2011/06/18

Linkin Park @ Kaisaniemi

Ei tullut keikatonta viikkoa tästäkään - puolivahingossa tuli eksyttyä Kaisaniemen puistoon Linkin Parkin show'ta katsomaan. Ursula-raukka sairastui ja tarjosi lippujaan pois, joten minä & Lauri tartuimme haasteeseen ja lähdimme tsekkaamaan bändiä, joka on jaksanut musiikkityylin muutoksista huolimatta pysyä pinnalla jo melkoisen monta vuotta.

Oma Linkin Park -tykkäykseni tosin rajoittuu pääasiassa Hybrid Theory -debyyttiin. Nu-metalin aallonharjalla matkustanut levy oli juuri täydellistä kitaramätön, räpin ja puhtaan laulun sekoitusta, joka upposi 17-vuotiaan sielun syvyyksiin. Toisaalta kakkoslevy ei sitten jaksanutkaan enää kiinnostaa (vaikka jostain syystä osasin silti Numbin sanat), kolmatta on tullut luukutettua jonkun verran. Uusin A Thousand Suns ei ole ollut kuuntelussa, vaikka toisaalta se hieman elektronisemmalla otteellaan kiinnostaakin. 2000-luvun lopun tuotannon tietämykseni kohdistuu siis pääasiassa sinkkubiiseihin, joista Shadow of the Day on kauneimpia. Se ei silti estänyt keikasta nauttimista.

Suomen valoisassa kesässä on aina ongelmana screenien, valojen ja muiden visualisointien näkymättömyys. Niinpä Linkin Parkinkin show'sta osa tuntui menevän täysin hukkaan, mutta toisaalta pääasia eli musiikki toimi ja soundit olivat ainakin takana olijoille kohdallaan. Setti itsessään oli yllättävän kevyen kuuloinen. Raskaat kitarat loistivat poissaolollaan ja välillä mentiin todella kummallisen oloisille vesille, mutta toisaalta vaihtelevuus on positiivista sekin. Vaikka kyllähän ainakin osa jengistä odotti vain niitä tiettyjä biisejä. Eturiveissä tuntui tunnelma olevan intensiivinen ja eritoten heitä kiiteltiinkin meiningistä. Itselle parhaiten toimivat ehdottomasti Hybrid Theoryn vedot (plus Shadow of the Day), viimeisenä kuultu One Step Closer oli kyllä aika pirun kova! Ja vaikka Chester Benningtonin ääntä kuunteleekin mielellään, täytyy sanoa, että kyllä herra on edelleen lähes yhtä kuuma kuin silloin teininäkin. Buah.


5 comments:

 1. Eiiih! Mä olisin niin halunnut mennä katsomaan, mutta ei antanut rahatilanne taas periksi :( Teininä olin kunnon Linkkari fani ja harmittaa kun bändi on kuitenkin nyt jo useamman kerran käynyt Suomessa ja jokainen kerta on multa mennyt syystä tai toisesta sivu suun :'( Pitäisi päästä kyllä joskus tsekkaamaan livekunto, tykkään kuitenkin edelleen kuunnella bändiä aina silloin tällöin.

  Hybrid Theory on loistava, mutta muhun iski todella kovaa myös Meteora. Sitä tuli luukutettua monet kuukaudet yhteen soittoon. Harkitsin tosissani jopa viralliseen faniklubiin liittymistä :D

  No mutta, oli se Bon Jovi eilen ihan hemmetin kova myös :)

  ReplyDelete
 2. Chester. <3 Juu ei mulla muuta asiaa näin yömyöhällä ollutkaan.:D

  ReplyDelete
 3. Oi Chester <3 Harmittaa harmittaa!!!!! Mutta onneksi edes te näitte bändin, oonhan mä tämän kertaalleen nähnyt mutta ei tästä voi saada tarpeeksseen..

  ReplyDelete
 4. Linkin Park ei kiinnosta yhtään, mutta sain vasta perjantaina Provinssissa kuulla, että Die Antwoord ois ollu lämppärinä. Sen olisin ehdottomasti halunnu nähdä tai tulla ees aidan toiselle puolelle kuuntelemaan :/

  ReplyDelete
 5. Jenni, voi ei :( Oli niillä kyllä livekuntoa varsin kivasti, toivottavasti pääset vielä joskus näkemään livenä! Tää oli mullekin eka kerta, varmasti olisin silloin 2000-luvun alussa mennyt kattomaan jos olisivat Suomeen tulleet.

  Bemary, ihan tähdellistä asiaahan tuo :D <3

  Ursula, no varmasti!! Onneksi oot kuitenkin aiemminkin nähnyt. Ja SUURKIITOS vielä noista lipuista!! :)

  Eugen Gurjasti, mä en sitä nähnyt kun ehdin niin myöhään vasta paikalle :/ Ilmeisesti oli kuitenkin kuulunut aidan toiselle puolelle loistavasti, näin kuulin. Harmi ettet päässy paikalle! Mutta tulevaisuudessa sitten.. :)

  ReplyDelete