2010/11/01

Kurpitsakeitto

Pitkään himoitsemani pumpparisoppa syntyi vihdoin päivistä sopivimpana eli Halloweenina. Resepti on Käsilaukkumafiasta, tosin varioinnilla (lue: ainesten puuttumisella) lopputuloksesta tuli hivenen erilainen: värkeistä yhteneväisiä alkuperäisen reseptin kanssa olivat vain kurpitsa, suola ja pippuri... Eh. Sipulin pois jääminen kyllä vähän harmitti. Ehkä ensi kerralla.


Kurpitsan leikkuu oli vähän työlästä, mutta ihana tuoksu korvasi ranteeseen kohdistuvan tuskan. Joukkoon nakkasin vettä, sokeria, suolaa, pippuria, chilijauhetta ja ruohosipulia. Palan painikkeeksi fetajuustoa sekä tietenkin kurpitsansiemeniä. Yummy! Keitto itsessään on melko miedon makuista (miedompaa kuin perinteinen kasvissosekeitto), joten sopii hyvin varmasti moneen makuun. Tätä teen ehdottomasti uudestaankin.

8 comments:

 1. Kuva on ihan ku jostain keittokirjasta! Herkullisen näköstä:) Ja fetajuusto sopii kyllä ihan mihin vaan <3

  ReplyDelete
 2. Tää kurpitsakeiton tekeminen on ollut ikuisuusprojektina. Kurpitsalohkoja pannulla on kyllä tullut koettua..ja kurpitsa-persiljaröstipihvejä Wienissä...tai jonkinlaista kurpitsakeittoakin kyllä maistoin lisäksi siellä. Siellä oli kurpitsa esillä tosi paljon joka paikassa ja sieltä se innostus kyseiseen oranssiin asiaan lähti :)!

  ReplyDelete
 3. aini, kiitos! Feta on kyllä niin nannaa. Tosin koska kurpitsa on melko mietoa, ton kanssa olis käynyt hyvin joku vahvempikin juusto. Tosin sitte siitä olis tullut juustokeittoa :)

  J, oi, noi pihvit kuulostaa tosi hyviltä.. Ja voisi ehkä ottaa projektiksi joskus grillata kurpitsaa muiden kasvisten kanssa! Mutta saako pumpkinseja ympäri vuoden? Vai enempi näin syysaikaan? Hmm.

  ReplyDelete
 4. Näyttääpä hyvältä!
  Kurpitsan makukokemukset rajottuu kyllä pelkästään kaupan säilyke-salaattiin...valitettavasti.
  Pitää tässä viikonlopun Halloween-illanviettoon kehitellä menua, saattasimpa pihistää tän ohjeen kyytiin :P

  ReplyDelete
 5. Mun mielestä kurpitsoja ei saa kuin about tähän aikaan vuodesta? Täytyy pitää kiirettä....

  Ai niin, ja mulla oli vastakommentti liittyen Kunderaan. Käy tarkastamassa!

  ReplyDelete
 6. J, voipi olla.. Voiskin siis piakkoin ostaa taas lisää :)

  ReplyDelete
 7. Kurpitsakeitto. Siinäpä hyvä lisä meidän kokkausrepertuaariimme!

  ReplyDelete
 8. Anzi, siitä vaan tekemään! Ei tosiaan ole mikään maailman täyttävin keitto, mutta voihan sitä tehdä sitten vaikka proteiinipainotteista salaattia lisäksi :)

  ReplyDelete