2010/08/24

White Sheets

Sisustuksellisista seikoista lakanat ja pyyhkeet ovat sellaisia, jotka jäävät helposti paitsioon ainakin allekirjoittaneella. Ehkä osittain siksi, että hyvät tekstiilit kestävät vuosikymmeniä eikä niitä tarvitse uusia usein, tai siksi, ettei niitä kukaan vieras tunnu paljoa katselevan (etenkin kun nukkuu ylhäällä parvella). Lisäksi niitä saadaan usein lahjaksi eikä välttämättä pääse itse valitsemaan kaupan hyllyltä parhaita päältä. Kauniit pyyhkeet ja vuodevaatteet tuovat kuitenkin kaivattua pientä piristystä arkisen harmaaseen päivään. Omasta kaapistani löytyy parit Marimekon lakanat, muutamat ihanat retrot ja kaikkea siltä väliltä. Halinalle- ja Hello Kitty -lakanat ovat edelleen käytössä, Nalle Puheista ja Darth Mauleista olen sentäs jo luopunut. Äidin luona yövyttäessä vanhat 80-luvun My Little Pony -lakanat ovat vakiokamaa. Värikkyys ja leikkisyys ovat siis keskeisiä! En pystyisi nukkumaan täysvalkoisissa lakanoissa muualla kuin hotellissa.


Pari viikkoa sitten tein kuitenkin hankinnan, joka kuuluu kaikista värittömimpiin lakanoihini ikinä. Finlaysonin Iltamuumi (vas.) oli pitkään toivelistallani, ja sarjan erillisiä tyynyliinoja löytyykin yöunia siivittämään. Itse lakanasetti tuntui kuitenkin aivan liian mustavalkoiselta. Siispä törmättyäni harmaasävytteiseen Retkimuumi-printtiin (oik.) olin myyty. Se on niin kaunis!! Punaisine yksityiskohtineen kaikkineen (haaveilen jo saman kuvioinnin mekosta...). Samaan syssyyn mukaan lähti kolme karkkimaailmasta karannutta Muumi-keittiöpyyhettä. Näitä en tosin varmaan edes raaski käyttää, sillä kokemus on osoittanut, että minulla eivät keittiöpyyhkeet järin kauniina säily. Erinäiset ruokatahrat harvoin lähtevät kunnolla edes pesussa pois. Mutta voihan pyyhkeitä roikkua naulassa kaksi - toinen raakaan käyttöön, toinen silmäniloksi ;)
Retkimuumin ja Ruusumuumin (ylin kuva keskellä) välillä piti kaikesta huolimatta hetkinen arpoa. Ne ovat täysin eri maailmoista, mutta molemmat niin ihania. Luulenpa jälkimmäisen hankkiutuvan kotiini viimeistään Joulupukin kontin kautta, nimenomaan turkoosi-pinkki-vihreä-sävyisenä. Samoin hoksasin omistavani yhden ainoan kylpypyyhkeen, jota oikeasti tykkään käyttää, joten silläkin saralla olisi rahan tuhlausta tiedossa. Muumi-pyyhkeiden omituisista ommelreunuksista en pidä, mutta ehkä selviydyn kammostani tahdonvoimalla, sillä pinkki Mymmeli huutaa nimeäni. Samoin sekä vaaleanpunainen että -sininen Rakkausmuumi kelpaisivat. Vaikka eipä sillä, Benettonilla on varsin raikkaita pyyhkeitä myös, enkä lakanaosastolla panisi pahitteeksi muutamia H&M Homen yksilöitäkään... Esimerkiksi söpöt sydänkuvioiset ovat luomupuuvillaa.

Ehkä kuitenkin hankkiudun jälleen kerran äidin kaapille ja rohmuan lisää retrokamaa omaan käyttööni - after all, vuosien ja vuosikymmentenkin jälkeen suurin osa on vielä täysin kelpoa kamaa.



p.s. Lakanoista puheenollen, Paivi haastoi ajat sitten listaamaan viisi kuumaa leffastaraa, joiden kanssa voisi peuhata lakanoiden välissä. Listani on vielä työn alla, sillä viides sija tuottaa tuskaa... Mutta postaus näkee päivänvalon asap, promise!

Kuvat Finlayson

13 comments:

  1. Mä oon muka ajatellut, et mun pitää hankkia lapsia että viitsin hankkia itsellenikin (taas) muumilakanat. Pöh tuollaisille ajatuksille! Iltamuumi on ihana. Nyt enää kysymys kuuluukin, suostuisikohan poikaystävä nukkumaan tuollaisissa.. vai hankkisko hänelle Superman lakanat hih?

