2011/08/11

Annoying

Movie Mondayn mukaan tällä viikolla pitäisi esitellä ärsyttävin elokuvahahmo. Tiedän, tiedän, menen sieltä mistä aita on matalin, mutta se johtuu ihan vain siitä, että sapen kiehumaan saavia leffahahmoja on loppujen lopuksi yllättävän vähän. Toki moni hahmo on liian väkivaltainen, pelottava, ahdistava tai muuten täysin vailla järkeä, mutta yleensä sadistisuuden allakin piilee tavallinen ihminen. Eikä pelottavuus ole yhtään sama kuin ärsyttävyys.

(Lisäksi pakko sanoa, että en varmastikaan inhoa Jar Jar Binksiä niin paljon kuin moni muu. Tyyppiähän näkee leffoissa onneksi melko vähän.)


Siispä valintani on - tattadaa - ah-niin-ihana Bella Swan. Yksi-ilmeinen idiootti, joka ei missään vaiheessa vaikuta luontevalta henkilöltä, vaan kävelee vampyyrien perässä kuin mikäkin nuorasta talutettu puupökkelö. Osa krediiteistä kuuluu tottakai hahmon luoneelle Meyersille (Bella ei ole yhtään sen fiksumpi kirjoissakaan) ja osa Kristen Stewartille, joka ehkä joskus tulevaisuudessa saa luotua kasvoilleen useammankin ilmeen arsenaalin, mutta joka ei vielä ole onnistunut vakuuttamaan millään tavoin. Voisin tuijotella Twilighteja kepeän huvin (lue: vampyyrien ja susien) vuoksi enemmänkin, jos vain sietäisin tuota yhtä tsiksiä paremmin. Huok.


This week on Movie Monday: the most annoying characters in movie history! My choice is a bit obvious, sorry, but I just can't think of anyone who would deserve this controversial crown more than Bella Swan - the girl, who has only one facial expression. I mean, seriously, I know people can be shy and whatever, but Bella is just so freaking unnatural... I would watch Twilight movies more (because of the vamps & wolves of course), if only I could stand the girl better.

22 comments:

 1. Jes ja argh! Ok, onhan tarina sellainen, joka vetoaa primitiivisellä tasolla, mutta voi luoja tuota flegmaattisuutta ja tahdottomuutta. Se herättää raivonkipinän.

  ReplyDelete
 2. AAAHHH!!! KIITOS!!! En voi SIETÄÄ tuota hemmetin muijaa!! Ärsyttävin elokuvahahmo/näyttelijä ikinä. Ja asiaa pahentaa myös se, että nainen on aivan yhtä puupökkelö oikeassakin elämässä. En voi ymmärtää ihmisiä jotka oikeasti pitävät Kristeniä hyvänä näyttelijänä... apua.

  ReplyDelete
 3. Katoin joululomalla tylsyyksissäni Twilightteja. Piti vetää kännit. (No okei, olisin kitannut muutenkin.)

  Mut tekee jotenkin surulliseks se, että semmonen kura on niin suosittua ja hypetettyä, mut pitää muistaa et ihmiset pitää monista asioista ilman et se kertoo juuri mitään kovin ihmeellistä mistään... minäkin diggaan JarJar Binksistä xD

  ReplyDelete
 4. No hei, Edwardhan se vasta onkin ilmeikäs kaveri??! Nuo kaksi pökkelöä sopivat kyllä täydellisesti toisilleen. Tuskin maltan odottaa nelososan rakastelukohtausta, varmaan ihan silmät räpsähtää hekuman hetkellä.

  ReplyDelete
 5. Minä oon yrittänyt katsoa ekaa Twilightia, mutta luovutin jossain puolessa välissä, kun ei siinä tapahtunut mitään, värimaailma oli liian kalsea ja nää nää näyttelijät...huh huh. Mulla on myös eka osa kirjana, mut saattaa olla, että vielä muutaman vuoden saa muhia ennenku yritän lukee.

