2011/08/07

Who would I be

On se jännä, kun nakkaa ihan itse sellaisen haasteen, johon ei osaa vastata. Movie Mondayssa piti tällä viikolla esitellä se elokuvamaailma, jossa haluaisi itsekin elää. Miljöö sai olla suoraan jostakin tietystä elokuvasta tai yhdistelmä eri elementtejä. Vaihtoehtoja on sen verran paljon, että yhden valitseminen on tietenkin mahdotonta...


1. Fantasiamaailma. Star Wars, Lord of the Rings ja Harry Potterit ovat kuuluneet lemppareihin jo pitkään, samoin tummanpuhuvat Batmanit ja Tim Burtonin luomat maailmat. Mutta olisiko kivaa asua planeettojen ja eri sotien keskellä? Jedin pestikin vaatii sellaista viilipyttyisyyttä ja itsehillintää, ettei minusta siihen olisi - niin kivoja kuin valosapelit ovatkin. Batman on kuuma, mutta Gotham City loppujen lopuksi tuhoavan masentava paikka. Noitana jästien keskellä? Kelpaisi, vaikka toisaalta teinihelvettiä ei tarvitsisi elää enää uudelleen edes Hogwartsissa, etenkin, kun kaikki voivat käyttää aseenaan taikuutta... Eskapismiä parhaimmillaan olisi Keski-Maa, puussa asuminen kauniiden haltioiden kanssa. Mutta ehkä aika kävisi pitkäksi? Hmm.


2. Menneet vuosikymmenet. Vaikka asiat olivat esimerkiksi tasa-arvoisuuden suhteen varmasti huonommalla tolalla 1960-luvulla, paistaa monista 1900-luvun jälkipuoliskolle sijoittuvista elokuvista tietynlainen vapaus läpi. Kansalaisaktivismia, spontaaniutta ja korporaalisen yhteiskunnan välttelemistä. Iloisia naamoja näkee Across the Universe- ja Grease-musikaaleissa, ja voisin todellakin alkaa Lucyksi Lucyn paikalle ensimmäisenä mainittuun. Toisaalta Reality Bites ja High Fidelity ovat musiikillaan sellaisia maailmoja, joissa myöskin asuisin erittäin mielelläni. Ehkä ne kuitenkin liippaavat pätkätöineen ja muine epävarmuuksineen turhan läheltä normaalia tiskirättirealismia, eivätkä siten tarjoa pakopaikkaa nykymaailmasta.


3. Tanssija. Black Swan ja monet street dance -tyyppiset elokuvat tarjoavat sellaista inspiraatiota omaankin liikkumiseen, että oksat pois. Haluaisin olla todella hyvä tanssija, nauttia onnistumisen riemusta ja hengittää tätä urheilua ja taidetta yhdistävää liikkumismuotoa. Mutta haluaisinko kärsiä liian kovaa kulutusta kestämättömästä kropasta, murtua paineiden alla tai taistella treenipaikoista oikeiden tanssikoulujen kanssa? Ehkä en.


Lopputulos. Elämäni elokuva sijoittuisi Skotlantiin tai New Yorkiin, jossa asuisin kauniissa loft-asunnossa muusikkomieheni kanssa (vastanäyttelijänä Jim Sturgess, tietty). Itse työskentelisin tanssijana ja valokuvaajana. Fiilis olisi suoraan Across the Universesta ja muista mainituista ja mainitsemattomista musiikkielokuvista, unohtamatta pientä jännitystä - pidän pienieleisistä elokuvista, mutta en itse voisi elää sellaisessa ympäristössä. Kesämökkimme sijaitsisi Lothlórienissa, jossa rauhallisuus saisi täysin omat mittasuhteensa. Toisaalta toinen kesämökki kelpaisi karustakin maisemasta, kuten The Ghost Writerin pääministerillä oli. Teleportti olisi kätevä, jotta voisi siirtyä paikasta toiseen nopeasti niin halutessaan (myös aikamatkailun voisi liittää tähän). Elokuvan ohjaajana olisi Tim Burton, säveltäjänä hyvin todennäköisesti Hans Zimmer. Sekava kollaasi kaikenlaista, just like me ;)


This week in Movie Monday the topic was about the movie world in which you'd like to live in. I couldn't really decide between all the fabulous fantasy worlds, past decades or being an acclaimed dancer somewhere, so I just put them all together.

