2010/08/26

Fin de Semaine


Torstai on jo huomattavasti lähempänä viikonloppua kuin keskiviikko, ja perjantaina on suorastaan lähes vapaapäivä... Ainakin meille nine-to-five-työtä tekeville. Jos tämän luvattoman pitkään kestävän viikon päätteeksi ei kuulu seikemuja niinkuin eräille, voi aikaa kuluttaa muutenkin.

♣ Lapset ja lapsenmieliset voivat suunnata leffateatteriin, kun Toy Story 3 putkahtaa eetteristä.

♣ Myös töllöttimen power-nappulaa kannattaa painaa. Lauantai-iltapäivänä alusta alkaa ihana ysäriteinisarja Dawson's Creek, ja sunnuntaina saamme nauttia Suomen omasta SYTYCD-sarjasta, jonka nimi on lyhennetty Danceen. Molemmat Neloselta. Can't wait!

♣ Helsinki Design Week on käynnissä, ja sen myötä jälleen Design Market Kaapelitehtaalla. Varaa mukaan käteistä ja varaudu sen hupenemiseen.

♣ Kaapelilla niin ikään sijaitsevassa Suomen valokuvataiteen museossa on muutamakin mielenkiintoinen näyttely meneillään. Tsek myös muut, oman kaupunkisi taidemuseot!

♣ Keikkoja on varmasti monella paikkakunnalla, itse olen havainnut meteli.netin hyväksi saitiksi tapahtumien etsimiseen - niin päiväyksen kuin paikankin perusteella. Helsingissä ainakin PMMP ja Disco Ensemble, Jyväskylän Lutakko Liekeissä -tapahtumassa mm. Meadow Island ja Lapko.

Oulun Musiikkivideofestivaaleilla palkitaan parhaita kotimaisia musiikkivideoita. Finaali eli Pumpeligaala käydään lauantaina, mutta jo eilisestä alkaen on videoita näytetty kansalle nonstoppina Kulttuuritalo Valveessa.

♣ Tämänvuotiset Helsingin juhlaviikot ovat nekin käynnissä. Huomenna perjantaina on Taiteiden Yö, mutta muutakin ohjelmaa löytyy laidasta laitaan kulttuurin saralla. Itse kävin eilen Les Colporteurs -nykysirkusryhmän Le fil sous la neige -esityksen ensi-illassa, ja en voi kuin suositella! Lisää tästä aiheesta luvassa myöhemmin.


Kipinöivää viikonlopun odotusta!


11 comments:

  1. Ihana kuva stormtroopereista :)

    Tuosta Toy Story 3:sta voin sanoa sen verran, että se toimii erinomaisesti myös ihan aikuisille, tosin aikuisten varmaan kannattaa varata nenäliinoja matkaan, sillä tippa linssissä oli ainakin minulla. Ja se on muuten yksi tämän vuoden parhaita elokuvia, trust me! :)

    ReplyDelete
  2. Paivi, Stéfanilla on kasa ihan mielettömiä Stormtrooper-kuvia kyllä! Mun täytyy häpeäkseni myöntää, etten oo nähnyt ainuttakaan Toy Storya :/ Muutenkin viimeaikaiset Disney/Pixarit on menneet jotenkin ohi.. Eivät oo jaksaneet innostaa. Mutta tän TS3'n trailer on jo itsessään niin hupaisan oloinen, että pitääpä tsekata! Tosin ootan vielä, että julkaiset pidemmän arvostelun blogissasi :)

    ReplyDelete
  3. Sen arvion voi halutessaan lukea täällä: http://www.episodi.fi/toy-story-3-6014/ :)

    Tosin suosittelen katsomaan ensin ykkösen ja kakkosen, koska sillä tavalla tästä uudestakin saa enemmän irti (kun tietää historian). Mulla oli kans pitkään joku ihme epäluulo näitä leluelokuvia kohtaan, mutta sitten joskus kun vihdoin päätin ne katsoa, rakastuin niihin ihan täysillä. Katsokatsokatso :)

    ReplyDelete
  4. MITÄMITÄMITÄ, Alkaako Dawson's Creek??? Nyt en kestä, ihanaa! :D Ja Toystory3 pitää ehdottomasti käydä katsomassa!

