2010/08/22

Cold Day in the Sun

Haluaisin edelleen olla sitä mieltä, että kesä ei ole ohi. Aamuinen pyöräily töihin kymmenessä plusasteessa kuitenkin herättää siihen tosiasiaan, että shortsit ja toppi eivät yksinkertaisesti enää riitä. Yhtäkkiä vaatekaappi tuntuu äärettömän tyhjältä. Stella kirjoitti osuvasti vaatesesongeista, niiden kiertokulusta ja shoppailuhysteriasta (tiesittehän, että Earth Overshoot Day oli tällä viikolla? Loppuvuoden ihmiskunta siis kuluttaa maapallon luonnonvaroja velaksi). Monella halpisketjukaupalla kun on enemmän sesonkeja kuin on vuodenaikoja, ja mainoksissa he lupaavat uutta tavaraa tulevan putiikkiin joka viikko tai jopa joka päivä. Se jos mikä houkuttelee kuluttamaan, vaikka todellista tarvetta sille miljoonannelle pikkumustalle ei olisi.


Tietoisuus liiallisesta kulutuksesta ei kuitenkaan poista sitä tunnetta, että oman kaapin vaatevalikoima kaipaisi pientä päivittämistä. Useinmiten kyse ei kuitenkaan ole siitä, etteikö hyllyiltä ja rekeiltä löytyisi vaatteita - pikemminkin niitä ei vain osaa löytää. Muuttuneet lämpötilat pakottaisivat kaivamaan legginsit ja pitkät housut kaapiston syövereistä, ja tuntuu, ettei kyseisiä vaatekappaleita ole siellä alkuunkaan. Mutta kyllä niitä on. Tottuminen uuteen vuodenaikaan vain vie oman aikansa. Kun nilkat peittävät kuteet ujuttautuvat jokaiseen arkipäivään, ei pukeutumisongelmaa enää ole, vaan vaatteet löytää kaapista helposti. Sama kohtaa jokaisen vuodenajan kanssa: kesän alussa tuntuu aina, ettei omista yhtä ainutta toppia tai hametta jota voisi laittaa päällensä. Virheellinen luulo sekin.

Toki joitain oleellisia asuja voi kaapista puuttua aina. Hankintoja voi kuitenkin tehdä muualtakin kuin peruskaupoista. Itse löysin lapsuudenkodin kaappeja siivotessani kahdet pitkät housut, yhden jakun, yhden villapaidan talven pakkasia varten sekä yhdet mustat shortsit, jotka olin muutamaa kiloa painavampana hylännyt pari vuotta sitten äidin huomaan. Eikä muutoksen lämpimämpiin vaatteisiin tarvitse tapahtua kertaheitolla - esimerkiksi mainitut shortsit menevät vallan mainiosti vähän viileämmälläkin säällä, kun alle pukee sukkahousut sääriä verhoamaan. Neuletakkeja voi heittää kesämekon päälle vaikka kaksin kappalein. Syksyssä ehdottomasti parasta onkin kerrospukeutumisen mahdollisuus, kun vilpoisat aamut vaihtuvat auringonhehkuisiin iltapäiviin.


Tyyliasiat ovat jonkin verran vähentyneet tämän blogin alkuajoista. Ne kyllä edelleen kiinnostavat, etenkin, kun koen pukeutumisen samanlaiseksi itsensä ilmaisuksi kuin lähes minkä tahansa taiteen. Lisäksi luen useita tyyliblogeja lähes päivittäin. Päivän asuja en silti jaksa kuvata, ellei niistä mielestäni löydy jokin juju tai jos olen kerrankin onnistunut asuvalinnassa. Maailma on pullollaan pukeutumista ja ostoksia esitteleviä blogeja, enkä henk.koht. aina ymmärrä, miten kyseiset blogit keräävät lukijoita moninkertaisesti niihin verrattuna, jotka kirjoittavat joskus jotain asiaakin (palataanko tässä taas kulutusta ihannoivaan maailmaan?). Onneksi lukijat eivät ole tässä hommassa pääasia. Tai korjaan, lukijoiden määrä ei ole pääasia. Lukijat itsessään ovat joka tapauksessa tärkeitä, ja teiltä on aina ihana saada kommentteja. Ilman ainuttakaan kommenttia homma voisi tyssähtää heti alkuunsa, ja siirtyminen takaisin suljetun Livejournalin pariin olla ajankohtainen. Ilkeitä anonyymejakaan ei ole tainnut kertaakaan vielä tulla vastaan. Joten kiitos teille!!

Tällaista pohdintaa tällä kertaa :) Asukuvat parin viikon varrelta. Kaksi ylintä töissä käytettyjä asuja, kaksi alinta hippa-asuja (vasemmanpuolimmainen Manboyn keikalla, oikeanpuolimmainen Flow'ssa).p.s. Suosittelen tsekkaamaan mainion Himoshoppaajan krapula -blogin! Antaa vähän perspektiiviä tälle ainaiselle kulutukselle.
p.p.s. Ai miten niin huomaa, että koen pientä morkkista tämän viikon ostoksista? :D Tosiasiassa hankin siis yhden töihin käyvän hameen, yhden lämpimän neuletakin talveksi sekä ne Lulut. Ei ehkä kovin paljoa, mutta ihan tarpeeksi tällä erää.

7 comments:

 1. Viimeksi tänään yritin etsiä uutta kivaa blogilistalta ja törmäsin "luetuimmat" listallakin sellaiseen kuraan (omasta mielestäni, näyttää muille kelpaavan), että pysähdyin minäkin vähän pohtimaan, että mikä lienee suosion salaisuus... Massamuoti sitten varmaan? Ô__o

  Mutta onneksi on tällaisia kunnollisia, monimuotoisia blogeja niin kuin tämä sinun. ;) Ja onneksi ei sullakan ole ilkeitä anoja ollut. Ne taitavat keskittyä niihin parinsadantuhannenmiljoonan lukijan jättiblogeihin!