My movie would be placed in Scotland or New York, where I would be living in a beautiful loft with my boyfriend. He'd be a musician (played by Jim Sturgess of course), I'd be a dancer and a photographer. Across the Universe and other music-related movies (Reality Bites, High Fidelity etc) would decree the feeling of the story, although I guess some real thrills should be added too. We'd have a summer cottage in Lothlórien, and another one somewhere bare, like in The Ghost Writer. Teleportation would of course be possible in my world. The movie of my life would be directed by Tim Burton and the score composed by Hans Zimmer. So it'd be a not-so-neat collage of all kinds of different things, just like me :)

Pictures: 01, 02, 03, 04

11 comments:

 1. Mulla ois sulle haaste blogissa!

  ReplyDelete
 2. Ihana! Ja mä haluaisin nähdä tuollaisen leffan, ehdottomasti!

  Ja voi hitsit,tää on kyllä aika paha, kun aloin itsekin miettimään..( ja kun juuri tänään katsoin tuon Reality Bitesin elämäni ensimmäisen kerran, se oli ihana!) mutta itse haluaisin elää jossain The Crown, Big Fishin ja Reality Bitesin yhdistelmässä :D

  ReplyDelete
 3. Wautsi, tää oli kyllä aika hieno. :)

  ReplyDelete
 4. Niimpä! Tää haaste oli yllättävän vaikea. Kaikki fantasiamaailmat on ihania, mutta ei niissä tarkemmin miettien ehkä haluaisi sittenkään asua... Örkkejä ja sotia ja ties mitä.

  ReplyDelete
 5. Hyvä sekoitus kaikkea :) ...kesämökki Lothlorienissa... =D

  ReplyDelete
 6. Haha, tämä oli loistava! :DD Tosi vaikea haaste, mutta hyvinhän tuon selätit. Mielenkiintoinen maailma sinulla, tuon voisin katsoa mielellään leffana!

  ReplyDelete
 7. asetonihuuruja, kiitos! Kävinkin jo kurkkimassa :)

  Salka, aww, kiitos ^__^ Hyvä että katsoit Reality Bitesin, se on mieletön<3 The Crow kelpaisi kyllä mullekin todella hyvin sen fiiliksen vuoksi, mutta mietin, että se saattaisi omaksi elämäksi olla kuitenkin turhan synkeä.. Hmm.

  indie by heart, kiitän :)

  defying gravity, niinpä! Jos asiaa alkaa todella pohtia, niin kaikesta löytää niitä huonojakin puolia.. Ehkä pitäisi siis vaan valita intuitiolla se, mikä ekana tulee mieleen. Välittämättä niistä sodista ja örkeistä.

  Paivi, hih, kiitos :)

  Kazza, kiits! Täytyypä laittaa viestiä tuottajille, josko niitä kiinnostaisi tehdä elämäni elokuva.. :D

  ReplyDelete
 8. Mä tykkään eritoten a)vastanäyttelijästä ja b)menneistä vuosikymmenistä, eritoten tuosta Reality Bites-viittauksesta. Win <3

  ReplyDelete
 9. Kattelin just kans viikolla tuon Reality Bitesin, ah mikä elokuva! <3

  Sun elämä elokuvana kuulostaa siltä et haluisin nähdä sen!

  ReplyDelete
 10. aini, se on ihana <3 Ja o-ou, ehkä mun elämäni elokuvasta ei ihan mitään blockbusteria tulisi, mutta jos joku sen haluis katsoa niin aika jees :D

  ReplyDelete