2010/11/30

Tea Time

Keittiöön on viime aikoina tullut tehtyä pieniä hankintoja.
Teelaatikoita on kaksi. Olen moisia himoinnut jo pidemmän aikaa teehen erikoistuneissa liikkeissä, mutta niiden myyminen normaalille kuluttajalle tuntuu olevan aavistuksen verran liian nihkeää. Toisin sanoen: ei ole tärpännyt. Niinpä olin varsin iloisesti yllättynyt, kun jälleen kerran kyselin laatikoiden perään, ja ne olivatkin myytävänä. Annankadun Demmers Teehausissa on muutenkin loistava palvelu ja toki makoisia teevaihtoehtoja. Käytetty intialainen loota maksoi 6 euroa (siitä tosin puuttuu pohja, koska teet piti saada uloskin, joten se on parhaimmillaan pienenä sivupöytänä), uutta tuotantoa oleva säilytyslaatikko 10 euroa.

Hackmanin kesäkattilasarjan kaveriksi on julkaistu Talvi-sarja, jonka huokein osio eli söpö kannu lähti matkaani. Se sopii siis myös liedelle, mutta itse ajattelin sen käyvän mainioiten vaikkapa jäisten marjojen päälle kaadettavan kinuskikastikkeen tarjoiluun. Nom.

Tein viime viikolla myös Mokkamestareille teetilauksen, kun haluamiani makuja ei tuntunut kaupungista löytyvän (varmasti niitä jostain saa, mutta mistä?? siinäpä vasta pulma). Nyt kun vielä jaksaisi vähän aikaa malttaa paketin saapumista! Näin talviaikaan teetä kuluu mahdottomia määriä.

10 comments:

 1. Noi teelaatikot on kyllä kivoja. Ja tuo kannu myös. En niin järin innostunut siitä kesäkuvionnista, mut tuo talvikuviointi toimii paremmin.

  ReplyDelete
 2. Oliko noita uudempia säilytyslaatikoita siis ihan valikoimassa, vai ainoastaan jotain yksittäiskappaleita? Täällä olisi näet vähän kanssa sellanen ongelma, et minne tunkea kaikki yksittäiset irtoteepussit.

  En asu Helsingissä, mutta siellä muutamaan kertaan vuoden aikana vieraillessa listalle kuuluu aina Thehuone (http://www.thehuone.com/). Suosittelen piipahtamaan: loistava palvelu ja huippulaadukkaat tuotteet. Viimeksi käydessäni olivat avaamassa samaan tilaan myös teehuonetta, jossa siis voi lisäksi maistella sen hetken valikoimaa.

  ReplyDelete
 3. No kyllä on söpöjä hankintoja! Ja tuo Talvi-sarja vähän kutkuttais täälläkin.

  ReplyDelete
 4. ... jeps, teetä kuluu. Ja hunajaa siinä sivussa. Mulla kuluu helposti purnukka hunajaa alle viikossa :) Nätti teelaatikko muuten!

  ReplyDelete
 5. <3 toi talvi-sarja on ihana.

  ReplyDelete
 6. Toi teelaatikko on ihana! Surkeus, kun yksiössäni loppuu neliöt kesken! Onko laatikko kuinka korkea? ajattelin, että ehkä parvekkeelle laskupöydäksi??

  ReplyDelete
 7. Heidi, mulla toimii molemmat kuviot ;) Kesä ehkä paremmin, mutta on toi Talvikin kiva.

  Maija, on valikoimassa, toisin sanoen jos niitä ei sillä hetkellä liikkeessä ole, ottavat nimesi ylös ja ilmoittavat heti kun niitä tulee lisää :) Théhuone on tuttu mullekin, ostan sieltä yleensä irtoteeni, mutta välillä on kiva käydä myös muilla vesillä tarkastelukierroksella. Kaikissa tuntuu olevan hyvä palvelu :)

  Riehu, mua kans houkuttelee vielä ton Talvi-sarjan uunivuoka, sellaselle olis käyttöä! Eri asia raaskiiko sitä käyttää sitten :P

  Reiska, niin on :)

  suklaasydän, mä oon vasta nyt opetellut hunajan käyttöön teessä! Ja lähinnä silloin, kun on flunssapoikasta liikenteessä. En oikein välitä niin makeasta teestä.. Yleensä laitan vaan tilkan maitoa. Vihreä tee tosin on ehkä parasta maidottomana, kera hunajan :)

  Chatrin, vuodenaikaan täydellisesti sopiva kyllä!

  Marja, kiits! Nyt pitää arpoa, kommentoin uudestaan jos arvaukseni menee pieleen, sillä en ole nyt kotona mittaamassa :D Eli veikkaan jotain 40-45 senttiä, loota mahtuu esim. Ikean pienen Lack-pöydän alle. Uskoisin menevän parvekkeella loistavasti :)

  ReplyDelete
 8. Well, yes. I like various sorts of teas and coffees too. I think that interesting drink is a must for me.

  ReplyDelete