  ReplyDelete
 2. Mäkin rakastan moniakin tyylipainotteisia blogeja, mutta silti välillä tulee vähän ihmetys että miksi kuvataan päivän asua systemaattisesti _joka ikinen päivä_ ja tehdään koko ajan tarvelistoja ja näytetään _päivittäisiä_ ostoksia. Ostoksia on kyllä kiva katsella ja itsekin postaan useimmiten niistä (samallahan sitä sitten tiedostaa ostoksensa enemmänkin kuin vain laittaa kaappiin pölyttymään...), mutta kihahdan päivittäisille kulutusta ihannoivin blogeihin silloin tällöin. Yhdestäkin innostuin, kun esitteli Pikkumustan haasteen, mutta heti perään totesi, että "Ei tule mitään"...varsinkin superkuluttajalta olisi mitä mainiointa nähdä vastaavanlainen haaste toteutettuna :) Olen myös iloinen siitä tosiasiasta, että sain blogini muotoutumaan omanlaiseksi, koska en ollut koskaan niin sopeutuvainen ajatukseen ainoastaan tyylipainotteisesta blogista. Ei se vain ole mua. Ja olen iloinen, että sullakin on blogi, jossa on muutakin asiaa kuin vaateasiaa. Varsinkin kun sulla on sana hallussa!

  ReplyDelete
 3. Ihanan söpis tuo alempien kuvien valkoinen mekko! Olen todennut että muutama paksumpaa matskua plus mahdollisesti vuoritettu mekko olisi pakko löytyä jokaisen vaatekaapista. Ne on näitä väliaikavaatteita. Minulla on vain yksi kunnollinen villakangasmekko, mutta se onkin sitten palvellut uskollisesti jo useamman vuoden. Värikin on armollisesti ruskea ja sitä on helppoa yhdistellä muiden värien kanssa.

  Olen muuten kateellinen kun jokaisella bloggaajalla tuntuu olevan kotonaan jonkinlainen kätevä kuvauspaikka. Tarkoitan juuri jotakin vaaleataustaista eteistä tai muuta simppelitaustaista nurkkaa jota vastapäätä löytyy vieläpä taso kameralle. Meillä menee tavaraa seiniä myöten läpi tupakeittiön ja makuuhuone on niin pieni ettei vaatekomeroidenkaan edessä mahdu keikailemaan niin että mahtuisi kokonaan kuvaan. Hittolainen. Tänään meillä täytyy myös kahlata keltaisen ja vihreän paperisilpun seassa koska kissat löysivät raollaan olevasta askartelukaapista säästämiäni kreppipapereita... Luoja.

  Tai ehkä ne ei oo silloin 1800-luvun taittuessa 1900-luvuksi suunnitelleet näitä taloja blogi-poseerauksia ajatellen... =D

  ReplyDelete
 4. Ihana tuo hymykuva, ja loistava asukokonaisuus siinä! Plus tykkään hurjasti "Friday I'm in Love" -asukokonaisuudesta ^__^

  ReplyDelete
 5. Joa, no niinpä o___O Ja tuntuu, että mitä nuorempi tyyppi on joka käyttää ns. cooleja vaatteita, ostaa paljon uutta ja esittelee niitä, sitä enemmän lukijoita se saa.. No, kai ihmisiä sitten vaan kiinnostaa sellainen. Mutta ainakin pieni lukijakunta tosiaan karsii nillittävät anot pois! Ja kiitos kauniista sanoista, me likes ur blog too! ^___^

  J, toki kivoja ostoksia ja asuja haluaa itekin esitellä, mutta ei se saa olla sellasta yksitoikkoista.. Joka keskittyy vain ja ainoastaan siihen kulutukseen. Ja siihen, että aina pitää olla jotain uutta. Pläeh. Ja monet blogit vaikka kuinka väittävät etteivät ole muotiblogeja, sitä kuitenkin suurimmissa määrin ovat.. Muotihan toki käsittää laajana terminä kaiken muunkin kuin vain vaatteet. Mutta sullakin on ihanan monipuolinen blogi kyllä! Eikä sun asukuvatkaan oo koskaan samanlaisia :)

  Minttu-Maaria, kiits! Skotlannin löytöjä se, tykkään itekin hirmusti, vaikkei kovin paksu olekaan. Mutta lämpöiset sukkikset ja villatakki päälle niin ei haittaa :) Ehkä noita vanhoja taloja ei tosiaan ole suunniteltua ajatellen bloggaajan kuvaustarpeita xD Mullakin meni aika pitkään ennenku tajusin ton paikan kämpässäni. Tosin vaati myös sen uuden kameran oston, vanhassa ei ollut laajakulmaa tarpeeksi mikä vaikeutti mahtumista ruutuun. Oikeasti haluaisin ottaa ulkona kuvat, mutten jotenkin kehtaa mennä jalustimen kanssa yksin heilumaan.. Ja siis eihän se askartelusilppu haittaa, ainakin kuvissa on paljon persoonallisuutta mukana!

  Reiska awws kiitos mus ^___^ Oon kyllä niin ilonen että ostin ton Friday-paidan<3

  ReplyDelete
 6. Tuo Friday I'm In Love -paita on aivan ihana! Saakos kysäistä missä tuollaisia myydään? Heti alkoi päässä soimaan The Cure :D

  ReplyDelete
 7. Jenni, kiitos, niin onkin! ;D Se on ostettu Skotlannista Urban Outfittersista. Yritin tsekata puljun nettisivut, en ainakaan siellä nähnyt paitoja :/

  ReplyDelete