Ihan käsittämätön. Jotenkin en siis jaksa odottaa Allenilta mitään, mutta niitä vanhoja pitäisi tsekkailla, on saattanut eräskin klassikko jäädä näkemättä...:)

  ReplyDelete
 5. Ai niin...mitä tulee Owen Wilsoniin, niin mä ihastuin siihen joskus vuosia sitten nähtyäni sen eräässä elokuvassa. En todellakaan mainitse elokuvan nimeä (noista Allenin leffoista pitäminen ei olisi mitään verrattuna siihen, jos kertoisin sen), mutta ehkäpä se ihastus jäi sille tielle....

  ReplyDelete
 6. Ahh VIHAAN Woody Allenin elokuvia. Huumori on jotenkin todella ärsyttävää ja miehen cameot yleensä vielä ärsyttävämpiä. Mutta tämä kyllä saattaisi ehkä kiinnostaa, jos kerran Adrien Brody esittää Salvador Dalia..! Mielenkiintoista! Marion Cotillard kiinnostaa aina myös, mutta Owen Wilson on kyllä todella kehno valinta mihin tahansa pääosaan. :P Jos tämän jossain vaiheessa lainaisi Video Ezy:stä 2 for 1 tiistaina... ;D Ei nuo romanttiset hömppäkomediat ole nimittäin minunkaan lempigenreni elokuvissa...

  ReplyDelete
 7. Allen on ihana kusipää, minkä takia tämäkin leffa on ehdottomasti must see. Mutta Owen Wilson? MIKSI?

  ReplyDelete
 8. Suvi, no siinä tapauksessa tää varmaan iskee sinuun :) Toivottavasti pääset näkemään pian!

  J, mä en itseasiassa oo tainnut Allenilta nähdä kokonaisena muuta kuin Vicky Christina Barcelonan tätä ennen. Se on ihan mukava, mutta ei taaskaan mitenkään mieleenpainuva. Ja hei, nyt sun on kyllä pakko kertoa mikä toi Wilson-leffa oli! :D

  Kazza, hahaa :D Tässäpä ei tainnut cameota olla ollenkaan, tai sitten se meni multa ohi.. Brody on kyllä ihan hillitön Dalína, suosittelen ihan vain sen takia ;) Mutta ehkä siitä ei kannata niin paljoa maksaa. Joten joku vuokraustarjous voisi olla jees ;)

  Salla, voi kun tietäisi :D

  ReplyDelete