2011/08/15

Muse TOP30

Tein sen!! Nimittäin kokosin kolmekymmentä Musen kappaletta paremmuusjärjestykseen. Ei ollut helppoa ei, ja sen vuoksi projektiin upposikin useampi viikko. Mutta rajansa pilkunviilauksellakin.

Prosessia helpottaakseni kaikki coverit, akustiset ja liveversiot jätin huomioimatta heti alkuunsa. Samoin joitakin yllättäviä valintoja tippui pois, kuten ihka ensimmäinen Muse-suosikkini (Sunburn), yksi kivoimmista biiseistä itse soittaa (Falling Down) ja jostain syystä loistavasta meiningistään huolimatta hivenen ärsyttävä kipale (Time Is Running Out). Jos Soaked olisi julkaistu muidenkin kuin Adam Lambertin toimesta, se löytyisi listalta.

Osa biiseistä on mukana loistavan rumpukompin, osa Bellamyn falsetin, osa uppoavien lyriikoiden ja osa muistojen vuoksi. Ja sitten on niitä täydellisyyteen yltäviä paketteja joissa yhdistyy kaikki (kuten numero yksi). Tällaisista listoista tulee pakosti henkilökohtaisia juuri tuolla 'en voi jättää tätä pois' -kriteerillä. Siksi valinnat voivat olla outoja, mutta kaikista saa kysymykset ja valitukset esittää allekirjoittaneelle.

Olen yllättävän tyytyväinen listaan, etenkin kärkikymmenikköön. Osittain järjestys heitteli kuperkeikkaa kasaamisen aikana, joten kiveen en sitä hakkaisi, vaikka sijat 1-4 ovatkin jokseenkin sataprosenttisesti aina samoja. Kuvaa klikkaamalla Spotifyhin! Muistakaa jälleen käänteinen järjestys.


Do We Need This?
Con-science
Acpocalypse Please
Assassin
Forced In
Shrinking Universe
Unintended
Crying Shame
New Born
Bliss
Space Dementia
Uno
Blackout
Muscle Museum
Undisclosed Desires
Endlessly
Spiral Static
Fury
Butterflies and Hurricanes
Screenager
Eternally Missed
Hysteria
Citizen Erased
Plug In Baby
The Gallery
Glorious
Map Of The Problematique
Hyper Chondriac Music
Easily
Stockholm Syndrome


I did it!! Made a Muse top30 playlist. Phew. It certainly wasn't easy and I had to leave out lots of great songs for different reasons. I still wouldn't say that the list is one hundred percent accurate, although the first four songs are probably always the same. Especially the first one ♥ It has the perfect riff, lyrics and falsetto, not to mention all the memories it comes with. These kind of playlists always become very personal because you just can't leave certain songs out, even though they aren't as good as some other ones. But if they have personal meaning, they stay on the list. Period.

Just click on the picture and you'll get to the playlist on Spotify - remember it's in reverse order, best is last!


Kuva on joku vanha photoshoppailu, joka muistaakseni jotenkin etäisesti liittyi Museen.

7 comments:

 1. Kuten jo mainitsin, minulle tekis liian tiukkaa laatia top 30-lista! Sanotaan näin että kärkikympissä vois olla ainakin Plug in baby, Hysteria, rakas Blackout, tärkeä ja hassu Endlessly ja hääbiisi Unintended. Varmaankin myös Dark shines, Sunburn ja Cydonia...mutta että pitäs järjestykseen laittaa ja jättää joitain pois, ei onnistu. :D
  Mulle vähemmän merkkaa apocalypse, undisclosed desires (en vieläkään miellä sitä oikein Musen biisiksi, vaikka hyvä onkin) ja fillip (jonka skippaan aina koska se ärsyttää mua suunnattomasti). Sait siis miettimään aihetta kuitenkin...
  Hauskaa että sun kolmosena on Hyper Chondriac music, tykkään! :)

  ReplyDelete
 2. Samaten jo mainitsin, että tällaisen listan tekeminen olisi ihan liian vaikeaa. Top-15-listassa vois olla (ei järjestyksessä) esim. nämä: Space Dementia, Dark Shines, Sunburn, Hoodoo, Screenager, Exogenesis 1, Uno, Showbiz, Muscle Museum, Endlessly, Blackout, Sing for Absolution, Unintended, Megalomania, Soldier's Poem.

  Jostain syystä jätin tästä pois nopeemmat mahtavat biisit kuten Plug in Baby, Hysteria, New born... Biisit jotka skippaan on mm. Agitated, Hyper Music, Ashamed, ja muutenkin Hullabaloo 1 on paria hyvää biisiä lukuunottamatta tosi vähän kuunneltu cd. Hyper Chondriac Music on tämmöinen poikkeus ja sitä biisiä kuunnellessa meneekin aina kylmät väreet.

  ReplyDelete
 3. Hei, mä vaihan Soldier's Poemin tilalle vaikka Plug in Babyn. Kuuntelin Soldierin äsken, eikä se ollukaan niin ihQ, ku muistin ;)

  ReplyDelete
 4. Mä voisin tehdä tällaisen listan Maj Karman biiseistä (tai siis yrittää tehdä), mutta Spotifysta ei taida löytyä kuin Salama -levy :(( Niiiin väärin. Musea en oo niin koskaan fanittanut, vaikka muutama levy kyllä löytyykin hyllystä. En oo siis ehkä edes kuullut ennen kaikkia noita biisejä mitä sun listalta löytyy, mutta on siellä aika monta omaa suosikkiakin :)

  ReplyDelete
 5. Mää en pystyis tekemään tällaista, mutta jes miten mahtavaa, että sä oot tehny! Kuuntelemaan heti. :) Sunburn pitää kuulla sitten erikseen.

  ReplyDelete
 6. Oi Muse, Muse. Ehkä tärkein bändi ever. Vuonna 2002 Origin of Symmetry ja erityisesti Feeling Good -versio nosti meikäläisen ylös karmaisevasta eron jälkeisestä pohjamudasta. Jostain syystä Museen liittyy erityisen paljon mahtavia muistoja! Jos kaipaan nostatusta tai energiaa kaamoksessa, valinta on selvä.

  ReplyDelete
 7. Riehu, no mut kuitenkin jotain valintoja pystyit tekemään! ;) Mullekaan Apocalypse ei henk.koht. merkkaa niin paljoa, mutta on se kuitenkin hieno. Undisclosed Desires taas on Resistancen paras. Ja Hyper Chondriac Music on ehdoton!

  Chatrin, hyviä valintoja sullakin! Mä en oo koskaan ymmärtänyt Soldier's Poemin hienoutta, vaikka onhan se kiva ja herkkis mutta esim. Blackout ja Screenager on paljon parempia mielestäni. Mulla Hullabaloo vaati tosi kauan ennen kuin aloin kunnolla kuuntelemaan sitä, ja sittenhän sieltä löytyikin vaikka mitä hienouksia :)

  Jenni, möö :/ Oon kans harmitellut Placebon puuttumista.. Toisaalta, sen listan teosta ei kyllä tulisi _mitään_ :D Ja siis voihan listan tehdä ilman Spotifytakin, esim. YouTubeen videolistaksi? Tai sitten ihan vaan itselle, omalle koneelle. Kivaa jos löytyi uusia tuolta :)

  Joa, kiitos! Jep, Sunburn sitten erikseen ;D

  Jenni, Feeling Good on mullekin tärkeä, mutta päätin vetää rajan covereihin, niin helpottui vähän tämäkin urakka. Ja muistoja Museen liittyy täälläkin ihan hillittömästi :)

  ReplyDelete