2010/08/15

#>%?(&1!!!!


En tiedä teistä muista virtaajista, mutta oma olotilani on tällä hetkellä vähän niinkuin sellainen v-alkuinen. Eikä ihan lievästikään. Flow'n odotetuin keikka, ihanainen Jónsi, on peruttu bändin basistin loukattua kätensä Göteborgissa. Toivon Úlfurille pikaista paranemista ja ymmärrän, että lyhyellä aikataululla korvaavaa artistia ei saada tilalle, mutta silti tulee väkisinkin mieleen, että eikö maailmasta olisi löytynyt yhtä ainoaa muusikkoa auttamaan islantilaisia pulassa? Kyseessä on sentäs basso for god's sake, jopa minä olisin voinut mennä rämpyttelemään nelikielistä soitinta lavalle (okei okei, Jónsin musiikki on toki sitä lajia ettei mikään ole vain basso). Harmittaa niin paljon ettei sanoja ole. Uutta keikkapäivämäärää yritetään varmasti saada järjestettyä, mutta pahoin pelkään, että jos ja kun paikka on niinkin komea kuin Helsingin Kulttuuritalo, menevät liput loppuun sekunnissa. Ja jos minä silloin jään ilman, huudan täyttä kurkkua. Anteeksi nyt vaan mutta keikat ovat elämäni.

Kaikeksi onneksi on jotain positiivistakin - perjantain ja eilisen monet keikat ovat olleet mieleenpainuvia. Air oli huomattavasti parempi kuin odotin, Ulver (valitettavan lyhyen vilkaisun perusteella) loistava, ja Owen Pallett jotain aivan käsittämättömän upeaa. Tänään luvassa on toivottavasti lisää intensiivistä fiilistelyä ja rokkaamista, kun sentäs loput suunnitellut artistit esiintyvät, vähän eri aikataululla tosin. Lisää tunnelmointia kuvien kera myöhemmin, nauttikaahan tekin sunnuntaista, wherever you are!

6 comments:

 1. Oola, Ulver on kyllä huippu, harmittaa kun en jaksanut lähteä Nosturin keikalle talvella (jotenki sain tietää sen liian myöhään ja vaikka lippuja olis ollut, jätin menemättä kun ei ollut seuraa ja mua lähinnä väsytti, eh). Ja nytkään en tosiaan ehtinyt katsoa keikkaa kokonaan. Mutta antoi hyvän maistiaisen bändin livetoiminnasta, ehkä joskus sitten kokonainen keikka! :)

  ReplyDelete
 2. Henskis, vähän arvelinkin että sun mielestä saattais olla ;) Keikallakin tuli yllättävän raskasta matskua kyllä!

  ReplyDelete
 3. Ekaksi: kiitos sympaattisesta ja söpöstä blogista.

  Tokaksi: basso ei tod. oo VAIN basso, vaan mahtava soitin ja olennainen osa Jonsinkin biisien saundia. Eikä varmaan ole mahdollista saada tuosta vaan korvaavaa soittajaa tilalle, joka osais koko setin. ETTÄ NII!

  ReplyDelete
 4. (Ja siis muakin harmitti Jonsin peruminen tosi paljon, mut tollasta sattuu.)

  ReplyDelete
 5. aaa, ole hyvä ;) Ja joo, en oo itekään basson dissauksen kannalla, vaikka se ei soittimista vaikeimpiin kuulukaan. Se on yksi mun ehdottomista lempisoittimista (pianon ja sellon ohella). Kismitti vaan niin tajuttomasti keikan peruuntuminen, että olisin oikeasti voinut mennä ite soittelemaan biisejä läpi, osasin tai en :D Mutta jospa saataisiin keikan uusintayritys vielä syksyn aikana!

  ReplyDelete