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. Mä en ole nähnyt Twilightejä, mutta osalla ainakin ärsyyntyneisyys Kristeniin on lähtenyt juuri tästä leffasta :D Into the wild taisi olla eka leffa, jossa sen näin. En voi sanoa mitään huikaisevista roolisuorituksista, mutta tiedä sitten onko se lähtenyt näyttelijästä / ohjauksen puutteesta / tarkoituksellisuudesta. Joka tapauksessa ei ole ainakaan herättänyt mitään antipatioitakaan, vaan neutraali näyttelijä siinä missä niin moni muukin. Ja yritän olla ottamatta tätä alitajuntaan dissauksien vuoksi (sillä tavallahan voi alkaa helpostikin miettimään enemmän, ja alkaakin ärsyttämään..D. Barrymoren kohdilla näin on melkein käynyt.)

  ReplyDelete
 8. Olen nähnyt tasan yhden Stewartin elokuvan ja se on The Runaways, oli aika heikko esitys. Twilightia taas en halua katsoa ikinä...

  ReplyDelete
 9. Mä tykkäsin Kristenistä Runawaysissa ja niin tykkäs muuten Joan itsekin. Twilightia katoin ekaa osaa about puol tuntia ja sitten rupes tökkimään niin näyttelijöiden kuin kerronnankin osalta. En ymmärrä miten joku voi sen elokuvan perusteella pitää Kristeniä hyvänä näyttelijänä, mutta enpä kyllä ymmärrä miten joku voi pitää niitä leffojakaan hyvinä :D

  ReplyDelete
 10. Jep, on kyllä yksi ärsyttävimmistä tyypeistä ikinä! Eniten ärsyttää kyllä se, että mitä on nähnyt pätkiä Kristenin haastatteluista, vaikuttaa siltä ettei muija edes joudu näyttelemään Twilighteissa vaan yksinkertaisesti esittää itseään! Ihan yhtä vaivaantunut puupökkelö vaikuttaa olevan nimittäin oikeassa elämässäkin!

  ReplyDelete
 11. Hahahah, meikä taitaa vaa olla liian yksinkertanen ko jotenki en ossaa ärsyyntyä Kristenistä/Bellasta/leffoista/kirjoista :---D

  ReplyDelete
 12. So true! Karua että tämä on nykyajan nuorten tyttöjen esikuva, ei hyvin mee niilläkään... Mulla on sentään Spice Girls ;)

  ReplyDelete
 13. Minusta Stewart oli ihan hyvä The Runawaysissa, vaikka elokuva ei bändille oikeutta tehnytkään.

  Mutta Twilight... sitä kirjaa ja elokuvaa on liian helppo haukkua. Ja mitä Bella Swaniin ja Stewartin roolisuoritukseen tulee, niin siteeraan tässä parempaa puoliskoani:

  "Mikä ton muijan hengitystä vaivaa?!?!?!"

  ReplyDelete
 14. Mua ärsyttää kans tää, näin sen ekan Twilightin ja en kyllä halua nähdä yhtään enempää:D

  ReplyDelete
 15. Ahh, mulla on ihan sama inhokki! aina kun Bella ilmestyy ruutuun, tulee välitön mielihalu ravistella sitä ja huutaa että ryhdistäydy nyt nainen. Jos se vaikka heräisi koomastaan.

  En ole kyllä Kristeniä ikinä nähnyt muissa rooleissa, enkä ole lukenut kirjoja joten en tiedä millaiseksi Bellan hahmo on alunperin kuvattu, joten on vaikea arvioida kuinka paljon kyseessä on tuo rooli ja kuinka paljon vain surkeat näyttelijänlahjat. Ainakin elättelen toivoa että Kristen oikeasti pystyisi parempaankin jossain toisessa roolissa :)

  Mulle kävi muuten ihan samanlailla kuin Marialle, katsoin uusimman Twilightin joululomalla pyjamabileissä (kyllä, olen 16-vuotias) ja punaviiniä se vaati :D

  ReplyDelete
 16. Eikun perun puheeni! olenhan nähnyt Kristenin Runawayssa. Se oli parempi suoritus, varsinkin kun ennakko-odotukseni olivat maissa, mutta ei mikään huikea kuitenkaan. Mutta siinä sentään naisesta sai jotakin irti, ja ehkä osaan sopikin tietty umpinaisuus mikä mulle ainakin Kristenistä huokuu.

