2010/11/28

Naisnäyttelijät top5

Taannoin tekemäni leffahottikset top5 -lista keskittyi lakanahommiin ja ulkonäöllisiin seikkoihin, ei niinkään näyttelijän lahjoihin, jolloin listalle olisi pitänyt päästää kasa muitakin miekkosia (puhumattakaan siitä, että tällä hetkellä listani olisi joka tapauksessa hivenen erilainen). Tasa-arvon vuoksi myös naisten oma lista on paikallaan. Järjestys ei ole kiveen hakattu – ainoastaan Natalie pysyy ykkösenä aina, muut hieman vaihtelevat päivän, mielialan ja omien kriteerien mukaan.


Natalie Portman
Keijukaismaisen siron Natalien bongasin ensimmäistä kertaa heinäkuussa 1999, kun kävelin brightonilaiseen elokuvateatteriin Star Wars Episode I’n ensi-iltaan. Israelissa syntynyt, alun perin Natalie Hershlagina tunnettu neito teki ensimmäisen roolinsa 13-vuotiaana Jean Renon vastaparina elokuvassa Léon. Hänet piti nähdä 90-luvun nuorille tutussa Romeo & Juliet -elokuvassa yhdessä Leonardo DiCaprion rinnalla, mutta lopulta Claire Danes vei Julian paikan. Upeita rooleja naisella on silti riittänyt. Natalie on ollut kasvissyöjä lähes koko ikänsä, on valmistunut arvostetusta Harvardin yliopistosta näyttelemisen ohella, eikä häntä nähdä lehtien juorupalstoilla. Tänä vuonna valkokankaalle tuleva Black Swan on yksi tämän hetken odotetuimmista filkoista. Siinä Natalie nähdään balettitanssijana – en voisi kuvitella hänen fyysiselle olemukselleen parempaa roolia :) Chloë Sevigny
Chloën ensimmäinen rooli (ja ensimmäinen elokuva jossa hänet näin) oli New Yorkin köyhien nuorten rajusta elämästä kertovassa elokuvassa Kids. Sen jälkeen useita indiepätkiä tehnyt nainen tunnetaan käsikirjoituksen, ei rahan, perusteella tekemistään roolivalinnoista. Hän on edelläkävijä myös pukeutumisen saralla ja koristaakin naistenlehtien sivuja useasti. Chloë vaikuttaa persoonalliselta oman tiensä kulkijalta, joka kuitenkin havaitsee vahvasti ympäristönsä ja julkisen asemansa luomat mahdollisuudet. Hänet voi bongata mm. elokuvista Dogville ja Boys Don’t Cry sekä tv-sarjasta Big Love.Evan Rachel Wood
Nähtyäni Evanin jossakin tuntemattomaksi jääneessä pikkuroolissa aiemmin, vasta Thirteen avasi silmäni. Yhdessä toisen ihanan ladyn, Nikki Reedin, kanssa hän etsi teiniyden iloja kenties vähän vääristä paikoista. Elokuva on peittelemätön ja Evanin lahjakkuus selkeästi nähtävissä. Nykyään punatukkainen, 23-vuotias nainen on tanssinut ja laulanut koko ikänsä. Laulajantaitojaan hän pääsikin todistamaan musikaalissa Across The Universe. Evan tunnetaan myös goottirokkari Marilyn Mansonin on-off-tyttöystävänä sekä True Blood –sarjan vampyyrina.Helena Bonham-Carter
Kuka voisi kiistää tämän naisen lahjakkuuden? Tim Burtonin luottonäyttelijänä (ja kihlattuna) Helena on päässyt antamaan elämän mitä erilaisimmille hahmoille, ja vielä käsittämättömän uskottavasti. Parhaiten hänelle tuntuvat sopivan pientä verenhimoa vaativat roolit kuten Bellatrix Lestrange tai Mrs Lovett, mutta herkkyyttäkin löytyy. 1980-luvulla näyttelemisen aloittanut Helena taisi tulla minulle tutuksi kulttileffa Fight Clubin kautta. Sittemmin useita elokuvia filmannut näyttelijätär on saanut työpanoksestaan tunnustusta erilaisten palkintoehdokkuuksien kautta, mutta vielä ei merkittäviä pystejä ole takanreunalle kulkeutunut. Olen kuitenkin varma, että vielä jonain päivänä Oscar löytää tiensä Helenan luo.Kate Winslet
Kate on yhtä kuin English Rose. Klassisen kaunis, englantilainen näyttelijätär, jolla riittää lahjoja vaikka muille jakaa. Titanicista suuren maailman tietoisuuteen noussut neito on tehnyt useita mieleenpainuvia rooleja, saanut kuusi Oscar-ehdokkuutta ja napannutkin yhden tällaisen patsaan The Readerista (2008).  Hän on ollut kaksi kertaa naimisissa ja on äiti kahdelle lapselle. Kate näyttelee usein vahvoja naishahmoja, joilta ei tosipaikan tullen puutu tahtoa tai uskallusta. Vaikka Katea ollaan nähty varsin hoikkanakin, on hän Hollywoodin mittapuulla terveen kurvikas ja siten mielestäni loistava esikuva. Jos pitäisi suositella yhtä tämän naisen tähdittämää elokuvaa, osuisi valintani luultavasti Revolutionary Roadiin.


Bubbling Under: Kirsten Dunst, Nikki Reed, Deborah Ann Woll, Lily Cole,  Bonnie Wright, Claire Danes, Carrie Fisher, Cate Blanchett, Zooey Deschanel, Audrey Hepburn, Penelope Cruz, Gillian Anderson.

Stay tuned – sama lista on tulossa musiikin puolella vaikuttavista mimmeistä!