    ReplyDelete
  5. Yep, Dawsonin uusintoja odotetaan täälläkin! Ihan parasta! :)

    Dancea toki odotan tietysti sitäkin (jännittää miten tuttujen käy!), mutta katoin kärsimättömänä ekan jakson ruutu.fistä jo viime sunnuntaina... :)

    ReplyDelete
  6. Dance dance dance. Olenkin odottanut sitä jo pari kuukautta, jeejee. Ja kohtahan alkaa kai Tanssii tähtösten kanssa? On hyvä katsoa muiden tanssia, kun on itse ihan rapakunnossa (eilinen paluu peilisaliin oli ikävä palautus maanpinnalle). >____<

    ReplyDelete
  7. Dawson´s creek! Eikä! Mahtavaa! Olen himoinnut niitä kausia omakseni, mutta kun en ole vielä hankkinut, niin ehkäpä mut löytää tv:n ääreltä. Olen kiitollinen vinkistäsi -olisi voinut mennä ohi, niin huono tv:n käyttäjä olen. :)

    ReplyDelete
  8. Haa, me ollaan menossa entisen työkaverin kans kattoo toi Le fil sous la neige ens viikolla. Kiva kuulla, et se on hyvä!

    ReplyDelete
  9. Hei sooori, blogger (eli minä) kusi ajastuksen ja julkaisi mun metsäjutun päivää liian aikaisin. Niinpä poistin sen ja pistin tulemaan vasta huomiseksi. Eli sun kommenttikin hävisi, mutta luin sen ja vastaan sulle tähän: eli minustakin syksyllä on jotenkin kivempaa kuunnella musiikkia ja tietysti pukeutua. En omista mitään kesätyyliä, joten kesäisin ahdistaa iän ikuinen toppi+shortsit linja. Olen liian pihi ostamaan uusia vaatteita kesäisin!

    ReplyDelete
  10. Pitääköhän tuo Dawson's Creek laittaa tallennukseen. Missasin sen aika kokonaan silloin kun se ensimmäisen kerran on tullut. Dance nyt tietenkin menee seurantaan. Ja lauantaina alkaa myös kauan odotettu Bones jälleen pyörimään uusin jaksoin.

    Toy Storyn vois kyllä käydä myös katsomassa.
    Kipinöivää viikonloppua sinullekkin. (Täällä meillä se on ihan kirjaimellisesti kipinöivä, kun on Venetsialaiset.)

    ReplyDelete
  11. Paivi, kiitos, kävin lukemassa! Täytyy ilmeisesti pitää joku Toy Story -viikonloppu joskus :)

    norsis, kyllä :D Ihan mahtia!

    Duussi, hihi, mä yritän vielä pitää jännitystä yllä.. Kivaa että siellä on tuttujasikin, epäilen että mä en tunne sieltä ketään. Mutta never know.

    Joa, jeiiii Dance! Tanssii tähtien kanssa tosin taitaa jäädä multa väliin, mua kiinnostaisi ainoastaan nähdä Tuiskumuiskun tanssit siellä :D Ja äkkiähän se kuntoki taas kohoaa, kun vaan vähän tanssahtelee.

    J, eipä kestä! Mäkin seuraan tosi vähän telkkaria, mutta jostain syystä tää uutinen tarttui jo jokin aika sitten korvaan :)

    Hannie, oli kyllä melkoista taituruutta! Kirjotan varmaan huomenna siitä vähän pidemmin.

    Joa, no problem, mä itseasiassa ihmettelin kun blogger näytti että se postaus tuli jo edellisenä päivänä, mut kun menin blogiin niin ei siellä ollut mitään.. :D Syksy on kyllä niin käsittämättömän inspiroivaa aikaa<3

    Suvi, ehdottomasti laitat!! Ei se ehkä oo laadukkain sarja maan päällä, mutta jotenkin niin sympaattinen :) Nauttikaa Venetsialaisista!

    ReplyDelete