  ReplyDelete
 17. Heh, valitsin näköjään vahingossa saman. :D

  ReplyDelete
 18. Näitä kommentteja lukiessa alko ihan hävettämään. Taistelin kauan Twilight hössötystä vastaan ja tylsyyksissä päädyin kattomaan elokuvan. Ja nyt mun mielestä Twilightit on just jees parhaita hihihikikakika<3<3<3-teinihömppäleffoja. :D Rakkaus <3 Vampyyreistä en kyllä saa mitään kiksejä (no oke, ehkä vähän Jasperista).

  Mä en kyllä ikinä tajuakaan mitään syvällisiä leffoja, ne on yleensä masentavia. Ja mä en tykkää masennella :D

  ReplyDelete
 19. Hee, Bellapa kirvoittaa tunteita :D

  Marja, your words exactly.

  Kazza, ihana tuo raivonpurkauksesi :D En kyllä ymmärrä minäkään!

  Maria, hah :D Toi on kyllä ihan totta, ei ihmisen yhdestä tykkäyskohteesta voi kuitenkaan vetää oikein mitään johtopäätöksiä vielä. Sen muu maku saattaa olla oikein fiksuakin ;)

  AnneVee, heyyy, ei pahoja sanoja Edwardista :DDD Mä väitän että se on se rooli. Piste. Pattinson sata kertaa parempi missä tahansa muussa leffassa.

  Mörri, suosittelen kyllä kirjaa ensin. Leffassa ei oo päätä eikä häntää oikeastaan muuten kuin musiikin + just sen ihanan kalsean värimaailman suhteen.

  J, neutraali on kyllä ihan hyvä lähtökohta :) Kristen ei vaan mulla osu siihen kategoriaan, vaikka oon yrittänyt.. Hermo tohon muijaan menee väkisinkin ;D

  grezilda, mä en oo vieläkään nähnyt Runawaysia, mutta uskon Stewartin joka tapauksessa onnistuvan siinä paremmin kuin Twilightissa.. I hope..

  Anonyymi, no niin :D Ei Twilightit leffoina olekaan oikein mitään, mutta pieniä kivoja juttuja niissä on aina. Erityisesti mainittakoon soundtrackit ;)

  Jenni, joooo, just näin! Pelottavaa suorastaan :D

  sarkku, hih :D

  ReplyDelete
 20. Eeva, joopa.. Ja siis Spice Girlshan todellakin oli ihan eri tasoa ;)

  Anzi, kiitähän tuota puoliskoasi päivän nauruista :D Mainiota!

  aini, kannattaa paidattomien susipoikien vuoksi vilkaista ne muutkin ;D Ja musiikin. Mut ei muuten. No vähän vampyyrienkin kyl.

  sarakissa, mäkin uskon että Kirsten uppoaisi paremmin Runawaysissa, vaikka se siinäkin olisi siinä loputtomassa koomassaan. Tuskinpa neidosta koskaan mitään suurempaa NÄYTTELIJÄÄ tulee, ei ainakaan jos ei se yhtäkkiä saa taitoaan nousemaan roimasti.

  tiinanen, obvious choice :D

  Noora, ihana kommentti :D <3 Hömppäleffojakin tarvitaan, myönnän! Mut ite oon sit enempi sitä masisteluelokuvatyyppiä ;) Ja uuu, Jasper<3

  ReplyDelete
 21. Älyttömän hyvä valinta, ihme ku en ite keksinyt o_O

  ReplyDelete