2010/12/17

The Ark - It Takes A Fool To Remain Sane

Ruotsalaisen glamrockin ykkösnimi The Ark ilmoitti viime viikolla, että heidän kevääksi ja kesäksi kaavailemansa 20-vuotisjuhlakiertue on samalla myös jäähyväiskiertue. Bändin jäsenet lähtevät hyvässä hengessä eri teille. Koska itselläkin fanitusta on takana yli kymmenen vuotta, oli puun takaa tullut uutinen pieni isku vasten kasvoja (vaikka edellinen lätty ei ollutkaan kummoinen, ihanaa Stay With Me -herkkistä lukuun ottamatta). Arkeology Tour MMXI alkaa Helsingin Tavastialta samoina päivinä, kuin The National valtaa Kulttuuritalon. Ja kyllä, molempiin on liput pöytälaatikossa. Klubikiertueen jälkeen on luvassa vielä kasa kesän festarikeikkoja.

Olan Salon karvahanskat ja enkelinsiivet kuuluvat kohta menneisyyteen. Uskomatonta energiaa puhkuvia livespektaakkeleja ja vokalistiherran ääntä tulee ikävä, mutta onneksi on aina hyllyssä nököttävät levyt. Bändin kunniaksi heidän kenties suurin hittinsä ikinä, kappale, joka ei kuole koskaan.

10 comments:

 1. Tästä biisistä tykkään, muuten en ole yrityksistä huolimatta oikein lämmennyt bändille. :)

  ReplyDelete
 2. Bändin uudempaa tuotantoa en tunne, mutta vanhemmasta löytyy kyllä useampikin suosikkibiisi. Olen nähnyt pojat pari kertaa livenäkin ja ovat ne kyllä ihania. Ah, Ola! Ja tämä on kyllä loistava kappale.

  P.S. Ainut kerta kun olen ikinä äänestänyt Euroviisuissa oli silloin kuin The Ark esiintyi niissä. Ei paljon minun ääneni auttanut, mutta noh, mitä pienistä... :D

  ReplyDelete
 3. Arkin tahtiin on täälläkin tanssittu, laulettu, itketty ja naurettu jo monta vuotta. Lippu Tavastialle taskussa - ihan kamalaa ajatella, että ensi keväänä ja kesänä hoilataan viimeiset kerrat Calleth You Cometh I:n loppukuoroa! Saattaa päästä pari kyyneltä. :)

  ReplyDelete
 4. Ah!!! Niin mahtisbiisi. The Ark on huippu.
  Vuosi 2002 (-2003), legendaarinen toinen opiskeluvuosi Rovaniemellä ja Arkin In lust we trust. Rakastin ja rakastan edelleen sitä levyä <3 Miellän sen tosi vahvasti siihen aikaan ja omiin fiiliksiin ja vitsit ne levynkansigrafiikat oli mageet. Mulla oli myös silloin aika vahva glamrokkikausi menossa...

  Calleeethhh youuuuuuuuuuuu, cometthhh Iiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Euroviisujen aikaan 2007 oltiin tulossa baarista parin kaverin kanssa ja samaan aikaan sieltä poistui ruotsalainen herra, joka kysyi tietä hotellilleen ja sit käveli meidän kanssa samaa matkaa ja jutteli. Pienoinen järkytys, kun sit kateltiin Euroviisuja telkkarista ja tajusin, että ei hitto sehän oli Arkin rumpali! Hauska kaveri kaikinpuolin. Toisaalta olis ollu kiva kehua tyypin bänditouhuja jne. mut toisaalta voin kuvitella että se oli just sen takia niin mukava kun sai olla "rauhassa".

  ReplyDelete
 5. Ark on suosikkibändini, ja lievästi sanottuna suretti, kun ilmoittivat lopettavansa. Ja vitutti, kun tajusin, että viimeiset keikat ovat K18. Eihän minulta toki puutukaan ikää kuin 2 kk... Taidan silti olla niin epätoivoinen, että yritän sisään, lippukin on...

  ReplyDelete
 6. It Takes A Fool To Remain Sane on tosiaan ihan klassikkotasoa, megahyvä biisi. Tällä olisi pitänyt valloittaa Eurooppa vähintään.

  Toivottavasti Ola Salo siirtyy kirjoittamaan kappaleita jollekin Adam Lambertille, tms. Nää biisit ansaitsisi tulla kuulluiksi.

  ReplyDelete
 7. Riehu, harmi, mutta tietysti makunsa kullakin :) Tämä kappale on kyllä huippu!

  Eeva, vanhempi tuotanto onkin parempaa :) Ainakin minusta. Ja haha, munkin ainoa kerta jolloin oon puhelimella jotain äänestänyt, on Arkin esitys Euroviisuissa, tai oikeastaan Ruotsin euroviisukarsinnoissa :D Satuin nimittäni olemaan Tukholmassa silloin kun ne tuli telkkarista.

  Nooruska, hyvä! ^___~

  Duussi, ihan uskomatonta kyllä! Huiiii. Kyyneleitä valuu varmasti.

  Heidi, hiih! In Lust We Trust on mullakin opiskelujen alkuaikojen musiikkia.. Silloin Ark oli vielä kohtuullisen pieni bändi, tai oikeastaan siitä se isompi suosio sitten lähti. Ja awws, Syltty! :D Varmasti rankkaa niille, kun kaikkialla tunnetaan naama. Kiva kun saa sitten just olla rauhassakin joskus :)

  minna, voi ei.. Mutta tuleehan niitä kesän festarikeikkojakin onneksi! Vaikkei ne hittikimarineen ole yhtään sama asia :/ Kannattaa toki yrittää silti sisään!

  Pete, olis pitänyt valloittaa todellakin! Yksi legendaarisimpia biisejä ikinä. Eiköhän toi Ola pysyttele musiikin kanssa tekemisissä, mitä nyt siltä perhe-elämältään ehtii. Adam Lambert voisi tosiaan olla varteenotettava vaihtoehto, hmm..

  ReplyDelete
 8. Oi voi, Tammisaari ja loppukesä 2001 tästä väkisinkin tulee mieleen <3 Meitsimeikäläisen eka ja tähänkin asti vielä paras Ark-keikka. Aika monesti on meinaan tullut ne senkin jälkeen nähtyä. Ihan varmasti tulee tippa linssiin Tavastialla, jos ei useampikin.

  ReplyDelete
 9. Darsi, niinpä<3 Hitsi mä aina muistan että se oli 2000, ei mun faneus ehkä sitten ole yli 10 vuotta kestänyt :D Eäh. Se keikka oli kyllä jotain mieletöntä, ikinä ennen ei ollu sellasta menoa ollut missään..

  ReplyDelete