Pictures are taken from all around the Internet & photoshopped by me. Sorry, I don't have any idea who took the original photos!

15 comments:

 1. Allekirjoitan kaikki! Kate on aina ollut niin kaunis ja hän vaikuttaa kovin maanläheiseltä ja järkevältä ihmiseltä. Näiden naisten lisäksi olen tykännyt pikkutytöstä asti Meryl Streepistä, vaikken hirveän monia Meryl -leffoja olekaan nähnyt. Ja Emily Blunt ja Keira Knightley ovat suosikkeja. =)

  ReplyDelete
 2. Ihania naisia! Vaikka tosin tästä listasta ei omalle top 5-listalleni varmaan päätyisi kuin ehkä kaksi..

  ReplyDelete
 3. Ihania naisia, mun erityissuosikkeja on just Kate, Chloë ja Helena! :) Ja sit tykkään myös Meryl Streepista ja Emma Thompsonista:)

  ReplyDelete
 4. Siis tarkoittiko tuo Natalie Portmanin kohdalla oleva eka lause sitä, että olet nähnyt näyttelijättären tuolloin livenä?!

  ReplyDelete
 5. RAKASTAN Natalie Portmania. Natalie on aivan ihana!

  ReplyDelete
 6. Kiva lista :) itse en ihan kaikkia allekirjoita, mutta esimerkiksi Chloen ja Evanin kohdalla se saattaa johtua siitä, etten heitä kovin monessa elokuvassa ole nähnyt (tai ainakaan jäänyt mieleen). Natalie on jännä ja tekee mielenkiintoisia rooleja, mutta on välillä hieman yksi-ilmeinen. Minulle hän on aina mahtava pikku-Mathilda Leonista :)

  Helena ja Kate puolustavat paikkaansa missä vain. Aivan loistavia näyttelijöitä! Pitää minunkin jossain vaiheessa lista veivata, mutta vain viiden valitseminen tuntuu niin vaikealta ;-)

  ReplyDelete
 7. Joa, hyvä maku sullakin ;) Paitsi Keira Knightleysta en pidä kyllä yhtään.

  Reiska, nelonen ja vitonen vaihtui mulla kyllä tiuhaan, nyt päädyin näihin.

  aini, ihania naisia indeed :)

  tiinanen, huh, ei sentäs, taisi neito olla jossain vähän suuremmassa kaupungissa ensi-iltailemassa.. Ihan vaan valkokankaalta siis tuli bongattua :)

  Chatrin, Natalie on paras!

  Paivi, kiitos! Mullakaan Chloë ja Evan eivät ehkä ole nimenomaan näyttelijäntaitojen kärkipäässä (jos vaikka vertaa noihin muihin), mutta he ovat muuten niin suloisia että ovat sen vuoksi listalla :) Mulla taisi tämä olla työn alla ainakin kuukauden, kuvien ja tekstien kasaaminen on välillä niin rankkaa hommaa ;) Mutta odotan listaasi!

  ReplyDelete
 8. Tykkään näistä listoista. Helena ja Kate ovat ihan parhaita, varsinkin Kate, aivan timanttisen hieno näyttelijä. :)

  ReplyDelete
 9. Hieno lista, hienoja naisia! Omat suosikkini taidatkin tietää jo, ja aika paljon kohtaavat sinun suosikkiesi kanssa. Mutta Evan Rachel Woodista en ole kyllä ikinä pitänyt. Tiedä sitten mistä syystä? Ps. Upeita kuvia olet löytänyt! :)

  ReplyDelete
 10. Kate on pitkään ollut mun suosikkini, rakastan jotenkin hänen luonnollisuuttaan ja Hollywoodin mittapuulla runsauttaan. Ihania rooleja, joista minulle ensimmäinen kokemus oli tietenkin Titanic :) Itse lisäisin omaan listaani varmaan Julia Robertsin ja Meryl Streepin, heissä on kanssa jotain lumoavaa.

  ReplyDelete
 11. Riehu, kiitos :) Kate on kyllä aivan loistava.

  Eeva, kiits! Hyvä maku meillä ;) Mulla oli pitkään viha-rakkaussuhde Evaniin, mutta sitten päätin kääntää sen pelkäksi rakkaudeksi.

  Little M, Kate on kyllä jotenkin niin omanlaisensa, häntä ei voi mitenkään sekoittaa muihin Hollywood-tähtösiin :) Roberts ja Streep ovat myös loistonäyttelijöitä, mutta eivät ehkä minun suosikkejani.

  ReplyDelete
 12. Yksi eri, muuten sama lista xD

  ReplyDelete
 13. Kaksi samaa ;O) Mä en tiedä Winsletistä, myönnän että hän on hieno näyttelijä ja jumalattoman kaunis, mutta hänen leffansa eivät ole toistaiseksi olleet sellaisia että olisin niistä niin kamalasti pitänyt..Portman on kyllä ihana, keijukainen ;O)

  ReplyDelete
 14. Ihana lista! Evan Rachel Woodia lukuunottamatta olen samoilla linjoilla, mmm~
  Natalie Portman = Divine <3! Jos meikäläinen herätettäisiin yöllä kysymyksellä "Who's the one?", suusta varmaan putkahtaisi, että Natalie. Niin mielettömän kaunis, fiksu, aivan ihana!

  ReplyDelete
 15. Oola, hyvä maku sullakin ;)

  Mikaela, Winslet oli mullakin pitkään paitsiossa kunnes jotenkin onnistuin hänestä uudelleen.. En samalla tavalla kuin monista muista, mutta jotenkin hän vain on niin mieletön näyttelijä :)

  cinefiliaa, kiitos! Natalie on ehdottomasti kaikista paras, aina :)

  ReplyDelete