2011/06/13

Caribou & IAMX

Pari keikkaa on jäänyt ruotimatta. Molemmat varsin tanssittavia, mutta silti täysin erilaisia tunnelmaltaan. Kuvat menevät tosi taiteellisiksi puhelinpläjäyksiksi, jotka toivottavasti kuvaavat enemmän fiilistä kuin realismia...


Cariboun Tavastian keikalle ei ollut edes tarkoitus mennä, mutta kun kaveri kerta osti liput niin hankin niistä toisen sitten itselleni. Valloittihan nykyisin lontoolaistunut heppu jo viime kesänä Flow'ssa. Kyseessä on siis yhtä kuin Daniel Snaith, mutta toki livekokoonpanoon kuuluu useampi jäsen. Tunnusmerkkeinä ovat rytmikkäät rummut ja psykedeelisen iloitteleva elektrorock (indietronica). Setti oli mielestäni hieman epätasainen, osa biiseistä soljui hitaiksi taideversioiksi, eivätkä ne ihan jaksaneet pitää tunnelmaa yllä. Lopulta encoressa kuultu Sun oli kaikista räjäyttävin. Fiilis jäi toki reilusti plussan puolelle, mutta mitään tajuntaa laajentavaa en kokenut. Enkä ole vielä oikein päättänyt, oliko elokuisessa auringonlaskussa kuultu setti parempi kuin Tavastian veto.


IAMX'n molemmat aiemmat Suomen keikat on koettu, joten mitään ihmeellistä en odottanut. Setissä tai meiningissä ei sinänsä mitään uutta ollutkaan - Chris Corner esitteli Nosturissa jälleen täydellisyyteen tavoittelevan show'n, josta ei todellakaan puuttunut hikeä! Se tunne, kun hikipisarat valuvat paljaita sääriä pitkin, hiukset liimaantuvat päänahkaan ja päälläsi oleva paita on kuin märkä rätti... Jostain syystä olin jo ehtinyt unohtaa sen hurjan meiningin, mikä sooloartistin ja hänen mukanaan kiertävän bändin sisuksista livenä lähtee. Vanhojen hittien Nightlifen ja Bring Me Back A Dogin aikana riehumisessa ei ollut rajoja, pahoittelen kaikkia niitä tallottuja varpaita itseni sekä Reiskan puolesta! Nestehukkaa lähenevän illan päätteeksi muistui jälleen se, miksi tämän herran keikkoja ei saa missata. Upeaa.


I've been meaning to write about Caribou's gig in Tavastia for a couple of weeks. It was good, although I'm not sure if I liked last summer's gig at Flow Festival more. I also saw IAMX for the third time on Saturday. It was brilliant and so hot, as always! We just danced and jumped and got all crazy and sweaty and... Chris Corner surely knows how to do his job ;) The pics are taken by my crappy mobile phone camera, so they are more artsy than realistic.

6 comments: