2010/08/19

Shoe Nightmare

Kenkäunelmat ovat monelle arkipäivää sukupuoleen katsomatta (vaikkakin naisilla taitaa olla tähän seikkaan läheisempi suhde). Sitten on niitä päiviä, kun unelmat muuttuvat painajaisiksi. Kun tajuaa ettei osaa valita.


Uusien kenkien hankinta syksyksi/talveksi/kevääksi/lumeen/rapakeleille on tiedostettu jo vajaa vuosi sitten. Nyt, kun aihe alkaa olla ajankohtainen syysmallistojen rantautuessa putiikkien hyllyille, kasvaa myös paniikki sen oman parin löytymisestä ennen varastojen hupenemista (kuten usein on käynyt). Heti Vagabondin FW10-maistiaisten tullessa tavan tallaajien tietoon Internetin ihmeellisessä maailmassa iskin silmäni muutamiin tiettyihin yksilöihin. Niistä kahdet buutsimalliset on jo kaikessa kauneudessaan todettu istuvuudeltaan kehnoiksi vähän ihmeellisen malliseen jalkaani (korkea ja tasaisesti leveä mutta kuitenkin lyhyt), kaksia odotellaan saapuvaksi kauppaan ja ankaran testauksen kohteeksi.


Mutta jotta valinnasta ei tehtäisi liian helppoa, iskin viime viikolla silmäni myös Camperin upeuksiin. Kaksi mallia täysin eri maailmoista, ulkonäöllisenä yhdistävänä tekijänä vain musta nahka. Näiden ongelmana on hinta. Parisataa euroa kyllä sinänsä löytyy budjetistani, mutta onko sen käyttäminen kenkiin järkevää? Tarvitseeko sen ylipäätään olla järjellä selitettyä? Ja eikö iloa tuottavat popottimet ole aina satsaus omaan mielenterveyteen (sanokaa kyllä)? Camperin perinteiset, nauhalliset saappaat loppujen lopuksi hylkäsin, mutta livenä huomattavasti kuvia kauniimmat Lulut saattavat odottaa minua varattuina huomiseen iltaan asti. Jalkoja hivelevä lesti, liukumaton kumipohja ja tukeva korko takaisivat käytön myös talvella, mutta semiantikorkoihmisenä pelkään, että ihanuudet eivät kuitenkaan eksyisi jalkoihini tarpeeksi usein arvoonsa nähden. Vai olisiko tämä se kenkäpari, joka toisi korot mukaan arkielämääni?


Eipäs nyt myöskään unohdeta niitä vuosia kestäneitä haaveiluja, jotka odottavat toteutumistaan luultavasti vielä seuraavallekin vuosikymmenelle. Dr. Martensin legendaariset maiharit ovat lukuisissa väri- ja mallivaihtoehdoissaan supermaukkaat, vaikka kohtaloksi saattaisi koitua nimenomaan sen värin ja mallin valitseminen. Lisäksi todellista tarvetta ei ole - omistanhan jo yhdet vuosikertamaiharit, jotka eivät ehkä ole kauneimmat maan päällä, mutta joiden nostalgia-arvo on huipussaan. Pitkävartiset huopikkaat taas olisivat ekologiset ja suomalaista tuotantoa, mutta tuleeko viime talven kaltaisia pakkasjaksoja enää lähitulevaisuudessa, ilmaston lämmetessä? Loskassa huopikkailla ei tee mitään.

Lopputulos: jos ostan Camperin Lulut, pitäisikö niiden seuraksi hankkia pitkät tyttömaiharit, rouheat prätkäsaappaat vai pehmoiset huopikkaat (olettaen, että kaikki tuntuvat mukavilta jalkaan)??? Päätöksiä, päätöksiä. Muutama huokaus välissä.Kuvat Vagabond, Camper, Dr. Martens, Huopaliike Lahtinen

9 comments:

 1. Camperit nyt vaan on ihan parhaat ja käytössä kestävimmät plus klassiset mallit kestävät vuodesta toiseen. Koroilla pitäisi kai opetella kulkemaan ihan siksikin, ettei jalkapöytä laskeutuisi liikaa.

  terv. ostin Eccon kiiltonahkanilkkurit ja mietin, että miten ne muka sopii mun vaatteisiin... Vaikeita nämä kenkäasiat ;-).

  ReplyDelete
 2. Ohhoh, nyt tiedän mitkä on minun ostoslistallani talveksi - Lahtisen huopatossut! Kiitti vinkistä ;)

  ReplyDelete
 3. Nyt tuo kuva punaisista pitkävartisista Dr. Martenseista syöpyi verkkokalvoilleni. Kiitti vaan :D Äääääää tahtooooo!

  ReplyDelete
 4. Jos ne Camperit tuntuvat täydelliseltä jalkaan, mä varmaan ottaisin ne :) Mukava lesti kun on kaiken a ja o! Ja ne todellakin voisivat antikorkoihmiselle tuoda korot elämään :D

  Mä taasen haaveilen pitkävartisista prätkäsaappaista, saas nähdä mistä ajattelin sellaiset repäistä..

  ReplyDelete
 5. Ottaisin ehdottomasti Camperin Lulut. Silmiähivelevä malli, ja tosiaan mikäli istuvuus on samaa luokkaa niin oh yes!

  Ja niiden seuraksi tottakai pitkät tyttömaiharit, rouheat prätkäsaappaat JA pehmoiset huopikkaat ;)

  ReplyDelete
 6. Nooruska, ihan totta! Ratkaisu on siis tehty, kätevää :D Kenkäasiat on ihan kauheita, joskus sitä löytää niin täydelliset popottimet, joiden takia joutuisi periaatteessa uusimaan koko vaatekaapin..

  Ilona, jee! Lahtinen taitaakin olla ainoa Suomessa, joka valmistaa pitkävartisia huopikkaita.

  Reiska, ole hyvä :D Arvaa vaan onko mulla edelleen takaraivossa ne samat pitkät punaiset, mutta kiiltonahkaset versiot, jotka jätin kauppaan viime talvena Lontoossa.. :D

  Salka, niin kyllä on, mulle meni 37 heittämällä, vaikka monesti varpaat saattaa jäädä ihmeellisesti ruttuun tossa koossa. Eikä noissa tunnu yhtään että olis korkoa :) Kauppaan tänään siis!

  Enne, istuvuus on käsittämättömän hyvä kyllä :) Ja todellakin, noi kaikki kengät pitäisi saada ;D Tällä hetkellä luulen, että päädyn huopikkaisiin.. Ihan kaikkia kun ei kuitenkaan viitsi ostaa :/

  ReplyDelete
 7. Mmh, mistä Campereita saa pk-seudulla? Kiinnostaisi itseänikin.

  ReplyDelete
 8. Tiina, omani hankin Stockmannilta, mutta Camperia löytyy myös ainakin Ziosta (liikkeitä taitaa olla keskustan tietämillä 3kpl) :)

  ReplyDelete
 9. Stockalla ei ollut, joten Zioon seuraavaksi. Kiitos. :)

  ReplyDelete