2010/11/25

All we have is snow

Ulkona on pari päivää näyttänyt melko …mielenkiintoiselta. Mutta meikätyttöäpä ei palele!














Kun tiistaiaamuna meteorologit lupailivat pitkään jatkuvaa lumisadetta, harmittelin, että varaukseen laittamaani talvitakkia saapuu maahan vasta ensi viikolla, kun sitä juuri nyt kipeimmin tarvitsisi. Mutta kukapa sitä nykymaailmassa kuvittelisikaan marraskuun lopulla satavan valkoisia hiutaleita sellaisella syötöllä kuin tällä viikolla. Samaisena päivänä kuitenkin Retkiaitasta soitettiin: yksi ainoa kappale oli haluamaani kokoa ja väriä tullut liikkeeseen jo nyt. Tein kuten käskettiin ja kipitin kauppaan. Käsitin, että en ollut edes varauslistalla ensimmäisenä, joten olin kuin hangon keksi todettuani, että kyllähän se takki varsin mukavasti istuu. Ja mikä tärkeintä – lämmittää!

Pohdiskelujen jälkeen päädyin siis Fjällräven Nuukiin. Toki tämäkin, näin arktisiin ilmoihin tarkoitettu vaatekappale tuo lisäkiloja, mutta jokainen varmaan tajuaa, että ilman paksua toppausta lämmöneristävyydestä ei olisi tietoakaan. Musta toimii värinä hyvin, taskuja löytyy tsiljoona ja hupun ollessa päässä pipo on lähes turha. Hieman pidempi helma saisi olla, mutta hyvä näinkin. Joka sentin väärti :)


Rakastan lunta, joulua ja jopa pakkasta, enkä vaihtaisi talvea pois. Se kuuluu olla yhden kerran vuodessa (vaikka käsitteet pimeä ja hämärä saavatkin silloin ihan uuden merkityksen). Rakkaudesta talvea kohtaan huolimatta täytyy todeta, että kyllä joillain elikoilla on kissanpäivät, kun eivät joudu ulos tarpomaan kinoksissa tai kuivaamaan tuulesta vuotavia silmiään. Pitäisikö alkaa sisäkissaksi? Ehkä ei, koska sitten tämä pitäisi muuttaa kissablogiksi. Ja sellainen löytyy jo Alpon ja Ellin tontilta! (Oli ehkä maailman huonoin aasinsilta mutta menkööt.)

...Ja ei, tämä ei ollut Stockmannin maksettu mainos, vaikka viihdyinkin rakennuksen ympäristössä (ja käytin sovituskoppia häikälemättömästi hyväkseni kuvassa, jonka toisen puoliskon tarkennus on taas ihan missä sattuu). Satun vain pitämään vanhasta Argoksen julkisivusta valaistuine ikkunapuitteineen nyt, kun rakennustyömaan parakit ovat poistuneet Manskun puolelta rakennuksen edestä. Luulen kyllä, että tuon risteyksen keskelle jumahtaneen rekan kuljettajaa eivät ympäröivien rakennusten julkisivut olisi voineet vähempää kiinnostaa.

16 comments:

  1. Ihanaa nähdä nättejä kuvia _lumisesta_ Helsingistä <3 Vaikka viimeisessä kuvassa onkin sitä autoteiltä tuttua rumaa loskaa, niin erityisesti se kuva näyttää kauniilta, jouluiselta. Kutosessa on ihanat sävyt ja 12 on hienon utuinen. Tuli ikävä Helsinkiin! :)

    Ja takki näyttää just hyvältä!!

    ReplyDelete
  2. Hyvä takkivalinta! Ainakaan mun Fjällrävenissä ei oo koskaan paleltanut vaan pikemminkin päinvastoin ja kestäväkin se on.

    ReplyDelete
  3. Kauniita kuvia, tykkään lumesta, tulee ihan jouluinen olo.
    Takki näyttää hyvältä ja on varmasti lämmin –mä haluaisin kans takuulämpimän takin, sen ulkonäöllä ja lisäsenteillä ei pakkasessa oo niin väliä, pääasia ettei palele!

    ReplyDelete
  4. Ihan friikkiä että Helsingissä on noin törkeästi lunta! Täällä Vaasassa on melkein kaikki tiet sulina ja hyvä kun vähän jäätä siellä täällä, eikä yhtään noin nättiä kuin siellä kuvien perusteella on. Kylmä täällä kyllä on. Hrr. Mistä puheenollen, hienon ja ihanan lämpöisen näköinen takki!

    ReplyDelete
  5. Siellähän on lunta paljon enemmän kuin täällä!

    ReplyDelete
  6. Todella ihana tuo takki, alkoi itseäkin houkuttaa tuollaisen hankkiminen :)

    ReplyDelete
  7. ihania nämä talvikuvat! ihana tunnelma.

    Joku kiva LÄMMIN takki olisi kyllä kiva, toisaalta uskon kerrospukeutumisen voimaan. Mulla on vintillä musta untuvatoppis jonka oon ostanut uffilta parilla eurolla, harmi vain että se on miesten mallia ja hartioista aika väljä. Se on kuitenkin superlämmin ja aion ottaa sen esille, jos tästä talvesta tosiaan tulee se vuosisadan kylmin... huh.