    Blogistas löytyy paljon kivaa ja itseäkin koskettavaa juttua, jäänpäs lukemaan!

    ReplyDelete
  2. ihania noi retkimuumi ja iltamuumi. nuuskamuikkunen multa löytyy postikortin muodossa jääkaapin ovesta :) ite en kyllä oikein ehkä osais nukkua noin "levottomissa" lakanoissa, mä kaipaan yksivärisyyttä tai jotain perus raitaa.

    haha, tota haastepostausta odotan mielenkiinnolla :D

    ReplyDelete
  3. Pitäisi itsellenikin juuri toi retkimuumi hankkia. Mulla vain pari pussilakanasettiä enää ehjänä, kumma vain ovat menneet vuosien aikana ja käytössä tosi huonoon kuntoon. Minulle kun on tärkeää, että setti on myös nätti silmille. -Oola

    ReplyDelete
  4. PAKKO saada toi retkimuumi kans! Oon kuolannu sitä jo hetken aikaa. Samoin keittiöpyyhkeet täytyy hankkia :D

    ReplyDelete
  5. Nuo Muumi lakanat on niin kivoja. Meillä vain on tarpeeks tällä hetkellä, joten en viitsi nyt ostaa. Tyynyliinoja vois kyllä ostaa muutaman. Mutta nuo keittiöpyyhkeet mekein jo ostin.

    Itselläni yks musta-valko-harmaasta muumikankaasta tehty lyhyt hame. Se on kyllä kiva.

    ReplyDelete
  6. Mitä ihmettä? Miten niin Darth Maulista olet luopunut? ;-)

    Hottislistaa odotellaan...

    ReplyDelete
  7. Little M, todellakin saa hankkia Muumi-lakanoita ihan aikuiselle itselleenkin :) Luulisi monokromaattisen Iltamuumin olevan tarpeeksi miehekäs? Vaikka ainahan Superman on vaihtoehto :D Kiitos ja tervetuloa lukijaksi!

    jenkku, Nuuskis on kyllä paras kaikista :) Mä en osaa nukkua yksivärisissä, johtuen ehkä siitä etten vaan oo ikinä omistanut sellasia :D

    Oola, tokihan nekin sitten kuluu.. Mutta kun on tarpeeksi monta eri lakanaa niin kierto on pitkä ja kulutuskin on tavallaan pienempää :)

    Reiska, joo mullakin vähän kesti ennenku sain hankittua, as usual.

    Suvi, niin onki! Ja niitä onneksi on markkinoilla varmaan vielä aika pitkään, joten kiirettä hankkimiselle ei ole.

    Paivi, haha, valitettavasti Darth Maulit kävi jotenkin liian pelottaviksi.. :D Plus niissä kyllä kulumisen huomasi, kaikki musta väri on kovasti haalistunut :/ Hottislista luvassa luultavastikin viikonloppuna tai ensi viikon alussa!

    ReplyDelete
  8. Voi että, nuo Muumilakanat on ihania! Keittiöpyyhkeitä olenkin jo kuolaillut jonkin aikaa. Harvoin tulee hankittua uusia lakanoita tai pyyhkeitä kun ne tosiaan kestävät niin hyvin. Vaikka vähän kyllästyttäiskin, ei poiskaan viiti heittää.

    ReplyDelete
  9. Riehu, niinpä! Onneksi vanhoja lakanoita voi sitten käyttää vaikka siivousriepuina tai ommella niistä koekappaleita tai ihan käyttökappaleitakin :) Ettei ihan hukkaan mene.

    ReplyDelete
  10. Toi retkimuumi on aivan ihana. Mie ihastelin kaupassa yks päivä hattivatti- ja hemuli-pussilakanoita. ajattelin pyytää ne(tai toisen) synttärilahjaks, jos vaikka mami tahtoo ostaa mulle jotain. jossei, niin sitte joululahjaksi :)

    ReplyDelete
  11. stu, aww, Hattivatit olis ihania mut ne on menneet multa ohi :>

    ReplyDelete
  12. Oijoijoi, muistinkin justiin et piti käyä ostamassa nuo ruusumuumi-lakanat ja nuo keittiöpyyhkeethän hankin jo hetki sitten.. Nuuskamuikkunen on tällä hetkellä käytössä keittiössä :)

    ReplyDelete