2011/06/29

30 Seconds To Mars @ Lauluväljak, Tallinn

Pieni kesäreissu Tallinnaan ei ollut yhtään pahitteeksi, etenkään kun sille oli olemassa kunnon syykin - Marsilaisten keikka! Itse kaupunki jäi vajaalle visiitille kun hotellin neuvostolaisen betonibunkkerin sänky kutsui matkalaisia kovasti puoleensa niin ennen kuin jälkeenkin liverupeaman, mutta eipä Tallinna itsessään ollutkaan matkakohde...


Escape
A Beautiful Lie
Attack
Search and Destroy
This Is War
100 Suns
Vox Populi
L490
Alibi (acoustic)
From Yesterday (acoustic)
The Kill (half acoustic)
Closer to the Edge
----
Night of the Hunter
Hurricane
Cowboys From Hell (instrumental Pantera cover)
Sad but True (instrumental Metallica cover)
Enter Sandman (instrumental Metallica cover)
Kings and Queens


30 Seconds To Marsin keikka oli huomattavasti parempi kuin aiemmin näkemäni halliversio. Tämä bändi kuuluu selkeästi ulkolavoille! Lähes parituntinen setti meni hyppiessä ja huutaessa siihen malliin, että seuraavana aamuna paikat olivat ihan lievästi rikki. Ja kyllähän se Jared yleisöä laulattikin, uusimman levyn biisit kun ovat tähän täydellisesti sopivia.

Sinänsä 30STM ei koostu maailman taitavimmista muusikoista, eikä Jared Leton ääni kestä yhtä hyvin kuin monen muun (Tallinnassa se kesti kuitenkin paremmin kuin Helsingissä, vaikka edelleen se on parhaimmillaan akustisen kitaran seurana), mutta ei herrajestas sitä energiaa. Kuin pomppivat aropuput pojat pistivät menemään ja kymmentuhatpäinen yleisö teki samoin. Mars on kyllä täydellisesti Jaredin bändi Shannonin ja Tomon pysytellessä sivummalla, mutta jos karismaa riittää niin mikäs siinä. Lisäksi termi fanityttö on saanut ihan uuden merkityksen sataprosenttisesti omistautuneiden fanien ja Echelonin kautta. Mutta omistautuminen kannattaa: vuorovaikutus bändin ja yleisön välillä on suoraa ja välitöntä ja fanit saavat takaisin sen mitä ovat antaneetkin. Tämä onkin koko 30 Seconds To Marsin pointti ja sen paras puoli.


Setin parhaimmistona esiin nousivat akustiset vedot, Night of the Hunter sekä Hurricane. Kaiken kaikkiaan mahti reissu, uudestaan!

Kuvat: keikka- ja pärstäkuvat Ursula, muut oma kamera ja puhelin.


Last week's small trip to Tallinn, Estonia, was wonderful. It rained and we were tired and didn't see the city almost at all, but that wasn't the point of the trip. The point was 30 Seconds to Mars' gig at Lauluväljak. Roughly ten thousand people got together to enjoy an evening of live music and I believe they got what the wanted. At least I did! Almost two hours straight of jumping up and down and screaming on the top of your lungs does tricks on you (especially when you try to wake up the next morning, uh-oh), but it was all worth it. 30STM is definitely better on a stage outdoors than in an indoor arena. Of course as musicians the Leto brothers + Tomo may not be the most skilled ones on Earth, but that's not what counts here. The thing that makes them unique is the energy and the capability to give fans an experience of the lifetime, as a gift for all the effort the fans (especially The Echelon) have put out there. Next time there's a concert like this, I'm in!

7 comments:

 1. Oi oi, olen niiin kade! Itse olin bändin Helsingin keikalla viime vuonna ja muutuin faniksi. Tykkäsin biiseistä toki aiemminkin, mutta vasta keikalla innostuin tosissani. Bändi veti keikan läpi sellaisella energialla, että! Yleisöstä pidettiin tosi hyvää huolta :)

  ReplyDelete
 2. Johanna, hyvin sanottu, yleisöstä todellakin pidetään huolta! Ketään ei jätetä yksin tylsistyneenä norkoilemaan ;)

  ReplyDelete
 3. Olin myös kyseisellä keikalla ja tunnelma oli tosiaan mahtava! Vilkuilin välillä myös istumakatsomoon ja yleisö oli joka puolella, siis myös istumakatsomossa, täysillä mukana koko keikan ajan. Eli oli vähän toisenlaista menoa kuin Hesan keikoilla, joissa istumakatsomoon sai liikettä vasta siinä vaiheessa kun Jared siirtyi lavalta katsomoon laulamaan =)

  ReplyDelete
 4. Oli varmasti kyllä aivan mahtavaa :)

  ReplyDelete
 5. Waterlily, mä en kerennyt katella kyllä taakseni yhtään :D Mutta hyvä jos kaikki oli meiningissä mukana!! Koska kuulin sitäkin, että seisomakatsomon takaosissa porukka ei olis laulanut juuri ollenkaan. Mutta kyllä kesä ja ulkoilma tekee ihmeitä yleisölle :)

  Reiska, oli <3

  ReplyDelete
 6. Oli niiin kivaa ja ihanaa ja mahtavaa ja mitä vielä. Jared <3!!!

  ReplyDelete