2010/08/12

High Violet

Rakastan erilaisten visuaalisten ilmeiden suunnittelua, ideoiden kehittelyä ja vaihtoehtojen punnitsemista. Valitettavasti toteutus jää liian usein puolitiehen - kuten joulusta asti lattialla lojuneiden mustien valokuvakehysten pino kertoo. No aina ei voi voittaa. Ei edes joka kerta. Mutta joskus saattaa imeä jostain käsittämätöntä energiaa ja oikeasti saada projekteja vietyä loppuun.


Yleensä kannatan vanhaa, kulunutta pintaa, mutta pinnatuolin kohdalla termistö oli väärä. Kauniisti haalistuneen maalipinnan tilalla oli kolhuja, maaliläiskiä, liimaklönttejä joihin lika oli tarttunut ja kaikkea siltä väliltä. Ainoa järkevältä tuntuva ratkaisu oli siis uusintamaalaus. Mars rautakauppaan hiekkapaperia, maalia ja suteja hakemaan. Keittiön lattian suojaus sanomalehdillä ja muovilla, maalisekoittimen kehittäminen vanhasta julistelistasta ja äärimmäiseen hikoiluun varautuminen.

Tikkurilan vesiliukoinen kalustemaali oli mukavan hajutonta, kun tärpätillä ei tarvinnut leikkiä, mutta siinä oli kaksi ongelmaa: a) maali oli todella luirua ilman ohentamistakin ja b) se kuivui näillä helteillä hitusen liian nopeasti. Molemmat johtivat turhan raidalliseen lopputulokseen, telaa kun en jaksanut edes istuinpinnalla käyttää. Totesin kuitenkin, että neljännen maalikerroksen sutimiseen eivät hermoni riitä - saahan tuolissa kädenjälki näkyä! Eikä sitä kukaan (toivottavasti) ole tulossa suurennuslasin kera tutkimaan. Samasta syystä en ollut huisin tarkka hiomisenkaan suhteen - kolot jäivät kittaamatta ja pari lievää kuhmua tuntuu sormissa edelleen. Mutta koska kyseessä on kuitenkin vanha tuoli, saavat elämän kolhut näkyä uuden värin altakin.Ja mikä on se väri? Pähkäilyjen jälkeen päädyin alkuperäiseen ideaan eli itselleni varsin omituiseen sävyyn, nimittäin äärimmäisen vaaleaan laventeliin. Joissain olosuhteissa väri näyttää valkoiselta, mutta valkoista vasten kylmä violettisuus on kirkkaasti havaittavissa. Me likes :)


Samaan syssyyn tuli pensselillä vedettyä vanha Ikean vanerinen korulipastokin, joka joskus muinoin sai käsittelyssäni pintaansa sinistä, turkoosia, valkoista ja keltaista, ja joka nyt tuntui väriensä puolesta aikansa eläneeltä. Maalia jäi vielä puoli purkkia, joten uusien värjäyskohteiden keksiminen on työn alla...

8 comments:

 1. Haha, just pari päivää sitten maalailin omia pinnatuoleja, tosin mustiksi :'D Sitten taas seinä ja pikkunen lipasto ovat saaneet pintaansa tuommosta vaalean violettia - tosin astetta räikeämpänä kun noi sun kalusteet. Kivoilta näyttää anyways~

  ReplyDelete
 2. Minulla löytyy lähes identtinen tuoli eteisestä, mutta maalasin sen pinkillä. Rakastan pinnatuoleja.

  Ja myös mulla odotti vuoden ne kehykset maalaamista, kuvia ja seinälle asettelua.

  ReplyDelete
 3. Hienoa, että sait yhden projektin päätökseen, mulla niitä on pino odottamassa...Aivan ihana väri tuo laventeli ja kyllä, pinnatuolit ovat rakkautta myös täällä.

  ReplyDelete
 4. Hei kiitos tästä postauksesta! :) Mulla on kohta eessä keittiön tuolien kunnostaminen :)

  ReplyDelete
 5. sarkku, mun datausnurkka on mustine pöytineen niin pimeä, et halusin jotain vaaleaa. Vaikka mustakin on aina toki pop! Eikä violetissakaan vikaa ole ;)

  Oola ^___^

  Suvi, muistelenkin katsoneeni blogissasi tuolejasi! Pinkkiä harkitsin pitkään minäkin, mutta jotenkin totesin että tässä kämpässä on ehkä vähän liikaa pinkkiä jo :P Kumma juttu kyllä, miten projektit aina vaan venyy ja venyy..

  Riehu, jotenkin tuntuu että se yhden projektin loppuun saattaminen poikii sata uutta :D Tsemppiä sullekin niiden toteuttamiseen :)

  mari, hyvä jos oli apua :) Ite en siis jaksanut poistaa vanhoja maaleja, hioin vaan kuhmut ja möykyt ja maalikerroksen ihan pinnan pois.

  ReplyDelete
 6. Hei mullakin on kirjoituspöydän tuolina kirpparilöytö pinnatuoli :) Ja maalasin sen myös vesiliukoisella kalustemaalilla, on myös kovin raidallisen näköinen! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee! :) Mulla on tosta kulunut maalit ihan pois niistä kohdista, mihin oon esim. nojaillut jalkojani. :D Pitäisi maalata uudestaan..

   Delete