    ReplyDelete
  8. Oivoivoi! Joka kerta kun tulee maisemakuvia, mulle iskee kamala koti-iksä. Toivottavasti lunta on jäljellä vielä jahka täältä palajan!
    Lämpimiä haleja kylmästä ja kosteasta Intiasta,
    L

    ReplyDelete
  9. Mä jotenkin niin arvostan talvitakkia jossa on sen sata taskua ;O) Käytännöllinen on aina parasta, mä en suostu tinkimään mukavuudesta...

    ReplyDelete
  10. Mua taas palelee niin kovin! Ajattelin hankkia kevyttoppahousut työmatkoja varten. Ja toppatakki pitäis hakea varastosta...

    ReplyDelete
  11. Voi kyllä, ihana takki! Kävin tuossa viikonloppureissulla Oslossa, ja oli mahtavaa huomata miten norjalaiset pukeutuvat kuin... norjalaiset! Ei ohuita kangastakkeja ja jäätyviä korvia, vaan kunnon untuvatakkeja ja Timberlandin buutsit. Talvivaatevalikoima oli hulppea! (En tajunnut tätä ajoissa ja lähdin matkaan melko vähin varoin. Nyt värjötellään Dinskon muovikengissä, Turusta ei muuta saa, eikä ole aikaa metsästykseen.)
    Muutenkin kauniita kuvia taas. Autoteillä lumi muuttuu ikävästi loskaksi, mutta suolauksessa on etunsa.
    Hyvää viikonlopun alkua!
    /Hannele

    ReplyDelete
  12. Tosi kivoja ja tunnelmallisia talvikuvia oot ottanut. Täytyisi itsekin uskaltautua kameran kanssa pakkaseen. :) Oi tuo talvitakki näyttää niin lämpöiseltä! Tarvitsisin kanssa. Nyt on vain sellaista kerrospukeutumista että hyvä kun takki mahtuu kiinni, kun on niin monet villatakit alla. :) Pakko sanoa vielä että sulla on ihan huippu-upeat hiukset!

    ReplyDelete
  13. J, tacks! Itseasiassa se ei ole vielä loskaa, ainostaan likaisen väristä lunta :)

    tiinanen, kiitos!

    Hannie, tosiaan oli hyvä valinta, vielä en ole jäätynyt takissa yhtään :)

    Riehu, kiitos :) Takki on kyllä aivan ihana, voisin asua siinä.

    Eeva, ohho, no täällä satoi kaksi vuorokautta putkeen, joten siksi lumimäärä.. Toisaalta sitä ennen oli monta viikkoa pelkkää pimeää sadetta, yh. Kyllä se talvi Vaasaankin vielä saapuu!

    Reiska, niinpä!!

    Jenni, suosittelen ;) Tosin takkeja on mennyt kaupaksi nyt älyttömän paljon, kokoja voi olla jo vaikea saada :/

    Heidi, kiitos :) Mulla ei kerrospukeutuminen auta, kun villakangastakit on sen verran tyköistuvia ettei montaa kerrosta vaatteita mahdu alle :D Lisäksi ne eivät ole 100% tuulenpitäviä. Tuuli on kuiteski tässä kaupungissa se pahin.. Mut hyvä että lämmin takki löytyy sultakin, käyttöä saattaa tosiaan tulla!

    Leenu, voi ei, mutta eiköhän täällä lunta riitä sinne vappuun asti ainakin! Etkös jo talven puolella tule pois? Koita jaksella siellä!

    Mikaela, etenkin koiran kanssa lenkillä ollessa varmaan kätevä ominaisuus noi taskut ;)

    Chatrin, lämmintä vaan päälle :) Mäkin voisin toppahousut hakea äitin luota pois..

    Hannele, kiva kuulla susta pitkästä aikaa! Suomessa kai pelätään niin paljon sitä tuulipukuilua nykyään, ettei sitten osata pukeutua edes sään mukaan.. Pari viikkoa sitten näin paljon teinejä vielä legginseissä + tennareissa kera varrettomien sukkien niin, että nilkat vilkkuivat o___O Hrr. Toivottavasti säkin saat lämmintä päälle talven viimoihin :)

    Saija, kiitos! Kyllähän toi pakkasessa kuvaaminen aiheuttaa omat haasteensa sormien verenkierrolle ;) Mulla ei just takit yleensä mahdu kiinni monien vaatekerrosten kanssa, lämmin niskaan heitettävä toppis on huippu. Ja kiitos!

    ReplyDelete
  14. Arvaa pitikö jo aiemmin kommentoida..mutta siis nämä ovat aivan ihania kuvia! Katselin niitä ja mietin onko nämä tosiaan Suomesta, jotenkin kuvissa on todella kansainvälinen tunnelma. Jotenkin kuvissa tulee esille tosi hyvin se, että HKI on(kin) kaunis kaupunki.

    ReplyDelete
  15. Molly, kiitos! Kyllä Helsingistäkin tosiaan löytyy noita Keski-Eurooppalaishenkisiä kulmauksia :)

    ReplyDelete